Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce s-ar întâmpla în cazul unei avarii majore la Kronochem Sebeș. Scenariile posibile, în dezbatere publică la ISU Alba


Publicat

k

La sediul ISU Alba va avea loc, în data de 13 iunie, dezbaterea publică a Planului de urgență externă pentru amplasamentul SC Kronochem Sebeș SRL, ediția 2019. Documentul prezintă posibile scenarii accidentale, substanțele periculoase aflate pe amplasamentul fabricii și înformații cu privire la acțiunile și intervenția în cazul unui accident major, în vederea reducerii riscului asupra populației, mediului și proprietății din jurul lor.

Alba24 vă prezintă principalele riscuri și zona în care efectele ar fi cele mai grave, potrivit documentului menționat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba anunță publicul interesat asupra faptului că, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (2) din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, precum și prevederile art. 18 și 19 din OMAI nr. 156/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind elaborarea și testarea planurilor de urgență în caz de accidente majore în care sunt implicate substanțe periculoase, a fost elaborat documentul „Planul de urgență externă pentru amplasamentul SC Kronochem Sebeș SRL, ediția 2019”.

Documentul poate fi consultat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, situat în municipiul Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 10, în zilele de luni-vineri, între orele 8:00 – 16:00.

De asemenea, Primăria municipiului Sebeș a fost informată asupra posibilității consultării documentului de către publicul interesat, prin adresa Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba nr. 1037831/16:05:2019.

Dezbaterea publică a documentului va avea loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, în data de 13 iunie 2019, începând cu ora 12:00.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentul menționat, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, până la data de 13 iunie .2019 (data dezbaterii publice).

Planul de urgență externă pentru amplasamentul SC Kronochem Sebeș SRL, ediția 2019

Potrivit documentului, planul a fost elaborat în scopul planificării și executării acțiunilor de pregătire și intervenție în caz de accidente în cadrul amplasamentelor de nivel superior și care au efecte în afara acestora, în vederea reducerii riscului asupra populației, mediului și proprietății din jurul lor.

Planul de urgență externă se activează în cazul producerii unui accident major sau când survine un eveniment necontrolat, care prin natura sa poate să conducă la un accident major, în baza propunerii persoanelor autorizate să declanșeze proceduri de urgență pe amplasament, precum și a observațiilor primului evaluator extern la locul accidentului.

Persoanele autorizate să declanșeze proceduri de urgență pe amplasament sunt președintele și vicepreședinții Celulei de urgență din amplasament.

Descrierea părților principale ale amplasamentului:

Instalația de fabricare formaldehidă cu o capacitate de 60.000 to/an este alcătuită din două linii de fabricație identice ce au capacitatea de 30.000 to/an fiecare.

Construcția metalică cu baza de 30 x 40 metri și o înălțime între 8,9 și 28 de metri, în aer liber, este amplasată pe o platformă betonată și special amenajată în acest sens, care are o bordură din beton armat pe trei laturi și o cuvă de retenție interioară. Instalația de fabricare formaldehidă este integrată și condusă de un sistem complex de automatizare cu calculator de proces.

Materia primă pentru obținerea formaldehidei este metanolul. Pe amplasament există două rezervoare de metanol cu capacitatea de 1.200 tone fiecare, amplasate în cuve de retenție, alimentate cu cisterne CF.

Instalația de producere a formaldehidei utilizează rezervoarele de stocare care aparțin SC Kronospan Trading SRL, respectiv două rezervoare de metanol cu capacitatea de 1.200 tone fiecare și opt rezervoare de stocare a formaldehidei, cu capacitatea de 780 mc fiecare, amplasate în cuve de retenție. Dintre cele opt rezervoare, patru sunt scoase din funcțiune.

foc

Scenarii accidentale care generează efecte în afara amplasamentului:

1. Explozie în interiorul rezervorului de metanol (avarierea capacului și a corpului rezervorului cu scurgerea conținutului)

 • Substanța chimică implicată: metanol
 • Zonele de planificare la urgență sunt următoarele:

– raza zonei cu mortalitate ridicată: 32 metri

– raza zonei pragului de mortalitate: 60 metri (SC Mobis SA (zona abandonată, terenuri libere de construcții și clădiri dezafectate))

– raza zonei cu vătămări ireversibile: 113 metri (SC Mobis SA, parcarea adiacentă platformei)

– raza zonei cu vătămări reversibile: 185 metri (SC Mobis SA, un tronson de circa 300 de metri din strada Mihail Kogălniceanu, zona de locuințe P+1, extremitatea de N-V a cartierului Kogălniceanu)

2. Avarie la un rezervor de formaldehidă

 • Substanța chimică implicată: formaldehidă
 • În funcție de condițiilde de dispersie, zonele de planificare la urgență sunt următoarele:

– raza zonei cu mortalitate ridicată: < 10 metri

– raza zonei pragului de mortalitate: 16 – 25 metri

– raza zonei cu vătămări ireversibile: 30 – 52 metri (în zona cuvelor de retenție)

– raza zonei cu vătămări reversibile: 117 – 205 metri (un tronson de circa 50 – 300 metri din strada Mihail Kogălniceanu, parcarea adiacentă laturii de est a platformei industriale, partea de nord a SC Mobis SA, partea de S-V a SC Alpin 57 Lux SRL, două locuințe individuale P+1)

3. Avarierea conductei de formaldehidă de la instalația de fabricare a formaldehidei de 60.000 tone/an

 • Substanța chimică implicată: formaldehidă
 • Zonele de planificare la urgență sunt următoarele:

– raza zonei cu mortalitate ridicată: < 10 metri

– raza zonei pragului de mortalitate: 13 metri

– raza zonei cu vătămări ireversibile: 27 metri (în jurul bălții formate)

– raza zonei cu vătămări reversibile: 107 metri (un tronson de circa 150 de metri din strada Mihail Kogălniceanu, două locuințe individuale P+1, limita de S-V a amplasamentului SC Alpin 57 Lux, SC Mobis SA)

4. Ruperea unui disc de rupere pe reactor, la instalația de fabricare formaldehidă de 60.000 tone/an și dispersia gazelor rezultate – formaldehidă

 • Substanța chimică implicată: formaldehidă
 • În funcție de condițiilde de dispersie, zonele de planificare la urgență sunt următoarele:

– raza zonei cu mortalitate ridicată: < 10 metri (în jurul reactorului)

– raza zonei pragului de mortalitate: < 10 – 17 metri (în jurul reactorului)

– raza zonei cu vătămări ireversibile: 33 – 43 metri (instalația de formaldehidă de 60.000 tone/an și centrala termică din vecinătate)

– raza zonei cu vătămări reversibile: 134 – 201 metri (Secția Chimică, pavilionul administrativ, parcarea adiacentă laturii estice a platformei industriale, un tronson de circa 250 de metri din strada Mihail Kogălniceanu, extremitatea vestică a SC Alpin 57 Lux)

5. Ruperea unui disc de rupere pe reactor, la instalația de fabricare formaldehidă de 60.000 tone/an și dispersia gazelor rezultate – metanol

 • Substanța chimică implicată: metanol
 • În funcție de condițiilde de dispersie, zonele de planificare la urgență sunt următoarele:

– raza zonei cu mortalitate ridicată: < 10 metri

– raza zonei pragului de mortalitate: < 10 – 11 metri (în imediata apropiere a reactorului de sinteză implicat)

– raza zonei cu vătămări ireversibile: 23 – 31 metri (instalația de formaldehidă de 60.000 tone/an și în zona centralei termice)

– raza zonei cu vătămări reversibile: 53 – 77 metri (limita parcului de rezervoare de formaldehidă și a halei de rășini, zona instalației de fabricație – fără a depăși limitele platformei)

6. Emisii de gaze neepurate din instalația de fabricare a formaldehidei ca urmare a avariei/nefuncționării reactorului de epurare gaze (post combustie)

 • Substanța chimică implicată: formaldehidă
 • În funcție de condițiilde de dispersie, zonele de planificare la urgență sunt următoarele:

– raza zonei cu mortalitate ridicată: 11 metri (în jurul coșului de dispersie)

– raza zonei pragului de mortalitate: 11 metri (în jurul coșului de dispersie)

– raza zonei cu vătămări ireversibile: 11 – 15 metri (în jurul coșului de dispersie)

– raza zonei cu vătămări reversibile: 34 – 61 metri (acoperă centrala termică și parțial hala rășini)

Potrivit Planului, zona de vătămări reversibile iese din amplasament și pot fi afectate vecinătățile enumerate mai sus. Persoanele surprinse în zona de vătămări reversibile nu sunt susceptibile a suferi vătămări sau intoxicații cu efecte severe, pe termen lung, ci cel mult afecțiuni ușoare, reversibile, cu efecte limitate în timp, ce dispar după încetarea expunerii.

Substanțele care pot genera accidente cu efecte în afara amplasamentului SC Kronochem Sebeș SRL sunt formaldehida și metanolul.

Formaldehida

Starea de agregare: lichidă

Calea de expunere: iritații la contactul cu pielea, ochii sau căile respiratorii

Identificarea pericolelor: poate provoca cancer, susceptibil a cauza anomalii genetice, toxic în caz de înghițire, toxic în contact cu pielea, poate provoca iritarea căilor respiratorii, toxic în caz de inhalare, provoacă arsuri grave ale pielii și lezarea ochilor, poate provoca o reacție alergică a pielii

Metanol

Starea de agregare: lichidă

Calea de expunere: organe respiratorii, piele, ochi/față

Identificarea pericolelor: lichid și vapori foarte inflamabili, toxic în caz de înghițire, în contact cu pielea sau prin inhalare, provoacă leziuni ale organelor

Potrivit Planului, în timpul unei situații de urgență se înființează sub conducerea CJSU, centrul de comunicare și informare publică.

Inventarul substanțelor clasificate ca periculoase conform Legii nr. 59/2016

În activitatea desfășurată pe amplasamentul fabricii de formaldehidă 60.000 to/an, aparținând SC Kronochem Sebeș SRL se folosesc substanțe periculoase, potrivit listei:

Denumirea substanței periculoase – clasificare – cantitatea totală deținută (tone) – cantitatea totală de stocare (tone)

 • Metanol – lichid inflamabil, toxic acut (ingestie, dermic, inhalare) – 0,4 tone – 0,4 tone
 • Formaldehidă – cancerigen, mutagen, toxic acut (ingestie, dermic, inhalare), corodarea pielii, sensibilizarea pielii – 30 tone – 30 tone
 • Soluție UFC – cancerigen, mutagen, iritare piele, irită ochi, sensibilizant pentru piele – 30 tone – 30 tone
 • Săruri răcire TS 15 – toxic acut (ingestie) – 60 tone – 68 tone
 • Hidroxid de sodiu 30% – coroziv pentru metale, coroziv pentru piele – 2,5 tone – 3 tone
 • Catalizator Formox KH44 – cancerigen, iritant pentru ochi – 3,45 tone – 3,45 tone
 • Catalizator Formox 26C – cancerigen, iritant pentru ochi – 1,8 tone – 1,8 tone
 • Catalizator Formox 26 – cancerigen, iritant pentru ochi – 4,75 tone – 4,75 tone
 • Paraformaldehidă – solid inflamabil, coroziv pentru piele, sensibilizant piele, cancerigen, mutagen, toxic acut (ingestie, dermic, inhalare) – 0,12 tone – 0,12 toneȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Ionel

  miercuri, 05.06.2019 at 07:32

  Dar despre noxele pe care le inhalează oamenii din Lancrăm pe stradă și acasă, ca urmare a șirului de camioane și a traficului greu, de ce nu s-a spus nimic în media?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un medic avertizează: Riscăm să ajungem în situația Italiei. Sunt zone în care capacitatea de Terapie Intensivă e deja depășită

Publicat

România riscă să ajungă în situația Italiei pentru că sistemul medical riscă să fie copleșit în curând de cazurile grave de coronavirus. Este avertismentul medicului timișorean Virgil Musta, care a spus la Digi24 că majoritatea secțiilor de Terapie Intensivă sunt pline sau chiar la capacitate depășită.

Reamintim faptul că la ATI erau internați duminică 243 de pacienți, potrivit informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și ALBA: Două noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ

Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți, a avertizat el.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la o casă din Alba Iulia. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică seara la o casă aflată pe Bulevardul Horea din municipiul Alba Iulia. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă în municipiul Alba Iulia, pe Bulevardul Horea.

La ajungerea forțelor de intervenție la fața locului ardea o canapea mocnit, incendiul fiind lichidat fără probleme.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment istoric: O companie românească a lansat cu succes în stratosferă un satelit experimental. Miza: un nou internet

Publicat

Compania românească CryptoDATA a lansat joi, în stratosferă, primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol.

Ovidiu Toma, CEO al companiei, a declarat că proiectul a fost un succes: balonul meteo care a ridicat satelitul a ajuns la 38.600 de metri și totul a funcționat conform așteptărilor.

Miza acestui proiect este realizarea unei rețele descentralizate de comunicare securizată. Pe scurt, reprezentanții companiei spun că este vorba despre un nou internet care poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, care asigură securitatea acestei comunicări.

Cum s-a procedat. Un satelit experimental purtat de un balon meteo a fost lansat în data de 9 iulie 2020 la o altitudine aproximativ 38.600 de metri din localitatea Stâlpu, județul Buzău. Asta în contextul în care CryptoDATA intenționează să trimită în spațiu, în următorii ani, o rețea de sateliți care implementează o nouă formă de comunicare criptată și securizată cu ajutorul tehnologiei blockchain. O tehnologie ”infailibilă”, spune Ovidiu Toma.

Lansarea balonului meteo oferă posibilitatea de a testa atât echipamentele de la sol, cât și echipamentele aeriene, spun reprezentanții companiei. Este de fapt un test preliminar înainte de lansarea pe orbita joasă a primului satelit de test, în februarie 2021.

La acest proiect CryptoDATA colaborează atât cu compania românească Autonomous Flight Technology cât și cu companiile americane Momentus și SpaceX.

Proiectul companiei românești poartă numele de GLOBAR și este o nouă rețea globală care are ca scop comunicarea și transferul de date între terminalele utilizatorilor.

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este, potrivit reprezentanților ei, un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain.

„Una dintre cele mai inovative invenții este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop.

Aceste dispozitive sunt la momentul actual unele dintre cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea deviceurilor este oferită de cheia fizică de criptare care este deținută de utilizator oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Acest ecosistem este de fapt o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat si patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol).

Aceasta tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone si WHIM Laptop. Până în prezent acest protocol nu a avut nici o breșă de securitate. Din acest motiv dorim să construim o rețea globală care să aibă la baza acest protocol.

Lansarea balonului am facut-o în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele, în februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX, intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbita joasă a pamântului.

Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR va oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitate în domeniul comunicațiilor și transferului de date”, a explicat Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, săptămâna 13-19 iulie: Temperaturi în scădere, cu maxime de 23 de grade. Zilele în care vor fi ploi și furtuni

Publicat

Încă o săptămână cu variații relativ mari de temperatură, în județul Alba. Vor fi zile cu soare, dar și ploi și furtuni.

Temperaturile vor varia de la maxime de 23 grade la începutul săptămânii, la 28 de grade în a doua jumătate a intervalului și apoi se va răci din nou.

La munte, maximele vor fi între 11 și 15 grade la Oașa și 17-20 grade la Arieșeni.

Vă prezentăm condiții meteo în săptămâna 13-19 iulie, în localități din județul Alba:

Luni, 13 iulie

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 3 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; predominant însorit

Aiud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; predominant însorit

Cîmpeni: minime de 6 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; predominant însorit

Arieşeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; predominant însorit

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Marți, 14 iulie

Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 6 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 9 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Miercuri, 15 iulie

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; predominant noros

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; înnorare accentuată

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; înnorare accentuată

Arieşeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Joi, 16 iulie

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Aiud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Blaj: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Ocna Mureş: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; posibil aversă sau furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Vineri, 17 iulie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni

Sâmbătă, 18 iulie

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; aversă

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; aversă

Aiud: minime 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; aversă

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; aversă

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; aversă

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă

Duminică, 19 iulie

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Oaşa: minime de 11 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; averse

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; posibil aversă

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; posibil aversă

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate