Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce trebuie să faci ca să primeşti prin e-mail o hotărâre judecătorească dintr-un proces civil în care ai fost parte

Publicat

instanta judecata Părţile implicate în procesele civile pot primit prin e-mail încheierile de şedinţă şi hotărârile judecătoreşti. Măsura este valabilă din ianuarie, iar cei implicaţi trebuie să depună o cerere.

Părţile din procesele civile se pot adresa instanţei care se ocupă de dosarul respectiv şi să depună o cerere prin care solicită transmiterea încheierii de şedinţă sau hotărârii judecătoreşti.

Până la începutul acestui an, cei implicaţi în procese civile trebuiau să se prezinte personal la instanţă şi să ceară dosarul cu actele respective.

Încheierea de şedinţă nu i se comunica automat prin poştă, ca în cazul hotărârii judecătoreşti.

Ministerul Justiţiei a informat, din ianuarie, că, în urma unor modificări tehnice la Portalul Instanţelor de Judecată, părţile din procesele civile, precum şi avocaţii acestora, pot cere să primeasca pe e-mail încheierile de şedinţă şi hotărârile judecatoreşti, imediat ce sunt încărcate în sistem.

„Ministerul Justitiei informeaza opinia publică despre posibilitatea de a solicita instanţei de judecată, în toate cauzele civile (aproximativ 90% din totalul cauzelor aflate pe rolul instanţelor), că încheierea de şedinţă sau hotărârea judecătorească să le fie transmisă în format electronic. Astfel, în urma unui demers al Ministerului Justiţiei, sustinut şi de Consiliul Superior al Magistraturii, programul informatic al instanţelor a fost modificat astfel încât să permita transmiterea prin e-mail către părţile dintr-un proces, dar şi către reprezentanţii legali ai acestora, a încheierilor de şedinţă sau a hotărârii judecătoreşti imediat ce acestea sunt încărcate în sistem”, se arăta în comunicatul ministerului.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax