Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce riști dacă organizezi petreceri private și dai muzica prea tare. Noile sancțiuni, în vigoare din 27 ianuarie

Publicat

Cei care organizează petreceri private și tulbură liniștea locuitorilor, dacă dau muzica prea tare ori fac zgomote de mare intensitate în zonele populate riscă sancțiuni mai mari. Pedepsele cresc și pentru gesturi obscene, amenințări, injurii sau refuzul legimitării în fața polițiștilor. Noile prevederi legale intră în vigoare din 27 ianuarie.

Este vorba despre intrarea în vigoare a prevederilor Legii 192 din 2019, care modifică Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit prevederilor Legii 192 din 2019 vor crește amenzile pentru unele fapte prevăzute de Legea 61/1991. Astfel, pentru organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, limitele amenzii, cuprinse acum între 500 și 1.500 lei, vor crește și vor fi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. De asemenea, repetarea acestei fapte, într-un interval de 24 de ore, va fi sancționată cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 de lei sau prestarea a 100 – 150 de ore în folosul comunității, transmite IPJ Alba.

Valoarea amenzii va crește și pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Limitele vor fi cuprinse între 500 lei și 1.500 de lei.

Dacă săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora se repetă într-un interval de 24 de ore, amenda va fi de la 500 la 1.500 de lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității. La fel se va proceda și în cazul tulburării, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

Cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, vor fi sancționați cei care repetă într-un interval de 24 de ore, fapta de tulburare a liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

Noile prevederi legale vor intra în vigoare la data de 27 ianuarie 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax