Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sunt PRO sau CONTRA ? Ce spun parlamentarii de Alba despre gestul deputatului Florin Roman de a intra în greva foamei

Publicat

florin roman

Florin Roman Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a declarat că va intra în greva foamei în fața biroului președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în semn de protest față de „lipsa de reacție” a Guvernului în ceea ce privește finanțarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. 

„Am depus o informare în data de 1 septembrie către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, către Secretariatul General, prin care anunț că începând cu data de 18 septembrie, ora 9.00 voi intra în greva foamei în Parlamentul României, în semn de protest față de lipsa de reacție a acestui Guvern antiromânesc în ceea ce privește finanțarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Voi protesta în fața biroului domnului Liviu Dragnea pentru că dânsul este de fapt cel care conduce și Guvernul și Parlamentul. Avem o lege a Centenarului și o lege a Monumentului Unirii care așteaptă la vot final în Camera Deputaților, pe care vremelnic o păstorește domnul Liviu Dragnea. Deci totul depinde de voința politică a domnului Dragnea dacă acest monument se face sau nu”, a declarat Roman. 

Demersul extrem al acestuia îi încurcă în declarații pe colegii săi care reprezintă județul în Parlament. Pe de o parte, colegii de partid îl susțin, dar ”nu îl încurajează” în ceea ce consideră a fi un demers extrem, care i-ar putea dăuna fizic. De cealaltă parte, reprezentanții PSD consideră că vrea să ”se facă de minune”. Mai jos puteți vedea reacțiile parlamentarilor de Alba privind intrnţia lui Florin Roman, cu excepția celei a lui Corneliu Olar (PNL), care nu a putut fi contactat.

alexandru peres Senatorul PNL Alexandru Pereș consideră că este vorba despre o formă extremă de protest față de ”obtuzitatea PSD”.

„Este o procedură care s-a mai uzat în Parlament, nu e primul care apelează la o asemena metodă. Este un mod aproape de extrem de manifestare politica făcută față de obtuzitatea PSD și mai ales a lui Liviu Dragnea de a se apleca mai atent pe problematica necesară unor desfășurări normale a Centenarului. Are precedent și sigur suntem pe lângă el… nu l-am îndemnat noi… este dorința lui, suntem lângă el, cel puțin eu sigur, dar cu asigurarea să nu se producă alte necazuri prin acest demers” afirmat Pereș.

Acesta a adăugat că sunt necesare măsuri de siguranță: cadru medical, controlul glicemiei și alte proceduri impuse de situație.

sorin bumb Deputatul PNL Sorin Bumb a declarat că îl susține în demersul său pe colegul său și că este un moment important în care ”ar trebui să ne concentrăm toți pe Alba Iulia”.

”Florin Roman vrea să tragă un semnal de alarmă și nu pot decât să îl susțin în demersul său”, a spus Bumb. Acesta a adăugat că nu s-a gândit la declarații politice pe acest subiect.

claudiu racuci Deputatul PNL Claudiu Răcuci (foto) s-a arătat mai nuanțat. ”Susțin cauza lui, dar nu și modul acesta extrem de exprimare. Îl apreciez… e dificil de spus… Trebuie să fim alături de el. Susțin ceea ce cere el, dar nu știu dacă știu dacă greva foamei este o soluție. Ar fi inuman să susțin ceva ce nu-i face bine. Am vorbit cu el, dar este decis să meargă mai departe”, a afirmat Răcuci.

Acesta a mai spus că deputații liberali din Camera Deputaților au discutat despre acest subiect dar nu s-a dat un vot pentru sau contra protestului lui Florin Roman.

 

breaz, dirzu Senatorul PSD Daniel Breaz a refuzat să comenteze decizia colegului său liberal din Parlament.  „Nu comentez, este decizia lui, fiecare este liber sa facă ce vrea. Sunt niște lucruri pe care le i-au ca atare, să facă ce vrea și la final vom vedea ce ce întâmplă”, a spus senatorul Daniel Breaz.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu a spus că Florin Roman vrea să se facă „de minune”: „În primul rând vă spun că eu sunt dezamăgit de comportamentul colegilor din opoziție. Doi de modul în care înțeleg să reprezinte județul de la tribuna Parlamentului și trei, oricum în Alba s-a făcut de minune acum urmează să se facă și la nivel național. Îmi pare rău că sunt coleg cu el în cea mai înaltă instituție din România și că din cauza unor persoane cum este domnul, imaginea parlamentului are de suferit. Face asta în interes propriu. Le reamintesc colegilor parlamentari că nu trebuie să-și urmărească interesul personal. La Roman toată râca a pornit de la chestia cu președinția unei comisii, lucru mai puțin important. Atât timp cât colegii din comisie nu l-au votat, nici cei de partid, de ce insistă? Vrea să se decredibilizeze ”.

 

Vezi şi Deputatul Florin Roman intră de luni în GREVA FOAMEI: „Protestez împotriva vânzării la bucată a țării şi organizării defectuoase a Centenarului Unirii”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marga

    sâmbătă, 16.09.2017 at 10:59

    Hei, roscatilor, sa va fie rusine pentru ca ati mintit si acum continuati in sfidare si minciuna! Ce ati facut voi pentru a atrage bani in Alba? Nimic!!!!!!!V-ati bucurat ca vi s-au dublat indemnizatiile, dar despre plebe NIMIC! Slugoi la poala lui Dragnea! Nu as fi crezut nici in cel mai mare cosmar ca va coborati atat de jos!!! Poporul nu va uita asta! Veti ajunge la groapa de gunoi a istoriei, la ASA NU!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax