Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce s-a întâmplat cu lebăda salvată din râul Mureş, lângă Alba Iulia. Când va fi eliberată în mediul natural

Publicat

lebada Lebăda care a fost găsită duminică, în apele îngheţate ale râului Mureş, lângă Alba Iulia şi salvată de pompieri a ajuns la o clinică de medicină veterinară din oraş, unde este sub supraveghere clinică, iar, cel mai probabil săptămâna viitoare va fi eliberată în mediul natural.

Reprezentanţii DSVSA Alba au confirmat că lebăda va fi ţinută sub observaţie de specialitate timp de 7 zile şi că este clinic sănătoasă, nefiind vorba de vreo infecţie cu virus, astfel că nu sunt necesare investigaţii suplimentare.

Potrivit medicului veterinar care se ocupă de procedura de observaţie clinică, s-a apelat la un tratament preventiv cu antibiotic şi vitamine.

După perioada de şapte zile, lebăda va fi preluată de reprezentanţi ai AJVPS Alba, pentru a fi redată în circuitul natural.

Precizări de la DSVSA Alba, la solicitarea Alba24: „Lebăda salvată de către Detaşamentul de pompieri, în cursul zilei de duminică, din râul Mureş nu prezintă simptome ale unei boli infecţioase. Lebăda a fost supusă unui examen clinic de către un medic veterinar, aceasta fiind  declarată clinic sănătoasă. A fost supusă unui tratament preventiv cu antibiotice și vitamine.

Menţionăm că pasările sălbatice care sunt clinic sănătoase nu sunt supuse investigaţiilor de laborator.

Lebăda este menţinută în continuare sub observaţie pentru o perioadă de încă 5 zile, după care va fi predată AJVPS Alba”.

Reamintim că lebăda a fost salvată de pompieri, duminică, fiind rătăcită în apele îngheţate ale râului Mureş, lângă podul din Partoş – Alba Iulia. Ulterior, a fost transportată de Poliţia Locală la o clinică veterinară, pentru îngrijiri.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Lebădă salvată de pompieri, din apele îngheţate ale râului Mureş, lângă Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax