Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce riști dacă găsești un card pe jos și nu îl duci la poliție. Cazul unui bărbat din Alba care și-a încercat norocul la pariuri

Publicat

Ce riști dacă găsești un card pe jos și nu îl duci la poliție sau la bancă? Este o întrebare la care a primit răspuns un bărbat din Câmpeni, după ce a comis o faptă penală. 

În data de 27 iunie 2024, Judecătoria Câmpeni l-a condamnat pentru efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Motivarea instanței a fost făcută publică recent. 

Fapta pentru care bărbatul a ajuns în fața magistraților a avut loc în urmă cu doi ani, în data de 29 mai 2022.

Atunci o persoană a pierdut un card bancar pe stradă, după ce a scos o sumă de bani de la un ATM din Câmpeni. Mai exact a scos banii și și-a pus cardul într-un buzunar de la o bluză.

Însă cardul a căzut din buzunar, pe stradă.

Și-a încercat norocul la pariuri

Acolo a și fost găsit de inculpat. După ce a găsit cardul în loc să meargă la poliție, sau la sediul băncii de care aparținea cardul, bărbatul a luat o altă decizie.

Aceea de a-l folosi în interes personal. Inculpatul avea un cont pe pariuri sportive și a introdus cardul pe contul respectiv. Din contul său a efectuat mai multe tranzacții. A depus 1300 de lei în cont, a scos de la o agenție de pariuri suma de 1000 de lei, iar 300 i-a pariat.

Însă toate tranzacțiile erau înregistrate de bancă, iar proprietarul de drept al cardului a primit notificări despre tranzacții.

Acesta a sunat la bancă, iar apoi la poliție. Anchetatorii au dat de urma celui care a folosit cardul și i-au făcut un dosar penal.

Ce pedeapsă a primit

La doi ani de la comiterea faptei, bărbatul care a utilizat cardul a fost condamnat. Acesta a primit o pedeapsă de un an și 8 luni pentru săvârșirea infracțiunii de „efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, cu suspendare.

Momentan decizia nu definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate