Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce trebuie să știe un începător în lumea pescuitului (P)

Publicat

Vrei să pui mâna pe o undiță de pescuit în această vară? Iată de unde să începeți.

Pescuitul poate părea complicat pentru cei care pescuiesc pentru prima dată, dar nu trebuie să fie așa. Cu doar un pic de echipament, o licență de pescuit și informațiile din acest ghid, veți putea să intrați pe apă și să încercați să prindeți pește până în acest weekend.

Acest ghid de pescuit se referă în mod special la metoda spinner, care folosește o undiță cu o mulinetă de filare și momeli pentru a atrage peștii. Pentru pescarii începători, este una dintre cele mai simple modalități de a ieși în aer liber cu o investiție minimă, dar pescuitul cu muscă, pescuitul în apă sărată, pescuitul la copcă și alte tipuri de pescuit cu articole de pescuit care utilizează role diferite sunt toate opțiuni care vă pot interesa pe parcurs.

Unde ar trebui să mergeți?

Întotdeauna este mai bine să vorbiți cu o persoană reală despre locul unde să pescuiți, deoarece aceasta are probabil cele mai actuale și complete informații despre apele locale.

În general, lacurile sunt o opțiune excelentă atunci când sunteți la început de drum – de obicei, acestea au un mal sau un doc de pe care puteți pescui și adesea au un volum mai mare de pești înfometați (și mai puține motoare de barci) decât ați găsi într-un râu. Pescuitul în lacuri implică în principal specii precum bibanul sau păstrăvul curcubeu, în timp ce în râuri se pescuiește aproape exclusiv somon sau specii de păstrăv, precum curcubeul sau păstrăvul brun, printre altele.

Este important să învățați de timpuriu o bună etichetă de pescuit – fiți respectuoși față de ceilalți pescari, față de peștii pe care îi prindeți și față de mediul în care vă aflați. Nu aglomerați un loc în care pescuiește altcineva: ne place să le acordăm celorlalți pescari nu mai puțin de 15-60 de metri în apele cele mai aglomerate și mai mult de câteva sute de metri dacă nu sunt mulți oameni în jur.

Nu păstrați mai mult pește decât puteți mânca și respectați întotdeauna etica „leave-no-trace”. Asigurați-vă că știți dacă în secțiunea de apă pe care vă aflați este permisă capturarea și eliberarea capturii, dacă este limitată la articole de pescuit precum momeli artificiale (fără momeală vie) sau dacă se pescuiește numai cu musca.

Nu vă puteți baza întotdeauna pe un panou pentru a vă spune aceste informații, așa că verificați o carte de reglementări locale sau site-ul web al departamentului de silvicultură al statului dumneavoastră pentru fapte, precum și actualizări privind închiderile.

O combinație de mulinetă și undiță este cel mai bun pariu, ca începător. „Combinație” este cuvântul cheie aici – semnalează faptul că mulineta și undița sunt vândute împreună, ceea ce înseamnă, de obicei, că sunt mai ușor de montat. Un angajat de la magazinul local de articole de pescuit vă va putea indica direcția corectă în ceea ce privește o undiță bună pentru începători care să vă satisfacă nevoile specifice.

Momeala va fi următorul pas după undiță și mulinetă. Viermii vii sau PowerBait – un material parfumat asemănător unui chit pe care îl formați în jurul unui cârlig gol – sunt puncte de plecare bune, în timp ce momelile concepute pentru a atrage atenția peștilor sunt o altă opțiune eficientă odată ce vă simțiți confortabil cu utilizarea momelei.

De asemenea, veți avea nevoie de niște bobbers, care sunt mici bile plutitoare care se scufundă sau se mișcă atunci când ceva lovește momeala dumneavoastră, indicând că aveți un pește. O plasă de cauciuc (care este mai ușoară pentru pielea peștelui decât o plasă de sfoară sau de nailon), un clește pentru a recupera momelile din interiorul gurii peștelui și o mică cutie de pescuit pentru a păstra toate acele articole de pescuit tip momeală într-un singur loc sunt, de asemenea, utile.

La fel ca orice activitate în aer liber, nevoile dumneavoastră de pescuit vor continua să se extindă pe măsură ce câștigați mai multă experiență; probabil că veți dori să vă îmbunătățiți echipamentul după câteva luni, în timp ce waders și cizme ar putea fi, de asemenea, adăugate la trusa dumneavoastră pe parcurs.

Mai jos sunt câteva noduri de bază pe care va trebui să le cunoașteți pentru a începe. Pe măsură ce abilitățile dvs. de pescuit avansează, o carte de noduri comune de pescuit va fi o resursă bună de avut la îndemână.

Cel mai important nod în pescuit este nodul Clinch îmbunătățit. Acest nod atașează cârligul sau momeala la firul de pescuit. Odată ce ați reușit să faceți acest nod, veți fi gata de plecare.

Nodul Palomar este o altă opțiune pentru a vă conecta cârligul la linia de pescuit. Este cunoscut pentru rezistența sa și ușurința de legare.

Un nod dublu de chirurg este folosit pentru a conecta două bucăți de linie. Acesta ar putea fi folosit în cazul în care vă agățați – când momeala se prinde de un buștean sau de o stâncă, iar firul se rupe – și trebuie să mai modelați firul înainte de a atașa cârligul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax