Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce să purtați la alergat pentru a vă simți confortabil (P)

Publicat

Dacă abia v-ați apucat de alergat sau vă pregătiți pentru primul dvs. maraton 5K, s-ar putea să vă întrebați: „Ce ar trebui să port când alerg?”

Vestea bună este că nu aveți nevoie de multe haine fanteziste sau scumpe pentru a fi un alergător de succes. Este un sport destul de scăzut ca și costuri și există o mulțime de opțiuni.

Dar dacă doriți ca alergările dvs. să fie cât mai confortabile și mai sigure posibil, iată echipamentul esențial de care veți avea nevoie.

Adidași de alergare

Când începeți să alergați, veți avea nevoie de o pereche bună de adidași de alergare care să vi se potrivească perfect. Purtarea unui tip greșit de adidași este, de fapt, una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentărilor la alergare.

Când cumpărați adidași de alergare, nu alegeți o pereche doar pentru că vă place marca, stilul, culoarea sau prețul.

Cu siguranță nu este nevoie să cumpărați cea mai scumpă pereche din magazin, dar investiția într-o pereche bună este o idee inteligentă, care vă va ajuta să preveniți rănile și să vă faceți alergările mai confortabile.

Dacă cumpărați adidași de alergare pentru prima dată, căutați recenzii online ale celor mai populare branduri. Adidas are o selecție impresionantă de adidași de alergare, care susțin fiecare stil și suprafață, în timp ce vizează să vă ajute să vă atingeți obiectivele.

Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați o nouă pereche de adidași de alergare:

  • Amortizare vs. greutate. Adidașii foarte amortizați sunt minunați pentru alergători începători – în special pentru cei mai supraponderali. Cu toate acestea, adidașii amortizați cântăresc, de obicei, mai mult și se pot simți mai greoi în timpul alergării. Încercați adidași mai ușori și adidași cu amortizare, pentru a vedea ce preferați.
  • Materiale reflectorizante. Dacă intenționați să alergați seara sau dimineața devreme, luați în considerare o pereche de adidași care includ un fel de material reflectorizant. Veți fi văzut de șoferi și bicicliști mai ușor, atunci când îi purtații.
  • Suprafață de alergare. Gândiți-vă la suprafața pe care este cel mai probabil să alergați. Veți alerga pe o bandă de alergat? Pe drum? Pe trasee? Pe o pistă? Adidașii de alergare pe traseu vor avea o bandă de rulare mai groasă și mai adâncă decât adidașii proiectați pentru banda de alergat și alergarea pe drum.

Haine de alergare

Când începeți să alergați pentru prima dată, nu trebuie să vă grăbiți și să cumpărați o garderobă complet nouă de haine tehnice – cu excepția cazului în care acest lucru este cu adevărat important pentru dvs. Dar, dacă doriți să investiți în câteva articole noi, iată de unde să începeți.

Șosete specifice alergării

Este o idee bună să evitați să purtați șosete de bumbac, ca alergător. Dacă purtați șosete din bumbac, umezeala nu se va evapora dacă vă transpiră picioarele sau dacă pășiți într-o baltă.

În schimb, purtați șosete de alergare, care sunt realizate dintr-un amestec sintetic pentru a ajuta la prevenirea veziculelor. Căutați materiale precum poliester, acril și CoolMax.

Pentru cei care aleargă iarna, amestecurile de lână sunt o alegere bună. Unii alergători aleg chiar să poarte șosete duble, pentru o protecție suplimentară.

Stilul șosetei depinde de dvs. Unele sunt tăiate foarte jos, aproape de gleznă.

Veți găsi altele care au înălțimea gleznei și există chiar și câteva șosete de compresie care se extind peste gambă.

Alegeți stilul care funcționează cel mai bine pentru dvs. și care funcționează pentru vremea de afară. Mulți alergători aleg șosete mai mici vara și șosete mai lungi iarna.

Haine tehnice de alergare

Hainelor pentru alergare sunt ușoare și concepute pentru a se deplasa odată cu corpul dvs. Cusăturile sunt plasate în zone care sunt mai puțin susceptibile de a vă freca.

De asemenea, multe haine specifice alergării sunt reflectorizante, astfel încât să rămâneți în siguranță atunci când alergați pe întuneric.

Aceste haine sunt fabricate de obicei din țesături speciale, inclusiv versiuni de înaltă tehnologie din nylon, lână sau poliester.

În timpul alergării pe vreme rece, țesăturile tehnice vă vor ajuta să vă mențineți uscat și cald. Pe vreme caldă, ele vor elimina transpirația de pe corpul dvs. și vor ajuta la prevenirea frecării.

Țesăturile tehnice rezistă, de asemenea, mult mai bine prin multiple cicluri de utilizare și spălare decât hainele de alergare din bumbac.

Atât echipamentele pentru vreme rece, cât și pentru cea caldă, pot avea orificii de ventilare pentru a crește respirabilitatea.

Când mergeți la alergat, aveți grijă să nu vă îmbrăcați prea mult. Odată ce vă încălziți, căldura suplimentară a corpului îl va face să se simtă cu aproximativ 5-10 de grade mai cald.

De exemplu, dacă temperatura depășește 15 grade în exterior, probabil că veți alerga bine într-un tricou și pantaloni scurți.

Sutiene sportive de susținere

Femeile ar trebui să se asigure că poartă un sutien sportiv bun, de susținere, conceput pentru alergare sau alte activități cu impact ridicat. Încercați-l și testați-l alergând în loc și sărind în sus și în jos. Sutienul sport trebuie să se potrivească corect și să nu fie prea întins pe piept.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax