Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce trebuie să știți înainte de vă cumpăra un televizor 4K (P)

Publicat

De bine sau de rău, cu toții ne uitam mult mai mult la televizor în ultima vreme. Iar din ce în ce mai mulți dintre noi ne întrebăm dacă este timpul pentru un upgrade.

Dacă televizorul dvs. se situează în jurul vârstei de 10 ani, răspunsul este da, absolut.

Recent, au existat un număr extraordinar de inovații și caracteristici noi în televizoare, ceea ce înseamnă că trebuie să vă familiarizați cu niște termeni tehnologici noi, înainte de a merge la cumpărături.

Acest articol vă va explica ce trebuie să știți despre un televizor 4K, într-un limbaj ușor de înțeles. În cele din urmă, veți ști exact ce funcții trebuie să căutați, pentru a obține cea mai bună ofertă cu cel mai bun televizor nou pentru casa dvs.

Dimensiune și configurare

Când vă uitați la un televizor nou, primul lucru de verificat este cât de mult spațiu aveți în camera dvs. Rețineți că ecranele TV sunt măsurate în diagonală, deci atunci când vedeți un televizor afișat ca 165 cm, aceasta este măsurarea diagonală, nu înălțimea sau lățimea. Aceste dimensiuni pot fi găsite pe pagina de produs a unui televizor și sunt adesea listate în recenzii. Majoritatea camerelor de zi vor funcționa bine cu un televizor de 130 cm sau mai mare, deși puteți merge și cu un model mai mare, dacă vă permite centrul de divertisment și bugetul.

Dacă veți folosi un suport TV, asigurați-vă că includeți dimensiunile suportului în calculele dvs., pentru a vă asigura o potrivire bună. De asemenea, este important să înțelegeți că tot mai multe televizoare sunt montate pe picioare la exterior, mai degrabă decât pe baze în centru, ceea ce necesită mai mult spațiu.

Cei care își montează televizorul pe perete vor fi fericiți să știe că greutatea nu este o problemă aici. Există suporturi pentru toate dimensiunile și greutățile televizorului.

Rezoluţie

Expresia „4K” din televizoarele 4K se referă la rezoluția lor. În ciuda faptului că televizoarele 4K nu prea au 4.000 de linii de rezoluție orizontală (au, de fapt, 3.840), termenul este captivant și mai ușor de reținut și de spus decât celelalte nume ale sale, cum ar fi „2160p”, „4K Ultra HD” sau pur și simplu „UHD”. Indiferent cum îl numiți, este standardul actual pentru numărul de pixeli utilizați pentru a crea imaginea pe care o vedeți pe ecran.

La o rezoluție de 4 ori mai mare a pixelilor decât standardul anterior – 1080p HD – diferența este notabilă, mai ales atunci când aceste televizoare afișează conținut 4K nativ. Imaginile sunt mai finisate, detaliile fine sunt clare și vizibile și puteți sta mai aproape de televizoarele mai mari, fără degradarea notabilă a imaginii.

Desigur, unii producători continuă să afișeze afișaje 1080p sau 720p, dar sunt, de obicei, televizoare mai mică calitate, cu cele mai mici dimensiuni de ecran din gama unui anumit producător. În urmă cu câțiva ani, avea sens să luați în considerare unul dintre aceste model, dacă căutați să economisiți bani, dar astăzi puteți cumpăra un televizor 4K de 130 cm cu mult mai puțin, ceea ce înseamnă că numai cei cu bugetul cel mai mic trebuie să ia în considerare televizoarele cu rezoluție 1080p.

Deși este adevărat că a durat ceva până ce conținutul difuzat a ajuns până la rezoluția 4K, ne așteptăm ca acest lucru să înceapă să se schimbe rapid, acum că cel mai recent standard de difuzare – ATSC 3.0 – a fost implementat și primele televizoare compatibile au ieșit pe piață în 2020. Inclusiv serviciile de streaming își actualizează rapid cataloagele cu oferte 4K. Netflix, Amazon Prime Video și Disney + au un suport excelent pentru 4K.

Ce se întâmplă cu 8K?

Se pare că upgrade-urile la rezoluția TV sunt la fel de inevitabile ca și anotimpurile în schimbare și, chiar dacă continuăm să oferim suport complet 4K, 8K este deja aici – cel puțin pe rafturile magazinelor. Deși există doar câteva modele, puteți cumpăra televizoare 8K de la Samsung, LG și Sony.

Televizoarele 8K au de 8 ori mai mulți pixeli în același spațiu ca 1080p HD sau de 4 ori mai mulți decât 4K. Dar oare ar trebui să cumpărați unul?

Sfatul nostru în acest moment este nu, cu excepția cazului în care aveți un buget mare și dorința puternică de a deține tehnologie de ultimă oră. Conținutul nativ 8K este încă foarte greu de găsit. YouTube are videoclipuri de 8K – și, fără îndoială, vor arăta spectaculoase pe un televizor de 8K – dar este încă mai mult o demonstrație decât o sursă fiabilă de divertisment de 8K.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax