Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce spune ministrul Educației despre înghețarea anului școlar și despre prelungirea perioadei de suspendare a școlii, după Paște

Publicat

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut marți seară o serie de declarații pe subiectele care îi interesează în mod deosebit pe elevi, pe profesori și pe părinți. 

Declarațiile au fost făcute la Digi24, unde ministrul a explicat că suspendarea cursurilor ar putea fi prelungită chiar și după Paște, în funcție de evoluția situației la nivel național. În legătură cu înghețarea anului școlar, o idee vehiculată în mediul educațional, Anisie a spus că deocamdată nu este luat în calcul un asemenea scenariu.

Declarații Monica Anisie:

  • Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar.
  • Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși.
  • Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în nici un moment în pericol pe copii și pe studenți – Despre menținerea suspendării școlii după Paște.
  • Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea.
  • În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență.

Sursă: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax