Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce salariu câștigă un angajat al uzinei Daimler din Sebeş. Este cu aproximativ 30% mai mare decât media din județul Alba


Publicat

Un angajat al uzinei Daimler din Sebeş, unde constructorul german produce unele dintre cele mai avansate cutii de viteze ale sale, a avut în 2013 un salariu mediu net de 1.700 de lei, ce este cu aproape 30% mai mare decât media din judeţul Alba. De asemenea, salariul acestora a crescut de la 1.500 la 1.700 de lei anul trecut, potrivit informaţiilor oficiale ale companiei, scrie zf.ro.

În 2013, compania Star Transmission a avut în medie 1.004 salariaţi, faţă de 751 în 2012 şi o cifră de afaceri de 38,2 milioane euro, în creştere de la 28 milioane de euro în anul precedent. Pe de altă parte, în Germania compania plăteşte în medie salarii de cel puţin zece ori mai mari comparativ cu România.

Star Transmission va extinde capacitatea de producţie la uzina din Sebeş printr-o nouă investiţie de 300 milioane de euro ce va crea 500 de noi locuri de muncă, pe lângă cele 1.200 din prezent.

Compania a demarat anul trecut montajul de cutii de viteze automate cu 5 trepte, acest model fiind regăsit pe utilitara Vito, iar la nceputul acestui an compania a demarat producţia transmisiilor automate 7G-DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Acest model echipează automobilele cu tracţiune faţă ale Mercedes-Benz din gama compactă, precum A şi B-Klasse, dar şi noul crossover GLA sau coupe-ul în patru uşi CLA, toate realizate pe aceeaşi platformă tehnică.

Pasul următor îl va reprezenta cutia de viteze automată 9G-Tronic, ce a intrat în producţie deja la uzina din Unterturkheim, iar din 2016 va intra în producţie la Sebeş.

Cutia de viteze 9G-Tronic se va regăsi pe toate modelele cu tracţiune spate începând cu gama medie (C-Klasse) şi până la cea de top (S-Klasse), inclusiv pentru versiunile echipate cu sisteme hibride de propulsie.

În 2008 Daimler a luat în calcul construcţia unei uzine de maşini în România, dar a ales Ungaria, unde a investit 1 mld euro la Kecskemet. Decizia a fost luată în condiţiile în care Ungaria are deja o reţea de autostrăzi, în timp ce la acea vreme România nu avea nici măcar ca proiect un drum de mare viteză pe coridorul IV transeuropean, de la Nădlac spre Sibiu, respectiv Bucureşti.

Construcţia noii hale de producţie a demarat la mai puţin de cinci luni de când guvernul a inaugurat trei din cele patru tronsoane ale autostrăzii Orăştie-Sibiu (A1) de pe Coridorul IV transeuropean.

sursa: zf.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

18 Comentarii

18 Comments

 1. Mercedes

  luni, 23.06.2014 at 17:05

  Total greșit in legatura cu salariile !!! Sa va fie rusine !!

 2. ion

  luni, 23.06.2014 at 22:21

  Ai dreptate Mercedes. Doar minciuini in stc. La angajare promitea marea cu sarea, dar in realitate e jale cu banii. Intrebati orice angajat din productie si va v-a confirma.

 3. dan

  miercuri, 25.06.2014 at 00:51

  Ha ha ..de unde ati scos salarile astea frate net zici 1700 :)) am vrea noi poate in 2 luni .Asta va zice.un angajat care are 8 ani in mercedes

 4. BauBau

  miercuri, 25.06.2014 at 15:54

  Baaaaaa mincinosilor aveti nasu mare, lucrez de 7 ani si iau 1.300

 5. terminator

  vineri, 27.06.2014 at 18:03

  Ba! Ce naiba tot scrieti acolo? In stc, in productie incepi cu un brut, si mori tot cu brut,de net, e jale,pe voi nu va trage nimeni la raspundere ca publicatzi asemenea informatii?sau daca luatzi de la altzii informatziile nu verificatzi? Chiar atat de incompetentzi santetzi si voi? Sa va fie ………..

  • moderatorul de serviciu

   vineri, 27.06.2014 at 18:44

   @ : salariul mediu inseamna suma tuturor salariilor adunate care se imparte la numarul total al salariatilor. in totalul asta este prins si salarul cel mai mic si cel mai mare din companie. bineînteles ca salariile conducerii ridică valoarea salariului mediu pe companie.

   • adior placa

    duminică, 22.01.2017 at 10:27

    asa e

   • Iulian

    vineri, 19.01.2018 at 12:28

    Birisan iulian

 6. terminator

  joi, 03.07.2014 at 03:44

  Corect! Nu stiu daca eate cineva carw nu stie ce inseamna „salariu mediu”, dar povestea sta altfel: in pro ente de peste 90% din angajati au salarii de mizerie! Cei care muncesc si aici ma refer la cei din productie,care pana la urma din munca lor ii plateste pe totzi. Cei care nu cunosc realitatea din stc , chiar cred ca ii bine,prea multa reclama pt.ceva care real nu exista, nu credetzi?

 7. sclav imperial

  sâmbătă, 12.12.2015 at 01:30

  minciuni …doar reclama este de firma nemtilor ,nazistii astia ne cred evrei,salariul este de 1300 ron..nu mai publicati tampenii aiurea.Au angajat doar tineri cu salariul minim si dupa 3—4 ani mai pune 50 lei din care i-ti ia 70 lei pentru cantina..este jale

 8. Xxx

  miercuri, 03.08.2016 at 12:14

  Am primit o oferta de la ei ,mentionez era post de inginer ,sa am surpriza la semnare ca ii salarul mai mic:))).Nu credeam asta sincer ,firma germana guvernata de romanii:(

 9. adior placa

  duminică, 22.01.2017 at 10:31

  si pe deasupra ne mai ameninta si cu bonusurile de sarbatori ai referat nu mai iei prima ce are calitatea cu bonusurile pt orice rahat esti taxat asta pt ca nu avem aparare de niciunde asa ne trebuie

  • bianca

   duminică, 29.01.2017 at 19:15

   dac va lasati calcati in picioare cine e de vina ca doar nu va salvam noi care nu muncim acolo luati masurile necesare din timp

 10. ninuta

  luni, 23.01.2017 at 19:28

  da asa e nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare sa se ia prima de sarbatori am ajuns mai rau ca in alte firme numai sews mai face asa ceva daca ne lasam calcati nu o sa o ducem bine

 11. raoul

  duminică, 29.01.2017 at 19:12

  sa vedeti voi cind noi luam prime i voi nu va mai laudati ca munciti la stc firma nemteasca condusa de romani pete tot romanii ii freaca neamul

 12. sorin

  duminică, 25.06.2017 at 13:18

  în 2017 ce salariu primeste un muncitor necalificat?

  • kolben

   vineri, 18.08.2017 at 11:27

   minimul pe economie +14% ( variabil,dar nu mai putin de 10%) din brut .. iar cei mai vechi sau..cu pile ajung la 2000..2200 BRUT în cazul operatorilor asamblare..

   • Cosmin

    miercuri, 10.01.2018 at 09:38

    La ce salar se ajunge acuma pentru un începător?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Momentul în care un nor de praf de ciment de la fabrica ELIS Pavaje din Vințu de Jos inundă grădina unor vecini

Publicat

O cameră de supraveghere instalată la o locuință din Vințu de Jos arată un nor de praf care inundă curtea.

Proprietarii spun, într-un mesaj adresat Alba24, că praful provine de o fabrică de beton și prefabricate din beton aparținând Elis Pavaje, situată la foarte mică distanță de locuințe. 

”Asta se întâmplă în comuna Vințu de Jos, la punct de lucru a lui ELIS PAVAJE. Poluarea cu praf de ciment este atât de mare încât acoperă toate gradinile și livezile vecinilor.

Pe lângă faptul că nu respecta distanța de 500 m față de zona de locuit, ei având doar 10 m față de zona de locuit, dispersează în atmosferă pulbere de ciment pulbere ce acoperă toate grădinile vecinilor și compromite tot ce este verde.

Semnat, vecinii Moldovan Raul, Alveș Dorin, Alveș Cosmina, Moldovan Emilia” este mesajul transmis de oameni.

Oamenii spun că au făcut sesizări la toate instituțiile statului care se ocupă de acest domeniu dar, cu excepția DSP Alba, nici una nu a reacționat.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce spune Voicu Paul după inundația de la Alba Iulia, care a măturat un sens giratoriu și a inundat un pasaj: Boceala nu ajută

Publicat

Viceprimarul cu atribuții de primar al municpiului Alba Iulia, Voicu Paul, a postat pe contul său de Facebook un mesaj, după inundațiile de sâmbătă din Alba Iulia. ”Nu am pornirea infantilă de a promite ceva ce mă depășește… Mi-a ieșit de prea mult timp ”primul dinte” în administrație să cred că ajută cu ceva boceala” a scris Voicu Paul. 

O ploaie scurtă dar puternică a dus, sâmbătă, la inundarea mai multor străzi din Alba Iulia.

Un sens giratoriu din plastic, amplasat în cartierul Cetate a fost dezansamblat de ape și bucățile au fost împrăștiate pe carosabil. În zona rămasă temporar fără reguli de circulație a fost trimis un echipaj de poliție, pentru a dirija traficul.

De asemenea, a fost inundat un pasaj subteran din apropierea primăriei, unde funcționează un restaurant și un pub.

Cea mai joasă zonă din oraș, în apropierea gării, a fost de asemenea inundată. Canalizarea nu a mai făcut față torenților formați pe străzi și a refulat.

Postarea lui Voicu Paul vine în acest context

”Nu sunt în faza în care mă declar încremenit și surprins ”de cât a plouat de mult”, nici povestea cu cantitate mare în timp scurt n-o s-o auziți de la mine. Mi-a ieșit de prea mult timp ”primul dinte” în administrație să cred că ajută cu ceva boceala. Mie, ca locuitor, nici o astfel de explicație nu mi-ar opri bombăneala. Și nu sunt un om prea vorbăreț.

Da, se întâmplă cam peste tot în localitățile din România.

Nu, nu mă mulțumește să facem parte dintr-un plural al resemnării, într-o imagine cu locuitori care stau ca turiștii japonezi – cu telefoanele în mână și administrațiile publice se scuză.

Nu vreau s-o iau de la maimuță-ncoace și să explic că aproape nicăieri în România nu există un sistem de canalizare dual, care să separe apa pluvială de cea uzată, că prin canalele astea nu încape tirul și că vârsta rețelelor e blestem pe capul oricui le administrează.

Regret aceste situații, ca voi toți, și vreau să știți că sunt la fel de ”torențial”, ca ploaia de mai devreme, când vine vorba de păreri pe acest subiect.

Cei care sunteți dispuși veți înțelege că ne va lua ani buni și avem nevoie de bani mulți, că din vorbe goale nu se schimbă nimic.

Știu ce se întâmplă în centrul orașului, stau la doi pași de locul din această poză, mi-e clar ce încărcare a fost în ultimii ani dezvoltarea imobiliară din Alba Iulia.

Citește și: FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Ploaie scurtă dar puternică, la Alba Iulia. Câteva străzi, sub ape în câteva minute

În plus, nu am pornirea infantilă de a promite ceva ce mă depășește. Tocmai din aceste motive nu voi încerca să câștig timp, când e evident că timpurile și clima nu mai sunt cele de acum câțiva ani.

În acest moment, răspunsul meu nu poate fi decât unul singur și sincer: suntem aici de fiecare dată pentru a aduce situația la normal și nu suntem departe de a remedia câteva dintre neajunsurile majore prin soluții tehnice actuale.

Avem deja identificate zonele problematice și vom plasa aceste neajunsuri în fruntea listei, fie că vorbim de străzile Siretului, București, intersecția de la gară sau zona de pe Bulevardul Revoluției.

Am început proiectarea, iar specialiștii, în funcție de istoricul precipitațiilor din ultimii ani, vor spune ce sistem divizor, ce capacități și ce scenariu tehnic implică.”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate