Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Ce sunt Fășangii”, filmul realizat de elevii de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia a obținut locul întâi la Festivalul „Youth Cinefest” de la Pitești

Publicat

Echipa elevilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia a realizat un film documentar despre tradiția Fășangilor din Cetea intitulat „Ce sunt Fășangii”. Cu această producţie, aceştia au reuşit să obţină premiul I la prima ediție a Festivalului Internațional pentru copii și tineret „Youth Cinefest”, organizat de Școala populară de arte din localitate, la sfârşitul lunii martie.

Concursul și-a propus să promoveze filme de scurt metraj realizate de copii și tineri, filme care sa reflecte originalitatea și libertatea de exprimare. Tema din acest an a festivalului a fost „Copiii din regiunea ta”.

Județul Alba a fost reprezentat în festival de elevi ai clasei de arte vizuale din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba cu filmul „Ce sunt Fășangii”. Echipa centrului de cultură a participat alături de concurenți din România, Iran, Africa de Sud, Finlanda, Siria și Serbia, reușind performanța de a aduce acasă premiul I la categoria 10-14 ani prin eleva Miruna Todoreanu. Echipa a mai fost formată din elevii Alexia Fără, Alina Crișan, Eric Szanto și Antonio Medrea. Filmul premiat a participat și la proiectul european „Cetățenie și educație prin media în context european”, derulat de Consiliul Județean Alba și va participa și la Festivalul internațional de film etnografic de Zlatna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax