Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Ce spun ciobanii care au făcut PROTEST la Parlament: Legea care limitează numărul câinilor la stână înseamnă „moarte sigură” pentru oierit”

Publicat

cioban turma oi Ciobani din ţară au participat marți la proteste în faţa Parlamentului şi au avut acces şi la discuțiile cu senatorii și deputații, din comisiile de agricultură ale forului legislativ. Potrivit unuia dintre aceștia, noile reglementări intrate în vigoare prin Legea vânătorii și a fondului cinegetic înseamnă pentru oierit arest la domiciliu și moarte sigură.

UPDATE: Protestul oierilor s-a încheiat după ce au obţinut promisiuni că legea va fi modificată. Mai precis, se va încheia un protocol între Ministerele Agriculturii şi Mediului, Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor şi Federaţia Agrostar, prin care se vor modifica două articole din lege – cel privind păşunatul şi cel referitor la numărul de câini admişi la stână, respectiv se va constitui un grup de lucru.

Mii de crescătorii de oi au protestat la Parlament față de o lege recent adoptată de parlamentari care stabilește numărul exact de câini pe care îl pot avea la stână, în funcție de forma de relief unde merg cu turmele la păscut. Ciobanii sunt nemulțumiți și că noua lege le interzice să iasă la pășune între 4 decembrie și 24 aprilie, ceea ce, spun ei, le-ar aduce pagube însemnate.

Protestatarii au fost invitaţi la discuţii şi în Senat şi în Camera Deputaţilor. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu şeful Comisiei de Agricultură a Senatului, cât şi colegii deputaţi din Comisia de Agricultură încearcă să medieze conflictul.

Ciobanii doresc ca articolele care le îngrădesc dreptul la proprietate, numărul de câini numărul de câini în zonele care sunt munte, deal, câmpie, să fie suspendate. „Înseamnă pentru oierit arest la domiciliu și moarte sigură”, a transmis un reprezentant al ciobanilor.

La finalul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanții ciobanilor, care protestează în fața Palatului Parlamentului, Tăriceanu a anunțat că va înmâna doleanțele acestora premierului Dacian Cioloș, „cu rugămintea ca acestea să fie preluate și rezolvate printr-o OUG a Guvernului”.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax