Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce trebuie să facă pensionarii nemulțumiți de recalcularea pensiilor. Precizările șefului Casei Naționale de Pensii

Publicat

Ce trebuie să facă pensionarii nemulțumiți de recalcularea pensiilor: Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, spune că aceștia au la dispoziție ”pârghii clar stabilite de lege”. 

BArbu a afirmat că pensionarii care se consideră nedreptăţiţi în urma recalculării pensiilor pot contesta decizia de recalculare,.

Primul pas care trebuie făcut este să se adreseze iniţial caselor teritoriale, pentru a primi explicaţii cu privire la decizia de recalculare.

Este important să facă acest lucru în scris și să ceară răspuns tot scris.

Ce trebuie să facă pensionarii nemulțumiți de recalcularea pensiilor: instanța, ultima soluție

Dacă nu sunt mulțumiți de explicații, pot face contestaţie în instanţă.

„Noi nu plecăm de la premisa că pensiile au fost recalculate greşit. Eu am încredere în colegii mei că aceste decizii de recalculare sunt corect recalculate, dar dacă avem această eventuală posibilitate, sunt pârghii stabilite foarte clar de lege.

Pe decizia de recalculare, acolo, jos, în subsol, există un termen în care această decizie poate fi contestată, dar eu consider că acest pas de contestare ar trebui să fie ultima soluţie”, a adăugat Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii.

Pentru că instituția se așteaptă la un posibil val de întrebări din partea oamenilor, numărul salariaţilor la birourile de relaţii cu publicul de la casele teritoriale de pensii va fi suplimentat de săptămâna viitoare.

Peste 3,8 milioane de pensionari vor avea pensiile mărite, conform noii legi a pensiilor, respectiv 83% dintre pensionarii din sistemul public de pensii, iar dacă adăugăm şi creşterea pe care am avut-o la 1 ianuarie, anul acesta creşterea medie a pensiilor depăşeşte 40%, a mai spus preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate