Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce sumă datorează un bărbat din Alba companiei de gaze, Delgaz Grid, după ce a măsluit contorul. Firma l-a dat în judecată

Publicat

Compania de gaze, Delgaz Grid a dat în judecată un bărbat din Alba care a umblat la contorul de gaze. Mai exact bărbatul l-a măsluit în așa fel încât să nu mai înregistreze valoarea reală a consumului de gaze nturale. 

La un control angajații companiei au descoperit neregulile și au demontat aparatul de înregistrare. Bărbatul și-a recunoscut vina și a declarat că va plăti suma de bani pe care o datorează firmei de gaze, dar acest fapt nu s-a întâmplat.

Din acest motiv firma a mers în instanță și a cerut ca bărbatul să plătească contravaloarea gazului pe care l-a consumat.

În data de 2 februarie 2023, magistrații Judecătoriei Blaj au dat o primă decizie în dosar. De asemenea motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”În motivare, în fapt, s-a arătat că, în data de 25.02.2021, împuterniciții din cadrul Departamentului Inspecția Energetică ai reclamantei, au procedat la verificarea instalației de alimentare cu gaze naturale și contorizare a consumului de gaze naturale la imobilul pârâtului, verificând locul de consum aparținând pârâtului, membrii departamentului de control, au constatat faptul că în partea superioară a contorului, deasupra integratorului, prezintă zgârieturi, capacul mecanismului integrator este deteriorat în dreptul acestor urme.

Prin urmare, aparatul de măsură prezenta o intervenție neautorizată asupra contorului, urmarea imediată fiind nemăsurarea reală a cantităților de gaze naturale consumate la imobilul menționat mai sus, fapt ce profită direct utilizatorului imobilului, respectiv pârâtului”, se arată în documentul citat.

Mai mult de atât, la fața locului, a fost întocmită nota de constatare în cuprinsul căreia s-au consemnat neregulile constatate, nota de constatare fiind semnată, pârâtul recunoscând cele consemnate în nota de constatare menționată.

Angajații companiei au procedat la demontarea contorului fraudat. Ulterior constatărilor de pe teren, reclamanta a întocmit nota de calcul al prejudiciului, notă ce a fost semnată de pârât.

De asemenea, la data de 15.03.2021, s-a încheiat procesul-verbal, prin care pârâtul recunoaște intervenția neautorizată efectuată de acesta asupra aparatului de măsură gaze naturale”, au mai consemnat judecătorii.

După mai multe luni de judecată, magistrații din Blaj au admis cererea reprezentaților companiei de gaze și l-au obligat pe bărbat să plătească daunele materiale.

Mai exact, acesta a fost obligat la plata a 1.178,90 lei, reprezentând daune materiale.

Decizia Judecătoriei Blaj nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară, în termen de 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax