Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce se întâmplă dacă faci un cont fals pe Facebook, cu datele unei alte persoane. Femeie din Alba, cercetată pentru fals informatic

Publicat

Ce se întâmplă dacă faci un cont fals pe Facebook, cu datele unei alte persoane. Este întrebarea la care a primit răspuns o femeie din Alba care a făcut conturi false de Facebook. 

Acesta a folosit pozele și numele unei persoane reale și a făcut mai multe profile de Facebook. Persoana căreia i-a fost folosită identitatea a aflat acest fapt de la cunoscuți. 

În fața anchetatorilor, după ce a fost identificată, femeia în cauza a oferit o explicație cel puțin ciudată.

Mai exact, cea care îi folosea pozele și numele îi înjura pe apropiații fetei, în cauză. Drept urmare aceasta a mers la poliție și un dosar penal a fost deschis.

În data de 30 ianuarie 2024, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o decizie în acest caz. Este vorba despre un dosar deschis pentru fals informatic.

Ce s-a întâmplat

Fata în cauză a declarat că mai multe persoane au primit mesaje obscene pe Facebook, de la un cont fals, care folosea pozele și numele ei.

”În perioada 01.04-20.05.2021, mai multe persoane apropiate i-au adus la cunoștință că primesc mesaje cu caracter obscen, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, de la două conturi false, conturi pe care au fost încărcate poze de pe profilul real al celei dintâi”, a precizat tânăra care s-a trezit cu identitatea furată.

Polițiștii au aflat cine a făcut conturile false

După reclamația făcută de tânără, polițiștii au început cercetările pentru a afla cine i-a folosit identitatea fetei.

Aceștia au aflat că o femeie din Săliștea.

Explicație ciudată dată polițiștilor

Când a fost audiată a spus că nu o cunoaște pe fata în cauză căreia i-a folosit pozele și numele, dar a recunoscut fapta. A spus că a luat pozele fetei și i-a folosit numele, dar în motivarea instanței nu apare și o explicație pentru mesajele cu caracter obscen transmise.

Judecătorul reține că din declarațiile coroborate ale persoanei vătămate și ale suspectei rezultă că acestea nu se cunosc, acțiunea suspectei de creare a contului fals prin utilizarea datelor persoanei vătămate având loc cel mai probabil ca o formă de ”divertisment” pentru aceasta.

Fără a nega disconfortul creat unei persoane, prin apariția în spațiul virtual a unui cont fals, care conține pozele și datele de identificare ale sale, prin intermediul căruia se transmit mesaje cu caracter obscen de către o altă persoană, se apreciază că împrejurarea că apropiații persoanelor vătămate au realizat din primele postări că titularul contului  nu este Vărvărean (…), ci o altă persoană, reprezintă un element care imprimă o gravitate redusă faptei cercetate, prin prisma urmării efectiv produse, au notat magistrații.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia

Datorita faptului că fapta a fost una minoră, că nu a produs prejudicii și că este la prima abatere, femeia a fost iertată de magistrați. Procurorii au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar magistrații au admis acest lucru.

Drept urmare dosarul a fost închis.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax