Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce trebuie să faci pentru a încasa ajutorul de şomaj, fie că ai luat sau nu BAC-ul

Publicat

Chiar dacă şi în acest an bacalaureatul a creat probleme pentru majoritatea absolvenţilor de liceu, aceasta nu este neapărat o catastrofă, deoarece statul le oferă un mic sprijin pentru perioada imediat următoare. Mulţi tineri aflați în această situație se gândesc că nu își vor putea câștiga existența fără o diplomă de Bac, însă această problemă se poate soluţiona, pe moment.

Indiferent că au promovat sau nu Bac-ul, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţia lunară de şomaj, în valoare de 250 de lei, timp de 6 luni. În categoria „absolvenți” intră persoanele în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii profesionale.

Pentru a putea beneficia de această indemnizaţie, absolvenţii trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Absolvenţii care au promovat bacalaureatul și cei care au fost respinși se pot înregistra în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, până la data de 29 august 2012 (inclusiv).

Documentele necesare înregistrării în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă sunt:

– Copie şi original C.I./B.I.

– Copie şi original act studii sau adeverinţă absolvire

– Adeverinţă medicală

– Cerere înregistrare (anexa 8 de la sediul agenţiei).

Pentru mai multe informaţii, absolvenţii pot apela la AJOFM sau la agențiile locale pentru ocuparea forţei de muncă din orașul lor de reşedinţă.

Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax