Connect with us
Publicitate

Actualitate

Ce să mănânci după Sărbători: alimente ce pot ajuta organismul la detoxifiere. Recomandările nutriționiștilor

Publicat

Am trecut peste pască, miel și multe bunătăţi dulci. Şi acum ce urmează? Mulţi ar zice: grătarul de 1 mai! Dar până acolo mai e puţin. Şi putem începe detoxifierea. Regula numărul unu este să introducem în alimentaţie legume bogate în clorofilă, precum și fructe alcaline.

Pătrunjelul este bogat în vitamine și minerale, conține vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf și iod. Această plantă mai conține si unul din aminoacizii cu proprietăți anticanceroase, mai exact histidina.

Pătrunjelul este folosit ca remediu în diverse afecțiuni, cum ar fi:

  • Creșterea activității sistemului imun
  • Creșterea tonicității sistemului nervos
  • Crește rezistența la infecții și contribuie la lupta pentru vindecarea infecțiilor deja dezvoltate
  • Neutralizează efectele nocive ale fumatului și consumului excesiv de alcool
  • Este un bun detoxifiant al organismului

Nu necesită excluderea altor alimente, decât a celor cu potențial toxic pentru organism, cum ar fi: condimentele, carnea de porc și de oaie.

De asemenea, trebuie excluse și alimentele ce conțin grăsimi complexe: frișca, cremele de prăjituri, mâncărurile prăjite.

Fumatul și alcoolul trebuie măcar reduse, dacă nu puteți renunța total la ele măcar pe parcursul curei de detoxifiere.

Cura de detoxifiere cu fructe

Cura de detoxifiere este indicată de obicei după marile Sărbători ale anului, așa cum sunt cele de iarnă și cele de Paști.

Reguli pentru dieta de detoxifiere cu fructe

  • Jumătate din fructele consumate într-o zi trebuie să fie neacide (alcaline)
  • Fructele se consumă în mese separate, în zilele cu alte alimente nu consumați fructe ca desert, ci la distanță de o masa principală, de exemplu la două ore. Practic fructele pot lua locul gustărilor într-o zi de alimentație normală.
  • Întotdeauna la micul dejun se vor consuma, în zilele permise, doar fructe neacide
  • În dieta de detoxifiere cu fructe se recomandă sa consumați doar apă ca și lichide, apă plată fără alt tip de lichid. Fructele se consumă ca atare, nu se fac suc
  • În zilele de fructe nu se consumă niciun alt aliment, nici zahar, ulei, doar fructe și apă
  • Fructele oleaginoase nu se prepară termic, se consumă necoapte
  • Toate fructele se consuma în stare proaspătă.

9 fructe alcaline extrem de sănătoase

Potrivit nutriționiștilor, 80% din dieta noastră ar trebuie să fie alcătuită din alimente cu efect alcalinizant și doar 20% din alimente cu potential acidifiant. Din prima categorie fac parte alimentele vegetale, iar din a doua cele de origine animală.

Cele mai recomandate fructe alcaline/neacide sunt: pepenele roșu, pepenele galben, mango, papaya, kiwi, struguri, mandarine, pere, afine.

Pentru a reduce potențialul acidifiant al alimentelor este important să micșorăm porțiile acestora sau să facem asocieri corecte.

De exemplu, carne, ouă, lactate asociate cu legume și verdețuri.

Important este și modul de preparare – de exemplu evitarea preparării îndelungate, prăjirea sau modalități improprii de conservare (folosire de aditivi, coloranți, zaharuri, etc)”, potrivit smartliving.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate