Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce șanse are Naționala de Fotbal a României să termine pe locul 2 în grupa J

Publicat

Echipa Națională de fotbal a României nu a avut parte de cel mai bun start în calificările pentru Cupa Mondială din 2022.

După 2 înfrângeri consecutive, cu Germania și Armenia, șansele tricolorilor păreau să se evapore.

Totuși, băieții lui Rădoi au reușit să treacă peste momentele grele și, cu multă muncă, au ajuns pe locul 2 în grupă. Însă care sunt șansele naționalei noastre de a termina pe locul 2 și de a se califica în faza următoare?

Răspunsul pe scurt: foarte mari! România este în acest moment favorită să termine pe locul 2.

Într-o grupă cu Germania, nici nu putea să spere la mai mult. Naționala noastră ne-a provocat multe emoții în aceste calificări, însă finalul va fi cel mai probabil unul liniștit, cu tricolorii câștigând fără probleme ultimele 2 meciuri rămase în grupa J a calificărilor europene la Cupa Mondială din 2022.

România este favorită clară cu Islanda

Pe data de 11 noiembrie, România va juca cu Islanda pe noul stadion Steaua, la București. Ultimii ani au fost foarte buni pentru fotbalul islandez.

Islanda a făcut un Euro 2016 excelent, a participat și la Cupa Mondială din 2018, însă ultimii 2 ani au fost oribili pentru insulari.

În 2020, au câștigat un singur meci oficial (chiar cu România, în calificările la Euro) din 8 partide jucate. 2021 nu a fost cu mult mai bun.

Islanda a câștigat doar 2 meciuri oficiale în acest an, ambele cu Liechtenstein.

În rest, a înregistrat 4 înfrângeri și 2 egaluri. Iar șansele de revenire sunt aproape de 0.

Asta deoarece Islanda nu poate conta pe cel mai important fotbalist al său: Gylfi Sigurðsson. Acesta a fost exclus din echipa națională după ce a fost implicat într-un scandal în care a fost acuzat de pedofilie.

România, în schimb, este într-o formă foarte bună. A câștigat 3 din ultimele sale 5 meciuri, una din victorii având loc chiar în Islanda, un 2-0 care i-a demoralizat puternic pe islandezi.

E greu de crezut că aceștia își vor putea reveni și că vor putea să se impună în meciul de pe stadionul Steaua.

Chiar dacă acesta se va juca cel mai probabil fără spectatori, Islanda pare în acest moment o echipă epuizată atât fizic cât și psihic.

Dacă adăugăm aici și formele slabe ale unor fotbaliști importanți, precum Finnbogason sau Sigþórsson, vedem o imagine a unei echipe care își dorește doar să termine cât mai repede aceste calificări și să pornească pe un drum nou, într-o competiție nouă, de unde să o ia de la 0.

În toate ofertele celor mai importante case de pariuri online legale în țara noastră, naționala lui Rădoi este favorită clară în partida cu Islanda.

România a anunțat stranierii convocați pe lista preliminară pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein

Mirel Rădoi a anunțat recent numele stranierilor convocați pe lista preliminară pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein.

Aceștia sunt:

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 11/0)
  • Fundași: Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 68/0), Cristian Ganea (Aris Salonic/Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone/Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 19/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 4/0), Adrian Rus (Fehérvár/Ungaria, 9/0), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania, 0/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 27/1)
  • Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 18/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 22/2), Dennis Man (Parma/Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 5/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 35/2), Marius Marin (Pisa/Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 49/6), Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf/Germania, 5/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 52/11)
  • Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 24/8)

Pe listă se regăsea și Alexandru Mitriță. Din păcate, acesta s-a accidentat între timp și va lipsi de pe teren aproximativ 4 săptămâni. Însă toți ceilalți fotbaliști sunt apți și în forme foarte bune. Lor li se vor adăuga jucătorii din campionatul intern pe care Rădoi îi va convoca.

România nu are voie să piardă cu Liechtenstein

Nu trebuie să fii un expert în pariuri sau să citești ghiduri despre cum să pariezi pe fotbal ca să știi că Liechtenstein – România este un meci de 2 solist.

Echipa națională a micuțului principat este victima perfectă. Nu are nicio victorie în 2021 și nici măcar nu visează la obținerea vreunei victorii în meciurile din aceste calificări la Cupa Mondială din 2022.

România și Liechtenstein s-au întâlnit de 5 ori până acum. Toate meciurile au fost câștigate de tricolori:

  • 29 martie 1997 – România 8-0 Liechtenstein
  • 6 septembrie 1997 – Liechtenstein 1-8 România
  • 2 septembrie 1998 – România 7-0 Liechtenstein
  • 9 octombrie 1999 – Liechtenstein 0-3 România
  • 5 septembrie 2021 – România 2-0 Liechtenstein

Ce urmează pentru naționala lui Rădoi

Din păcate, simpla plasare pe locul 2 în Grupa J a calificărilor la Cupa Mondială din 2022 nu asigură calificarea la această competiție. La acest turneu final merg direct doar câștigătoarele grupelor.

Cele 10 echipe naționale de pe pozițiile secunde din fiecare grupă, împreună cu încă 2 naționale venite de la Liga Națiunilor, vor fi nevoite să joace un baraj.

Aici vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile la Campionatul Mondial din 2022.

foto: Facebook, Echipa națională de fotbal a României

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 04.11.2021 at 13:03

    Si la ce ne foloseste ? La baraj vom fi spulberati, ca asa suntem obisnuiti. Sunt in total asentiment cu miscarea facuta de Radoi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax