Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce se întâmplă cu școlile după Anul Nou. Ministrul Sănătății: „Sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise”

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că este un susținător al menținerii școlilor deschise. Acesta a precizat că vor fi luate „decizii echilibrate” în privința acestora.

„O să discutăm. N-aș vrea să fac acum aprecieri de acest gen. Eu sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise. Vedeți că sunt și țări care în momentul de față au incidenţă înaltă a acestei infecții şi menţin şcolile deschise.

Totdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice, al deschiderii școlilor, dar şi impactul asupra sănătăţii copiilor.

Să nu uităm că sănătatea copiilor, a acestei generaţii, este responsabilitatea noastră, în egală măsură sau poate chiar mai mare decât este impactul asupra sănătăţii publice”, a declarat ministrul, joi, într-o conferință de presă, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din capitală.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre impactul pe care îl are închiderea școlilor asupra copiilor și a precizat că va discuta cu colegii din zona de sănătate şi cei din educaţie, astfel încât să se ia decizii echilibrate.

„Una este să le închizi şcolile pentru perioade scurte de timp, altceva este să le ţii luni de zile închise şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ, ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, din punct de vedere fizic, ori, consecinţele închiderii pe durate lungi, din păcate am trăit acest scenariu în România, s-ar putea să se facă resimţite timp de ani de zile.

O să discutăm cu toți colegii din zona de sănătate, din zona de educație, astfel încât să putem lua decizii echilibrate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Acesta a făcut un nou apel pentru un efort comun al societății astfel încât valul 5 să aibă un impact cât mai redus.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DASCĂL

    sâmbătă, 01.01.2022 at 14:12

    O atitudine înțeleaptă. Școala online este un fiasco total! Afirm aceste lucruri in cunoștință de cauză, ca dascăl și părinte. Este dureros să auzi de la un copil de 8 ani că vrea să fie împreună cu colegii la școală sau cu prietenii la joacă că s- a săturat de pandemie că……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax