Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Cea mai ieftină deszăpezire din România a fost la Alba Iulia. Prețuri mici, servicii pe măsură

Publicat


Primăria municipiului Alba Iulia a achitat cea mai mică sumă pentru serviciile de deszăpezire și întreținerea drumurilor dintre primăriile reședință de județ, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2017, potrivit unui studiu realizat de Asociația consumatorilor InfoCons. Cu toate că, potrivit propriilor raportări, instituția a plătit puțin, problemele în oraș au fost destul de mari, fiind lăsate de izbeliște toate străzile secundare, cartierele și toate parcările, chiar și cele pentru care primăria încasează taxe anuale.

Asociația pentru protecția consumatorului InfoCons a prezentat miercuri, 7 martie, rezultatele unui studiu comparativ privind situația costurilor pentru deszăpezirea și întreținerea drumurilor de către primăriile de reședință aferente perioadei 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2017.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, în acest an s-a plătit o sumă de 0,44 lei/100 mp pentru soluție și 1,51 lei/100 mp pentru antiderapant.

Vezi AICI rezultatele studiului InfoCons. 

În cadrul studiului au fost evaluate răspunsurile primite de la 76,6% din totalul instituțiilor chestionate.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, instituția a plătit pentru deszăpezirea drumurilor din județ 1.500 de euro/kilometru, fiind vorba despre un alt mod de a calcula costurile decât în cazul orașelor.

Din punct de vedere al sumelor achitate:

 • 22.479.841 lei a fost suma cea mai mare achitată de către Primăria Sectorului 2 pentru serviciile de deszăpezire și întreținere a drumurilor prestate numai în iarna 2016-2017.
 • 340.203,49 lei a fost suma cea mai mică, achitată de Primăria Municipiului Alba Iulia pentru serviciile prestate în perioada aferentă studiului, 1 ianuarie 2015 – 1 iulie 2017

Din punct de vedere al modalității de atribuire a contractelor:

 • 50% din contracte au fost atribuite în urma unei licitații
 • 11% au fost atribuite direct
 • 39% au fost atribuite prin negociere fără publicare în prealabil

Din punct de vedere al duratei și numărului contractelor încheiate:

 • 19,4% din primării au stabilit mai mult de 3 contracte aferente perioadei studiului, fiind încheiat câte un contract pentru fiecare perioadă aferentă studiului (2015-2017).
 • 80,6% din primării au optat pentru un singur contract sau cel mult două (Primăria Municipiului Ploiești), încheiate, în mare majoritate pe perioade de timp mai lungi (5, 7, 12 sau 25 de ani).

În total, Primăriile din țară au achitat în medie 2.22 lei/mp pentru serviciile de deszăpezire și întreținere a drumurilor în perioada 1 ianuarie 2015 – 1 iulie 2017.

 

sursa: infocons.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Tara lui Papura Voda

  joi, 08.03.2018 la 00:31

  Cum s-ar spune: si nef*****, si cu banii luati !

 2. Eu

  vineri, 09.03.2018 la 00:01

  Pai daca costa mai mult crezi ca dezapezirea se facea altfel?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL: Viorica Dăncilă recunoaște că nu vrea să rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii

Publicat

roman

„Candidatul PSD la președinția României, premierul demis prin moțiune de cenzura, Viorica Vasilica Dancilă recunoaște în mod oficial că nu dorește să rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii, care zburda în liberare pe străzile României. Practic, PSD recunoaște oficial la o întrebare pe care am adresat-o premierului de atunci, actualul candidat la președinția României, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba, din Alba Iulia și Baia de Arieș, dotate cu rezerve de apă

Publicat

Două secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba, din Alba Iulia și Baia de Arieș, vor fi dotate cu rezerve de apă care să asigure alimentarea continuă a unităților spitalicești în cazul unor avarii la reţea. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Candidații la prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Cine își va primi banii înapoi de la stat

Publicat

Cei 14 candidați înscriși în turul întâi al alegerilor prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Șapte dintre candidați, care au obținut minimum 3% din voturi, urmează să își primească banii înapoi, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat într-un comunicat de presă că valoarea totală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Postul Crăciunului: Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti medievale

Publicat

Alimentația în Postul Crăciunului: nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade. Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate