Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce schimbări aşteaptă elevii din primăvară. Propuneri pentru evaluarea profesorilor prin fişe anonime

Publicat

bac, bacalaureat, examen Elevii români îşi doresc ca, odată ce au împlinit 14 ani, să decidă singuri dacă participă la orele de religie, dar şi să-şi aleagă materiile opţionale.

În plus, adolescenţii mai vor să aibă dreptul de a protesta şi de a-şi evalua profesorii, prin intermediul unor fişe anonime. O parte dintre aceste propuneri s-ar putea regăsi în Statutul elevului, care ar urma să fie finalizat în primăvară.

Statutul elevilor aşteaptă de patru ani să fie adoptat oficial ca document care să prevadă drepturile şi obligaţiile elevilor. Pe lista propunerilor sunt decontarea integrală a transportului, dar şi manuale gratuite inclusiv pentru cei aflaţi în ultimii doi ani de liceu. Astfel de măsuri ar reduce rata abandonului şcolar, cred tinerii.

Inspectorul şcolar general de la IŞJ Alba, Marcela Dărămuș spune că abandonul școlar nu este cauzat de lipsa de voință al elevilor sau de condițiile pe care aceștia le au în școli, ci în mare parte provine din familie și din cauza educației.

Ea spune că i se pare normal ca transportul să fie decontat integral și ca elevii să primească manuale gratuite. Despre celelalte măsuri nu a vrut să comenteze deoarece spune că nu a apucat să studieze propunerile pentru Statutul Elevilor.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax