Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce riști dacă îți încarci telefonul de la orice bar, cafenea sau aeroport. Atenționările specialiștilor

Publicat

mobil internet

Experții atenționează utilizatorii de telefoane mobile că ar trebui să fie precauți în momentul în care doresc să le încarce și să nu aleagă surse USB din orice locație.

Porturi USB de la care se pot încărca telefoane se găsesc acum aproape oriunde: în aeroporturi, cafenele, autobuze. Dar dacă sunt folosite cabluri de transfer date mobile, există riscul ca aceste date să devină vulnerabile.

Experții diviziei de securitate cibernetică din cadrul IBM X-Force Red au formulat un avertisment foarte serios pe marginea acestui subiect.

”Să te conectezi la un port USB public este ca și cum ai găsi o periuță de dinți pe marginea drumului și ai decide să o bagi în gură. Nu ai nicio idee pe unde a mai fost”, spunea Caleb Barlow, vicepreședintele diviziei X-Foce Red.

Având în vedere că USB-uri nu sunt doar pentru încărcarea cu energie electrică, ci și pentru transfer de date între echipamente, există diverse vulnerabilități descoperite de-a lungul timpului.

În cazul unui smartphone fără actualizări  de securitate la zi, indiferent dacă este vorba de un Android sau iPhone, riscurile sunt și mai mari. Fenomenul a devenit atât de popular în ultimul deceniu încât a câștigat și un nume particular ”juice jacking”. Cel mai bine ar fi să-ți cumperi o baterie portabilă și să folosești propriul cablu de încărcare.

sursă: playtech.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax