Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce trebuie să știe cei care cumpără jucării pentru copii, în perioada sărbătorilor de iarnă. Recomandări de la ANPC

Publicat

Ce trebuie să știe cei care cumpără jucării pentru copii: Protecția Consumatorilor recomandă părinților să fie atenți la produsele și jucăriile destinate copiilor, în contextul sărbătorilor de iarnă. Reprezentanții ANPC transmit că este foarte important ca cei care cumpără jucării să le aleagă potrivit cu vârsta copiilor cărora le sunt destinate. Cele prea complicate, ca și cele prea simple, ajung să fie folosite altfel decât au fost proiectate, ceea ce nu este indicat.

În prezent, în întreaga lume se vând miliarde de jucării din care două treimi părăsesc rafturile magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă. Din păcate sunt și copii care se accidentează din cauza lor.

Cele mai frecvente accidente sunt sufocarea cu obiecte mici, căzăturile de pe jucării cu roți, cum sunt tricicletele sau lovirea copiilor de către proiectile sau jucării zburătoare.

Înainte da lua decizia de cumpărare, ANPC îi sfătuiește pe părinți să se asigure că ceea ce vreau să cumpere nu va pune în pericol sănătatea sau chiar viața celor mici.

Ce trebuie să știe cei care cumpără jucării pentru copii?

Iată câteva aspecte la care trebuie să fiți atenți:

  • Citiți cu atenție etichetele pentru a vă asigura că jocul sau jucăria corespund vârstei copilului. Pe unele jocuri sunt înscrise și avertismente legate de modul de folosire în siguranță;
  • Prezența marcajului de conformitate , care trebuie să fie aplicat în mod vizibil, lizibil şi de neşters pe jucărie, pe eticheta ataşată sau aplicată pe ambalaj;
  • Evitați jucăriile care „trag” cu obiecte sau proiectile, precum și pe cele deosebit de zgomotoase;
  • Asigurați-vă că obiectele cumpărate sunt solide și durabile;
  • Evitați jucăriile cu muchii sau vârfuri ascuțite;
  • Nu cumpărați truse (în special de chimie) pentru copii mai mici de 12 ani;
  • Nu cumpărați jucării cu piese mici care pot fi detașate cu ușurință de copil și pot fi înghițite în timpul jocului;
  • Verificați ca jucăriile electrice și electronice să aibă instrucțiuni de utilizare în limba română și asigurați-vă că ele funcționează;
  • Dacă copilul d-voastră este prea mic pentru a realiza ce jucării îi plac, atunci alegeți o jucărie care să-i stimuleze curiozitatea și imaginația.
  • Nu cumpărati jucării foarte zgomotoase;
  • Evitați jucăriile cu multe sârme, sfori sau muchii ascuțite;
  • Dacă achiziționați jucării pufoase, verificați să nu iasă puful din blană.

Nici un sortiment de jucărie nu este considerat obiect de folosință îndelungată, astfel încât nu există obligativitatea de emitere a certificatului de garanție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax