Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce trebuie să știți despre aragazele pe gaz, înainte de a vă cumpăra unul (P)

Publicat

Dacă aveți racorduri de gaz natural sau propan în bucătărie, probabil cunoașteți bucuria de a folosi un aragaz pe gaz. Există ceva instinctiv în a găti la flacără deschisă și este ușor să vă îndrăgostiți de indicația vizuală a creșterilor și scăderilor de temperatură pe măsură ce rotiți cadranul.

În plus, gătitul pe foc vă permite să scurtați câteva procese de gătit, cum ar fi încălzirea sau prăjirea la perfecțiune direct pe flacără.

Cu toate acestea, cercetări recente indică faptul că emisiile provenite de la aragazele cu gaz cauzează o calitate slabă a aerului din interior și potențiale pericole pentru sănătate.

În același timp, progresele înregistrate în tehnologia de gătit cu inducție îi fac pe bucătarii profesioniști (chiar și pe noi) să se întrebe dacă nu cumva este timpul să își schimbe aragazele pe gaz cu gamele elegante și moderne cu inducție, chiar dacă gătitul cu gaz are beneficii incontestabile.

Așadar, vă prezentăm avantajele și dezavantajele utilizării unui aragaz pe gaz pentru a vă ajuta să găsiți cea mai potrivită pentru bucătăria dvs.

O oală cu apă fierbe pe un aragaz pe gaz

Unul dintre testele comune pentru aragazele cu gaz presupune fierberea apei pe fiecare arzător în parte și înregistrarea timpului necesar pentru a face acest lucru.

Gazul este singurul tip de aragaz care vă permite să gătiți deasupra unei flăcări reale. Acest lucru nu numai că vă oferă un indicator vizual al nivelului de căldură, dar creează, de asemenea, o schimbare instantanee de fiecare dată când rotiți cadranul.

Nu este nevoie să așteptați ca un element să se încălzească, așa că nu va trebui să reglați cadranele la fel de des.

În timp ce tehnologia mai nouă de inducție a depășit atât un aragaz pe gaz, cât și cele electrice tradiționale în ceea ce privește capacitatea de a fierbe apa cel mai rapid, o plita pe gaz este în continuare mai rapidă decât un arzător electric standard.

În cadrul testelor, s-a constatat că aragazele pe gaz au temperaturi mai scăzute pe plita de gătit în comparație cu plitele electrice. Cu toate acestea, ele sunt de fapt mai rapide la fierberea apei.

Unele aragaze pe gaz (cum ar fi modele de vârf) dispun chiar de tehnologie de înaltă eficiență a arzătorului.

Aceasta înseamnă că arzătorul poate fierbe apa și încălzi tigăile mai repede, necesitând în același timp mai puțini BTU de gaz, ceea ce le face, de asemenea, mai eficiente.

Puteți găti direct deasupra flăcării, fără ustensile de gătit

Caracteristica noastră preferată la un aragaz pe gaz este că le puteți folosi fără să murdăriți o tigaie. Gătitul direct deasupra flăcării este o modalitate fantastică de a infuza o aromă afumată în rețetele dvs. preferate.

Puteți încălzi tortilla de făină direct pe flacăra deschisă sau puteți așeza câțiva ardei pe grătare pentru a crea ardei copți și ardei iuți prăjiți cu mai puțin efort decât dacă ați încălzi un cuptor electric încorporabil.

Pentru a profita de această caracteristică, luați un grătar cu plasă metalică (de preferință unul care este clasificat pentru utilizarea deasupra focului) și o pereche de clești de bucătărie.

Legumele mici (cum ar fi sparanghelul, fasolea verde sau roșiile cherry) se vor găti în mai puțin de un minut, în timp ce legumele mai mari (cum ar fi ceapa sau ardeii grași) durează până la cinci minute, cu întoarcere constantă.

Legumele foarte mari, cum ar fi porumbul sau vinetele, pot fi carbonizate pe toate părțile și terminate în cuptor.

Asigurați-vă că porniți ventilatorul de aerisire sau deschideți o fereastră înainte de a găti la flacără deschisă. De asemenea, este înțelept să aveți un extinctor de incendiu pregătit, pentru orice eventualitate!

Funcționează și atunci când se întrerupe curentul

Supraviețuitorul din noi adoră faptul că un aragaz pe gaz încă funcționează dacă se întrerupe curentul. Desigur, va trebui să aprindeți manual arzătoarele, deoarece starterul electric nu va funcționa fără curent.

Țineți cont de faptul că nici ventilatoarele de convecție acționate electric nu vor funcționa în cuptor.

Totuși, există și dezavantaje ale gătitului pe gaz. Acestea includ faptul că plitele pe gaz sunt semnificativ mai greu de curățat decât cele electrice și cu inducție.

De asemenea, instalarea unui aragaz pe gaz poate fi costisitoare. Aragazele pe gaz sunt în general mai scumpe decât cele electrice și pot costa mai mult decât cele cu inducție, în funcție de caracteristici.

Dacă trebuie să instalați un racord de gaz pentru a trece de la electric la gaz, prețul crește semnificativ.

În funcție de locul în care locuiți și de designul casei dumneavoastră, acest lucru poate fi foarte scump sau imposibil, așa că vă recomandăm să obțineți o ofertă înainte de a cumpăra aragazul.

Este greu să obțineți exact aceeași setare de căldură de fiecare dată cu un aragaz pe gaz.

Gătitul la flacără deschisă are multe beneficii, dar poate fi dificil să obțineți exact aceeași setare de căldură de fiecare dată.

Acest lucru poate duce la o căldură mai mare sau mai mică decât vă așteptați, modificând rezultatele rețetei dvs. Dacă sunteți un bucătar începător, acest lucru poate dura mai mult timp pentru a-l stăpâni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax