Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Cea mai ieftină deszăpezire din România a fost la Alba Iulia. Prețuri mici, servicii pe măsură

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia a achitat cea mai mică sumă pentru serviciile de deszăpezire și întreținerea drumurilor dintre primăriile reședință de județ, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2017, potrivit unui studiu realizat de Asociația consumatorilor InfoCons. Cu toate că, potrivit propriilor raportări, instituția a plătit puțin, problemele în oraș au fost destul de mari, fiind lăsate de izbeliște toate străzile secundare, cartierele și toate parcările, chiar și cele pentru care primăria încasează taxe anuale.

Asociația pentru protecția consumatorului InfoCons a prezentat miercuri, 7 martie, rezultatele unui studiu comparativ privind situația costurilor pentru deszăpezirea și întreținerea drumurilor de către primăriile de reședință aferente perioadei 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2017.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, în acest an s-a plătit o sumă de 0,44 lei/100 mp pentru soluție și 1,51 lei/100 mp pentru antiderapant.

Vezi AICI rezultatele studiului InfoCons. 

În cadrul studiului au fost evaluate răspunsurile primite de la 76,6% din totalul instituțiilor chestionate.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, instituția a plătit pentru deszăpezirea drumurilor din județ 1.500 de euro/kilometru, fiind vorba despre un alt mod de a calcula costurile decât în cazul orașelor.

Din punct de vedere al sumelor achitate:

 • 22.479.841 lei a fost suma cea mai mare achitată de către Primăria Sectorului 2 pentru serviciile de deszăpezire și întreținere a drumurilor prestate numai în iarna 2016-2017.
 • 340.203,49 lei a fost suma cea mai mică, achitată de Primăria Municipiului Alba Iulia pentru serviciile prestate în perioada aferentă studiului, 1 ianuarie 2015 – 1 iulie 2017

Din punct de vedere al modalității de atribuire a contractelor:

 • 50% din contracte au fost atribuite în urma unei licitații
 • 11% au fost atribuite direct
 • 39% au fost atribuite prin negociere fără publicare în prealabil

Din punct de vedere al duratei și numărului contractelor încheiate:

 • 19,4% din primării au stabilit mai mult de 3 contracte aferente perioadei studiului, fiind încheiat câte un contract pentru fiecare perioadă aferentă studiului (2015-2017).
 • 80,6% din primării au optat pentru un singur contract sau cel mult două (Primăria Municipiului Ploiești), încheiate, în mare majoritate pe perioade de timp mai lungi (5, 7, 12 sau 25 de ani).

În total, Primăriile din țară au achitat în medie 2.22 lei/mp pentru serviciile de deszăpezire și întreținere a drumurilor în perioada 1 ianuarie 2015 – 1 iulie 2017.

 

sursa: infocons.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Tara lui Papura Voda

  joi, 08.03.2018 la 00:31

  Cum s-ar spune: si nef*****, si cu banii luati !

 2. Eu

  vineri, 09.03.2018 la 00:01

  Pai daca costa mai mult crezi ca dezapezirea se facea altfel?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Românii nu s-au grăbit să renunţe la Pilonul 2 de pensii. Câţi şi-au transferat banii la stat

Publicat

bani

Românii par să nu fie interesaţi să renunţe la Pilonul 2 de pensii, în condiţiile în care doar câteva zeci de persoane au solicitat acest lucru. În total, 7,2 milioane de români cotizează la pensia privată. Reamintim că din 12 martie, cei care au cotizat cel puţin 5 ani pot face solicitări de încetare a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Statutul cadrelor militare, modificat. Ce se schimbă în noua legislație, în vigoare din luna mai

Publicat

militari

Statutul cadrelor militare a fost modificat prin Legea 101/2019, ce a intrat în vigoare din 16 mai. Potrivit acesteia, reglementări privind participarea la misiuni, dreptul la transport gratuit, concediu și pensie, calculul stagiului minim în grad. Detalii din lege: – gradele cadrelor militare în ordinea lor ierarhică în Ministerul Apărării Naţionale sunt: A. subofiţeri; A1. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj: Majoritatea firmelor românești amână plata facturilor, din lipsa resurselor financiare

Publicat

cota tva declaratie

Şapte din zece companii din România întârzie să-şi plătească facturile, în timp ce durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză de specialitate, realizată în baza unui sondaj. Potrivit datelor Frames & Train Your Brain, 68% dintre managerii companiilor autohtone au recunoscut faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

21 mai: SFINȚII CONSTANTIN și ELENA 2019. Tradiţii, superstiții, semnificaţii. Ce nu ar trebui să faci astăzi

Publicat

Sfintii Constantin si Elena

Pe 21 mai, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Despre Împărăteasa Elena se spune că a fost prima femeie care și-a eliberat sclavii și a ajutat creștinii persecutați. În tradiţia populară se vorbeşte despre împăraţii sfinți Constantin şi Elena ca despre părinţii Sfintei Cruci. Citește și Sfinţii Constantin şi Elena: MESAJE, URĂRI […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate