Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce trebuie să faceți dacă aveți simptome de COVID, în Grecia. Toate informațiile puse la dispoziție de autoritățile elene

Publicat

Dacă intenționați să călătoriți în Grecia, iată ce trebuie să știți, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în țară, dar și în restul Europei.

Autoritățile din Grecia au recomandat purtarea măștii în toate locurile aglomerate din zonele în care se înregistrează un număr ridicat de cazuri de COOVID, dar nu se aplică alte restricții.

Fără carantină sau izolare în Grecia

Autoritățile sanitare, citate de schengenvisainfo.com, au anunțat că regula care impune celor infectați cu coronavirus să se izoleze cinci zile nu se aplică turiștilor. Din hoteluri au fost eliminate camerele de carantină.

Turiștii depistați cu COVID-19 pot, de asemenea, merge cu transportul public dacă poartă o mască de tip FFP2.

În conformitate cu noile protocoale, călătorii din Grecia vor putea alege dacă vor să rămână în autoizolare pentru numărul de zile pe care le-au rezervat, ceea ce înseamnă că cei care nu o fac, nu vor fi obligați.

În afară de cele menționate mai sus, s-a explicat că turiștii infectați cu COVID-19 vor putea accesa și feriboturile, avioanele și alte forme de transport. Cu toate acestea, trebuie să poarte o mască de față FFP2 sau KN95 tot timpul.

Recent, presa din România a publicat o serie de articole legate de un focar de COVID în Thassos, însă nici în situația respectivă nu sunt aplicate măsuri suplimentare.

În plus, informația respectivă nu a fost confirmată prin cifre concrete, care să arate numărul de cazuri zilnice de pe insulă.

Recomandarea măștii rămâne, dar turiștii care s-au întors de pe insulă spun că nu este obligatorie.

Grecia și-a ridicat toate restricțiile de intrare legate de COVID la începutul lunii mai.

De atunci, tuturor călătorilor, indiferent de țara de origine, li s-a permis intrarea fără restricții.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu mai necesită un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare de la călători, autoritățile ar putea sfătui în curând pe toată lumea să poarte o mască de protecție atunci când frecventează diferite locuri publice interioare, deoarece cazurile de infecție cu COVID au crescut în ultimele două săptămâni.

  • De știut: Cele mai multe locuri din Grecia sunt acum deschise, cu acces nerestricționat, inclusiv restaurante, baruri, muzee și teatre. De la 1 iunie, măștile nu mai sunt necesare în spațiile publice interioare, dar rămân o cerință pentru transportul public, inclusiv autobuze, trenuri și feriboturi.

Pagină de informare, pusă turiștilor la dispoziție

Autoritățile elene au pus la sispoziția turiștilor și o pagină de internet, de unde se pot informa permanent în legătură

cu ce trebuie să facă pentru a rămâne în siguranță.

Este vorba despre informații concrete, legate de orice situație ar putea apărea.

”Pentru a vă ajuta să vă pregătiți mai bine pentru călătoria și să vă planificați șederea în siguranță în țara noastră, am creat GREECE HEALTH FIRST, o pagină web care conține informații și răspunsuri la întrebările pe care le puteți avea despre călătoria în Grecia.

În acest fel vă puteți bucura de călătoria dvs. într-un mod cât mai sigur posibil” au transmis autoritățile din Grecia.

Recomandările autorităților, în cazul în care aveți simptome COVID

În cazul în care aveți simptome în timpul concediului, iată ce trebuie să faceți:

  • Izolați-vă în camera dvs. și evitați contactul cu alte persoane. Luați legătura cu medicul pentru a vă fi evaluată starea.
  • Anunțați recepția hotelului.
  • Hotelurile trebuie să aibă în stoc materiale medicale, cum ar fi mănuși și măști de unică folosință, antiseptice, șervețele de curățat, șorțuri, halat cu mâneci lungi (PPE), termometru laser.

Turiștii sunt sfătuiți să aibă o poliță de asigurare de călătorie care să includă cheltuielile legate de Covid-19.

Este vorba despre taxe de examinare medicală, analize de laborator, spitalizare și transport la un centru medical, acoperirea cheltuielilor în cazul unei șederi prelungite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax