Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce se întâmplă cu elevii care nu au consimţământul părinţilor privind testarea. Anunțul ministrului Educației

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, ce se întâmplă cu elevii care nu au consimţământul părinţilor privind testarea pentru depistarea infecției cu coronavirus, după revenirea lor la școală. Oficialul a spus și cum s-ar face testele COVID-19, în rândul copiilor, în urma obținerii acordului de la tutorii acestora.

Ce se întâmplă cu elevii care nu au consimţământul părinţilor privind testarea

Potrivit ministrului Educației, părinții nu vor avea obligația să completeze formularul de consimţământ referitor la testarea copiilor pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Însă, în cazul în care elevii dezvoltă simptome specifice bolii COVID-19 la școală, aceștia trebuie să își dea acordul sau să refuze și să își țină copiii acasă, timp de 14 zile.

“Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. (…) El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord.

Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru. Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie şi pentru a vedea care sunt paşii următori”, a spus ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

„Dacă nu-și va da acordul, din păcate, elevul va avea restricționată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, prima zi de școală s-a desfășurat în condiții bune și se așteaptă ca situația să continue și copiii să poată merge la școală.

Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax