Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce urmează după referendum: Liderii PDL și PNL din Alba prevăd mișcări de stradă în perioada următoare

Publicat

Rezultatele referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, prezentate de BEC după ora 23.00 au fost întâmpinate de liderii partidelor politice din Alba cu declarații care prevestesc viitorul românilor din diferite unghiuri. Între toate acestea, președinții PDL și PNL Alba au ajuns la un numitor comun: sunt așteptate mișcări de stradă.

Vicepreședintele PDL Mircea Hava este convins că demersurile USL pentru preluarea totală a puterii vor continua și în perioada următoare. „Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni iar asta înseamnă un singur lucru. USL va începe tot felul de mitinguri pentru a încerca să-l convingă pe acesta să plece de acolo iar asta pentru că mizele nu sunt președinția ci sunt cu totul altele. Pe ei îi interesează cu totul altceva, să pună mâna pe justiție pentru a-și proteja anumiți oameni care au probleme”, este de părere Mircea Hava.

La polul opus liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu nu concepe ca referendumul să nu se valideze, susținând că acest lucru ar fi o nenorocire: „Toate aceste demersuri le-am făcut cu un singur scop. România a fost în ultimi ani dezbinată. Am văzut ură între români şi români, între angajaţi şi pensionari, între salariaţi la stat şi salariaţi la privat între tineri şi vârstnici, între femei şi bărbaţi.”

În cazul în care referendumul nu s-ar valida, Atanasiu nu exclude eventuale mişcări de stradă: „România a fost în ultimii ani dezbinată, am văzut ură între români și români…nu știu cine ar putea să le spună celor 85% din români care s-au prezentat astăzi, pe caniculă, la vot, că și-au pierdut vremea, ar fi foarte grav. Vom avea mișcări de stradă, tensiuni enorme și nu cred că România va suporta așa ceva”.

Mai mult, Teodor Atanasiu a declarat că USL va continua procedura de demitere președintelui, iar în acest sens a stabilit deja care vor fi următorii pași: USL va profita de majoritatea pe care o are în Parlament pentru a cere Consiliului Național de Statistică  numărul oficial actualizat după ultimul recensământ al persoanelor cu drept de vot. Pasul 2 va fi un raport prin care va solicita CCR să valideze referendumul raportat la prezența stabilită în urma datelor actualizate privind recensământul populației și a persoanelor cu drept de vot.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. vali

    luni, 30.07.2012 at 10:39

    Ce mai vreti,d-lor USL-isti,sa umblam toti romanii in costume de baie ca sa va impresionam ? Nu va este rusine cu un asemenea lider ?!
    8 mil.de oameni nu inseamna peste 18 mil.si nu mai vorbiti ca romanii va vor la putere sa va asculte minciunile.Ramane sa vedem ce a fost cu urnele mobile.S-a intamplat exact asa cum scria in stenograme.
    Cine este mai mare mincinos ,decat dl.Antonescu „plec din politica definitiv ,daca Basescu se intoarce la Cotroceni”.Nu va face acest lucru, pentru ca asa este el,indragostit de PALAT ,nu de romani si de problemele lor.Nu il pot ierta pentru faptul ca l-a facut pe dl .Basescu „chior”.Sa-i fie rusine,asta nu este atudinea unui sef de stat.Nu asa castigi credibilitate.El crede ca Europa nu l-a auzit.Vede el.
    Nu a fost frauda electorala? Pe cine credeti ca pacaliti !!!
    Ii felicit pe cei care nu au participat la aceast joc murdar.

    • cucu

      luni, 30.07.2012 at 16:03

      din cei 8 mil care au votat 1 mil au spus NU demiterii presedintelui…….si cam inca 1 mil au fost voturi furate….deci sunteti cam putini usl-istiilor 6 mil :))

  2. armaghedon

    luni, 30.07.2012 at 16:50

    Cvorum(impotriva recomandarilor de la Venetia prin care nu se poate asimila votului partizan nevotul betivului care habar nu are ca este sau nu referendum),apoi boicot=dictatura unui partid care a fost ajutat de UE ca drept recompensa pentru disponibilitatea de a transforma Romania intr-un cobai al experimentelor de austeritate.Mai grav se da o mana de ajutor si din partea celor mai ,,bune”intenti ale vecinilor nostrii incintati ca au reusit sa-i puna presedintelui nostru castile pe cap(pentru traducerea unor luari de cuvint a oficialilor maghiari la Odorheiul Secuiesc) in tara lui,in speranta ca poate bat palma pe un petic din microregiunea cu pricina.Curat -murdar in alb fosforescent…

  3. George englezul

    marți, 31.07.2012 at 01:18

    antonescu ar face bine sa se retraga
    altfel..vor vedea romanii in noiembrie cine este cu adevarat si cat de mult isi doreste sa ajunga la ciolan atat timp cat nu a avut onoarea de a pleca de pe scena politica
    halal lider…muzeograf
    pff…sper sa ajunga in fata instantei impreuna cu ioan rus ,liviu dragnea…al doilea Ceausescu ,nenorocitul de ponta si binenteles voiculescu
    lupi fara scrupule ce sunteti
    long live for our president Train..nume de conducator

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax