Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce riști dacă bei 25 de căni de cafea pe zi. Concluziile unui studiu realizat pe 8.400 de subiecți

Publicat

c

Consumul a 25 de căni de cafea pe zi nu ar afecta sănătatea cardiovasculară, a reieşit dintr-un studiu al cercetătorilor britanici. Aceştia subliniază însă că această concluzie surprinzătoare nu trebuie să fie înţeleasă ca o recomandare a consumului excesiv de cafea în timpul zilei.

Cafeaua nu face rău inimii, au stabilit, aşadar, în urma unui studiu publicat recent, cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra, Marea Britanie. Potrivit autorilor acestui studiu, consumul a până la 25 de căni de cafea pe zi nu ar afecta sănătatea cardiovasculară, spune British Press Association.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au efectuat un studiu de teren pe 8.412 de persoane. Cercetătorii i-au împărțit în trei grupuri: cei care nu beau cafea în fiecare zi; cei care consumă între una și trei căni pe zi; și dependenții, care nu petrec o zi fără cel puțin trei căni. În cadrul grupului, s-a constatat că cei mai mari consumatori ajungeau chiar uneori chiar la 25 de căni pe zi.

Oamenii de știință au descoperit că cei care consumă asemenea cantități de cafea reduceau riscul de a suferi de ateroscleroză, „principala boală a arterelor noastre”, conform Federației Franceze de Cardiologie, în comparaţie cu cei care nu beau cafea în fiecare zi.

În mod evident, studiul nu recomandă consumul a 25 de căni de cafea pe zi.

„Ceea ce este important de reținut este că vă puteți bucura de cafea ca parte a unui stil de viață sănătos „, a declarat dr. Kenneth Fung, autorul principal al studiului, pentru CNN.

Autorii studiului nu recomandă în mod evident consumul a 25 de căni de cafea pe zi.

Dar există o doză zilnică de cafea care nu trebuie depășită?

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Mediu și Muncă (ANSES) nu a tranşat subiectul, ci face referire la starea de sănătate: dozele zilnice trebuie să fie conforme cu starea de sănătate.

ANSES recomandă, în orice caz, persoanelor care suferă de „anumite afecțiuni cardiovasculare” să aibă grijă câtă cofeină consumă. În 2017, Corinne Chicheportiche-Ayache, nutriționist din Paris, a recomandat să nu se bea mai mult de două-trei cafele pe zi.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax