Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce scumpiri ne aşteaptă în 2012: Vezi pentru ce servicii va trebui să plătim mai mult, de la 1 ianuarie

Publicat

Cu începere din 1 ianuarie 2012, mai multe acte normative vor intra în aplicare, cu efecte directe asupra populaţiei. Mai exact, este vorba despre scumpiri, privind mai multe produse şi servicii: carburanţi (motorină şi benzină), RCA, taxe auto, amenzi rutiere, consum de curent electric şi gaz şi impozite.

Pentru motorină, vom plăti cu 11 bani pe litru mai mult, iar pentru benzină, cu 2 bani în plus. Cauzele sunt creşterea accizei şi a cursului valutar la care se calculează aceasta.

În plus, sunt în plan aplicarea unor măriri de preţ de 40% pentru poliţele RCA şi, de asemenea, ale cuantumurilor de taxe auto, mai ales pentru maşinile sub normele de poluare Euro5.

Mai mult, cresc şi amenzile pentru contravenţii la regimul rutier. Intrarea în intersecţie pe culoare roşie a semaforului „va costa” până la 370 de lei, iar conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului înseamnă amendă de până la 1.475 de lei.

Facturile la gaz şi curent electric au acelaşi trend, ascendent. Pentru consumul de energie electrică, persoanele fizice vor plăti cu până la 2,5% mai mult, iar pentru gaz metan – cu 5% (în cazul firmelor), cu excepţia consumatorilor casnici.

Cei care deţin mai multe proprietăţi imobiliare sau maşini vor plăti impozite mai mari. Astfel, impozitul pentru prima clădire va fi cu 65% mai mare, pentru cea de a doua va trebui achitat un cuantum de taxă cu 150% mai mare, iar în cazul celei de a treia, suma va urca cu 300%.

Convorbirile telefonice prin reţelele mobile vor fi însă mai ieftine. Cu 30% mai mici vor fi tarifele de interconectare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax