Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce va face Guvernul dacă vor crește din nou cazurile de COVID în România. Declarațiile premierului Florin Cîțu

Publicat

Premierul Florin Cîţu dă asigurări că indiferent de evoluţia situaţiei epidemiologice din România, economia va rămâne deschisă în perioada următoare.

Concret, acesta a susţinut, marţi seara, că, în cazul unor noi restricţii provocate de pandemie, nu vor mai fi închise pieţele agroalimentare şi nici mall-urile.

„Ceea ce pot să vă spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide, eu nu voi închide pieţele agroalimentare. Asta trebuie să fie foarte clar.

Nu voi închide mall-urile. Asta, iarăşi, trebuie să fie foarte clar. Deci sunt chestii pe care nu le voi face.

Nu voi închide economia. Asta este iarăşi foarte clar”, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

Întrebat despre scenariul cu 1.500 de cazuri de infectare pe zi la finele lui septembrie, premierul a spus că speră ca „Ministerul Sănătăţii să fie pregătit de aceste cifre, dacă deja le ştie”.

El a subliniat că se va face tot ceea ce ţine de autorităţi pentru a nu ajunge acolo.

Diferențe între vaccinați și nevaccinați?

Întrebat dacă revenirea restricțiilor se va întâmpla numai pentru nevaccinați, Cîțu a spus că nu, pentru că în cazul unor măsuri nu poți să faci departajarea.

„Unele lucruri se vor face, depinde un ajungem, unele lucruri se vor face pentru toată lumea. Circulația noaptea, de exemplu, dacă vom ajunge iar la restricționare, nu putem s-o facem pentru vaccinați și nevaccinați. E un exemplu. În ceea ce privește restaurantele, acolo trebuie să ne gândim dacă doar pentru vaccinați sau și persoane care au un test sau persoane care au trecut prin boală”, a arătat el.

„Acum avem un vaccin, un vaccin care poate opri această pandemie. Trebuie doar să ne vaccinăm. (…) Este singura soluţie. (…) Acest val patru nu ar trebui să se întâmple (…).

Aş vrea să ajungem cumva la toţi românii să le spunem că soluţia este vaccinarea. (…) Dacă ne vaccinăm nu ajungem acolo”, a afirmat Cîţu.

Sursă: Agerpres.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax