Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce sume au încasat românii din asigurările de viață. Majoritatea plăților provin din denunțarea contractelor înainte de termen

Publicat

Românii au încasat peste 800 de milioane de lei din asigurările de viață, în primele șase luni din 2023.

Sumele plătite de firmele de asigurări de viață rămân la un nivel ridicat, deși înregistrează scăderi față de recordurile istorice din 2022.

Majoritatea plăților vin ca urmare a denunțării contractelor înainte de termen, fenomen care a devenit foarte vizibil în ultimii doi ani, în contextul instabilității economice mondiale, potrivit publicației studiifinanciare.ro.

Aceste sume pot fi un sprijin pentru cei care le încasează, însă este bine de știut că denunțarea vine cu costuri substanțiale, motiv pentru care ar trebui folosită doar în situații de urgență.

Societățile de asigurări de viață înregistrate în România au plătit, în primele șase luni din 2023, peste 700 de milioane de lei, în baza contractelor ajunse la maturitate și, mai ales, a răscumpărărilor anticipate, reiese din datele publicate în ultimul Raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

La această sumă se adaugă încă aproape 115 milioane de lei plătiți de sucursalele societăților străine care activează în România pe zona asigurărilor de viață, ceea ce face ca indemnizațiile brute plătite în total să depășească 800 de milioane de lei.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax