Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce se întâmplă dacă într-un hotel apar cazuri de coronavirus. Măsurile impuse de ANSVSA

Publicat

În situația apariţiei unor cazuri de infectare cu coronavirus într-un hotel, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci doar secţiunile afectate, a declarat joi Robert Chioveanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În timpul unei întâlniri cu antreprenorii din turism, unul dintre aceștia a afirmat că apariţia de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 în marile hoteluri este inevitabilă şi l-a întrebat pe şeful ANSVSA care va fi reacţia autorităţilor.

„Dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie identificat un caz pozitiv – n. r.) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a răspuns Robert Chioveanu.

Preşedintele ANSVSA a menţionat că măsurile de prevenţie pentru operatorii din domeniul alimentar au fost postate pe site-ul Autorităţii.

„Pe site-ul Autorităţii noastre, www.ansvsa.ro, am pus 10 reguli pe care operatorii economici din domeniul alimentar trebuie să le respecte cu privire la siguranţa alimentelor şi Covid-19, apoi sunt recomandări clare pentru reluarea activităţilor de către operatorii din domeniul alimentaţiei publice. Sunt cerinţe normale, de bun-simţ. Trei luni de zile (operatorii economici, n.r.) au fost închişi. Acum îşi deschid afacerile, deci trebuie să avem nişte cerinţe minime, specifice, să se îngrijească şi să îşi ia toate măsurile de precauţie, măsuri care înainte de reluarea activităţii să fie adecvate, pentru ca să nu existe un caz de Covid în unitate. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă s-ar duce vestea că a fost depistat un caz în unitatea dumneavoastră!”, le-a transmis Robert Chioveanu antreprenorilor din turism.

Sursa: agerpres.ro
Foto: Federației Patronatelor din Turismul Românesc

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax