Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce se întâmplă dacă nu plătești întreținerea la asociația de proprietari. Proces la Judecătoria Alba Iulia pentru o datorie

Publicat

O asociație de locatari din Alba Iulia a dat un judecată un proprietar, după ce acesta nu și-a mai plătit datoriile timp de mai bine de un an. 

Un proces s-a desfășurat pe rolul instanței din oraș, iar în data de 18 octombrie 2023 magistrații au dat o primă decizie în acest caz. 

Reprezentanții asociației, în primă fază au încercat să rezolve problema cu bărbatul pe cale amiabilă, însă nu au avut succes. Mai exact, acesta nu a răspuns solicitărilor asociației.

Drept urmare a fost intentat procesul.

Judecătorii au scris în motivarea instanței că ”pârâtul, în calitate de proprietar al apartamentului situat într-un bloc din Alba Iulia nu a mai achitat cotele de întreţinere aferente acestui apartament din luna martie 2022 şi până în luna februarie 2023, cuantumul total al acestora ridicându-se la 1.773,64 lei, formată din 1129,90 lei – debit principal, precum şi 643,74 lei – penalităţi de întârziere de 0,2% pe zi aplicate de asociaţia de proprietari…

Deși pârâtul a fost notificat în scris prin somaţie, pentru executarea imediata a obligaţiilor sale, până în prezent, aceasta nu şi-a asumat achitarea debitului sus menţionat şi nu a luat legătura cu asociaţia pentru rezolvarea pe cale amiabilă prin încheierea unei eşalonări de plată a debitului sus menţionat”, se arată în documentul citat.

Magistrații au dat dreptate asociației de locatari și în data de 18 octombrie l-au obligat pe bărbat la plata a e 1.129,90 lei cu titlu de debit aferent perioadei martie 2022 – februarie 2023 și 643,74 lei cu titlu de penalități de întârziere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax