Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii 580 de ani are loc în noaptea de joi spre vineri. Care sunt efectele asupra zodiilor

Publicat

Cea mai lungă eclipsă parțială de Lună din ultimii 580 de ani va avea loc în noaptea de joi spre vineri, conform presei străine. Astronomii anunță că eclipsa parţială va fi aproape completă, mai mult de 97% din suprafaţa lunii urmând să fie umbrită, potrivit sciencealert.com.

NASA anunţă chiar că procentul exact va fi de 99,1% din suprafaţa lunii, în timp ce Observatorul Griffith din Los Angeles anunţă 97%. În vârful eclipsei, doar o mică suprafaţă din Lună va mai fi luminată, scrie dcnews.ro.

Evenimentul astronomic va dura peste şase ore, iar luna va petrece 3 ore, 28 de minute şi 24 de secunde în umbra planetei noastre. Astfel, aceasta va fi cea mai lungă eclipsă parţială de lună din 1441 încoace.

Eclipsa va fi vizibilă în America de Nord, Hawaii, dar şi în părţi din Rusia şi America de Sud, mai transmite sursa citată.  În Australia, Noua Zeelandă, Japonia, China şi Asia de sud-est, eclipsa va fi vizibilă vineri, 19 noiembrie.

Până în 2100, nicio altă eclipsă de Lună nu ar urma să dureze atât de mult, deși în următorii 80 de ani mai sunt estimate aproape 200 de fenomene ale Lunii. Și în luna mai a anului 2022 ar urma să mai existe un fenomen asemănător, însă nu atât de lung ca durată de timp.

Ce efecte ar putea avea cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului asupra zodiilor

De obicei, în preajma acestor fenomene astrologice, oamenii ar putea avea sentimentul că ceva major urmează să se întâmple în viața lor. Eclipsele de Lună pot aduce, de obicei, despărțiri, răsturnări masive de situații sau revelații extrem de importante.

În funcție de fiecare nativ, ele se traduc diferit. Iată ce s-ar putea întâmpla cu fiecare zodie în parte cu ocazia acestei lungi eclipse parțiale de Lună din 19 noiembrie 2021.

Berbec

Berbecii ar putea primi o veste bună legată de job-ul lor, cum ar fi o mărire de salariu, o promovare, sau chiar și-ar putea schimba locul de muncă cu unul mai bine plătit și mai satisfăcător.

Oricum, o sumă de bani foarte mari ar trebui să ajungă în buzunarul lor, din oricare sursă, lucru care nu poate să le aducă decât multă bucurie.

Taur

Nativii Taur vor face o schimbare radicală. Cumva, se vor „scutura” de tot ce i-a ținut pe loc, de persoanele care i-au tras în jos și vor ținti mai sus decât au făcut-o până acum.

Vă așteaptă o nouă „călătorie”, o să vă desfaceți „aripile” și nu veți mai privi înapoi. E momentul perfect să începeți să aveți o viață mai bună, lucru la care v-ați tot gândit și pe care vi-l doriți.

Gemeni

Această eclipsă de Lună va aduce multă odihnă pentru Gemeni, care vor simți nevoia să se liniștească, să se relaxeze, să mediteze.

E perioada când trebuie să își încarce bateriile, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. E perioada lor de „creștere”. Dacă veți dori, e bine să luați legătura cu un psihoterapeut, ca să vă dea câteva sfaturi. Energia spirituală și creativitatea vor „înflori”, de asemenea.

Rac

Celor din zodia Rac, eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021 o să le „energizeze” viața socială și prieteniile.

Dacă mergeți la un anume eveniment, o să luați contact cu oameni care vor avea un impact foarte bun în viața dvs. În plus, e posibil ca Racii să își găsească „sufletul pereche” în această perioadă, chiar în aceste zile. Oricum, o să vă bucurați și o să trăiți din plin tot ce vi se întâmplă.

Leu

Această eclipsă parțială de Lună o să fie momentul de propulsie din punct de vedere profesional pentru Lei.

O să aveți parte de recunoașterea meritelor, în mod public și oficial. E exact ce vă place mai mult. O să fiți promovat, o să fiți premiat sau veți avea parte de puțină faimă. Ori asta, ori veți găsi un alt job care să fie perfect pentru dorințele voastre, că tot îl căutați de ceva vreme…

Fecioară

Financiar, pentru Fecioare o să urmeze o perioadă mai bună. Vor veni bani din toate sursele pe care le aveți.

Dincolo de partea materială, însă, vor fi schimbări în bine și pe partea spirituală, când veți reuși să vă vindecați anumite răni. Totodată, și din punct de vedere fizic veți vedea că apare mai multă senzualitate și mai multă dorință de apropiere față de partener/ă, acum sau pe viitor.

Balanță

O să aveți parte de unele clipe de revelație în ceea ce privește viața voastră. O să puteți să priviți în intimitatea relațiilor cu cei apropiați, prieteni, familie sau partener / parteneră.

Și pe plan profesional o să vă dați seama de job-ul de care aveți nevoie și dacă trebuie să îl schimbați pe cel actual sau dacă trebuie să faceți îmbunătățiri. Oricum, revelația cea mai important o să fie aceasta: nu mai puteți fugi de adevăr.

Scorpion

În perioada aceasta o să fiți mai concentrați asupra legăturilor pe care le aveți, indiferent de domeniu: cele personale sau profesionale.

Unii vor fi gata să facă un pas important în viața lor: să se căsătorească sau să se mute în aceeași casă cu partenerul, însă alții ar putea să fie la polul opus: să se despartă de parteneri sau să divorțeze. Tot răul spre bine!

Săgetător

Pregătiți-vă pentru o perioadă aglomerată. S-ar putea să „jonglați” cu mai multe proiecte și task-uri decât de obicei, de aceea e bine să nu uitați să aveți grijă de sănătate.

Pe plan profesional, ori va fi foarte bine totul, ori va fi foarte rău. Totodată, eclipsa aceasta de Lună o să se observe și în stilul vostru de viață, veți decide să faceți schimbări în bine pe acest plan și o să aveți astfel mai multă energie.

Capricorn

Dintre toate zodiile, Capricornii s-ar putea bucura cel mai mult de beneficiile pe care această eclipsă de Lună le are.

Dacă sunteți singur/ă, e posibil să vă găsiți marea iubire, veți fi mai creativi, mai romantici, iar dacă sunteți deja într-o relație, veți avea revelația că într-adevăr aveți pe cine trebuie lângă voi. Vă veți simți „înflăcărați” și dornici de pasiune în pat. Dacă vă doriți copii, s-ar putea să și apară.

Vărsător

Vor fi schimbări în ceea ce privește „viața domestică” pe care o aveți. Ori vă veți muta în altă locuință, ori veți redecora casa în care sunteți acum.

Orice schimbare de acest fel este benefică pentru că poate da senzația unui nou început, lucru de care avem nevoie cu toții în anumite momente ale vieții. Pe plan familial, s-ar putea să apară o reuniune cu rudele care va fi chiar plăcută, spre bucuria voastră.

Pești

O infinitate de posibilități pentru Pești. Nu te feri de ele.

Nativii aceștia vor comunica mai bine în aceste zile, vor avea idei mai multe și mai bune și este important ca ei să le dea drumul în lume pentru că vor avea de câștigat de pe urma lor. Contracte, negocieri ar putea apărea la orizont, spre binele vostru. Totodată, dacă apare o oportunitate să plecați undeva, ar fi bine să o accepțați. O să fie un moment de revelație.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

sursa: dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ABRUD

3-6 decembrie: Evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, la Abrud. PROGRAM

Publicat

În perioada 3 – 6 decembrie, în orașul Abrud va avea loc evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”. 

Consilierii locali din Abrud au votat joi, 24 noiembrie, un proiect privind aprobarea activităților desfășurate cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, ce va avea loc în perioada 3 – 6 decembrie 2022.

Potrivit documentului, finanțarea cheltuielilor pentru desfășurarea activităților prilejuite cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, estimate la 10.000 de lei, se face din sume provenite din sponsorizări și din bugetul local al orașului Abrud.

Program „Sf Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”

Sâmbătă, 3 decembrie

 • ora 13:30 – Sfințirea Centrului de zi „Sf. Ierarh Nicolae” Abrud
  • prezentarea titlului de Cetățean de onoare pentru ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Alba Iulia

Duminică, 4 decembrie

 • ora 12:00 – Sfințire troiță Sf. Varvara, Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 12:30 – Sfințire totem Sf. Varvara Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 14:00 – Ședință festivă a Consiliului Local, Sala de ședințe CL Abrud
  • Acordare titluri cetățeni de onoare: IPS Nicolae Mladin In memoriam (fost Arhiepiscop de Sibiu și Mitropolit al Ardealului), Ileana Anghel Meșter (artist plastic, poet și profesor), Tiberiu Tanțoș (profesor de sport și antrenor emerit de schi)

Luni, 5 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Corul Academica – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Biserica Catolică

Marți, 6 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Remus Von Henning, Biserica Reformată

Organizatorii activităților sunt Consiliul Local Abrud și Primăria Abrud.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț începere proiect „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active”

Publicat

Titlul proiectului: „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active corporale și necorporale”

Numele beneficiarului: SC GINMOB DESIGN SRL

Numele programului: Programul Operațional Regional 2014-2020

Numele Autorității de Management: MLPDA

Numele Organismului Intermediar: ADR Centru

Valoarea totală a proiectului: 681,941.68 RON

Finanțarea nerambursabilă: 486,489.17 RON

Data începerii și data finalizării: 01/07/2019 – 30/11/2022

Codul MySMIS: 131071

Proiectul „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active corporale și necorporale” cod MySMIS 131071, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, program implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul (ele) proiectului:

„Obiectivul general al proiectului creșterea competitivității firmei SC GINMOB DESIGN SRL, ca urmare a introducerii de noi tehnologii moderne în procesul de lucru a societății, prin achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice moderne în procesele de lucru ale societății”

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

 • Introducerea de 2 produse noi ca urmare a inovării şi diversificării proceselor în cadrul firmei prin achiziționarea: Circular cu masă mobilă, Centru de prelucrare vertical, Mașină unilaterală de aplicat cant, Software Design PRO
 • Îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin asigurarea creșterii gradului de recuperare și reciclare a deșeurilor, realizată printr-o colaborare cu un furnizor de colectare selectivă a deșeurilor în perioada de implementare al proiectului, și în perioada de durabilitate al proiectului.
 • Dezvoltarea resurselor umane din cadrul microîntreprinderii prin angajarea unei persoane din categoria persoanelor defavorizate și păstrarea locurilor de muncă existente, precum și a celor nou create pe toată perioada de durabilitate a proiectului.

Rezultatele proiectului:

 • Inovarea fluxului tehnologic prin două produse noi – achiziționarea de Circular cu masă mobilă, Centru de prelucrare vertical, Mașină unilaterală de aplicat cant, Software Design PRO
 • Masuri implementate pentru respectarea principiilor privind dezvoltarea durabila, egalitatea de șanse, de gen si nediscriminare prin: o persoana angajata din categorii defavorizate, echipamentele achiziționate pot fi operate si de persoane cu dizabilități, contractarea unor servicii de colectare selectivă a deșeurilor
 • Impactul proiectului la nivelul regiunii: proiectul a condus la dezvoltarea activității firmei prin introducerea  de două noi produse și prin păstrarea locurilor de muncă dar și angajarea unei persoane din categoria persoanelor defavorizate

Date de contact beneficiar:

Adresa: Municipiul Blaj, strada Eroilor, Bloc 31, Ap. 23, Județ Alba, România, Tel: 0765338632, E-mail: ginmobdesign@gmail.com

Vezi aici comunicatul (.pdf)

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Investiție de peste 11,4 milioane de lei la Liceul Tehnologic din Aiud. Patru corpuri de clădire vor fi reabilitate și dotate

Publicat

Patru corpuri de clădire ale Liceului Tehnologic din Aiud urmează să fie renovate, modernizate și dotate, printr-o investiție de peste 11,4 milioane de lei. 

Primăria Aiud a lansat vineri, 25 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul „Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud”. În prezent, denumirea unității de învățământ este Liceul Tehnologic Aiud.

Valoarea totală a investiției este estimată la 11.453.488,03 lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul urmărește renovarea, modernizarea și dotarea celor patru corpuri (C1, C2, C3, C9) ale Liceului Tehnologic Aiud. Investițiile în învățământul profesional și tehnic vor viza asigurarea unor facilități de înaltă calitate, în concordanță cu cerințele angajatorilor, cu tendințele evoluției economice și cu nevoile pieței muncii.

Principalele calificări care pot fi obținute în cadrul unității de învățământ sunt calificări cu o foarte mare căutare pe piața forței de muncă din județ: tehnician operator tehnici de calcul, tehnician de activități economice, tehnician în administrație, tehnician în transporturi, tehnician proiectant CAD, tehnician instalator pentru construcții, tehnician în construcții și lucrări publice, tehnician mecatronist, mecanic auto, operator la mașini cu comandă numerică, comerciant – vânzător, confecționer produse textile.

Lucrările propuse sunt următoarele:

Corp clădire C1 (școala)

 • lucrări de reabilitare termică
 • modernizarea și dotarea școlii
 • extinderea cu o a doua casă de scară, pe o latură a construcției
 • reparații în proporție de 50% la acoperiș, schimbarea învelitorii
 • înlocuirea sistemului pluvial
 • schimbarea finisajelor exterioare
 • schimbarea finisajelor interioare
 • schimbarea ușilor interioare
 • schimbarea instalațiilor sanitare, termice și electrice
 • se propune realizarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde menajere

Corp clădire C2 (colegiu tehnic)

 • lucrări de reabilitare termică
 • modernizarea și dotarea școlii
 • reparații în proporție de 50% la acoperiș, schimbarea învelitorii
 • înlocuirea sistemului pluvial
 • schimbarea finisajelor exterioare
 • schimbarea finisajelor interioare
 • schimbarea ușilor interioare
 • schimbarea instalațiilor sanitare, termice și electrice

Corp clădire C3 (anexa socială), C9 (cabina poartă)

 • lucrări de reabilitare termică
 • modernizarea și dotarea școlii
 • reparații în proporție de 50% la acoperiș, schimbarea învelitorii
 • înlocuirea sistemului pluvial
 • schimbarea finisajelor exterioare
 • schimbarea finisajelor interioare
 • schimbarea ușilor interioare
 • schimbarea instalațiilor sanitare, termice și electrice

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Finalizarea proiectului ”TIC pentru e-educație în comuna Galda de jos, județul Alba”

Publicat

Comuna Galda de Jos, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “TIC PENTRU E-EDUCAȚIE ÎN COMUNA GALDA DE JOS,  JUDEȚUL ALBA”, derulat în baza contractului de finanțare nr. 393/233t/22.09.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Proiectul este cofinanțat din  Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020,  Axa  prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e- cultură, e-sănătate, Obiectiv specific OS 2.4. – Creșterea gradului de utilizare a internetului, Acțiunea 2.3.3. Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e- incluziune, e-sănătate și e-cultură- SECȚIUNEA E-EDUCAȚIE.

Obiectivul general al proiectului:

 • Asigurarea accesului în condiții de siguranță la învățământul online pentru cadrele didactice și elevii din învățămantul preuniversitar din comuna Galda de Jos.

Rezultatele așteptate/obținute:

 • 205 elevi ai școlilor din învățământul preuniversitar din comuna Galda de Jos vor beneficia de acces la educație online prin achiziționarea de tablete mobile;
 • 24 cadre didactice din învățământul preuniversitar din comuna Galda de Jos vor putea participa la cursurile online datorita achiziței de laptopuri și tablete grafice;
 • 18 Săli de clasă aparținand școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu camere web profesionale;
 • 14 Săli de clasă aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu table interactive;
 • 4 Săli de clasă aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu sistem all in one;
 • 12 săli de clasă aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu videoproiectoare  și  ecrane de proiecție;
 • 7 săli de clasa aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu routere wireless;
 • 1 sistem de management al dispozitivelor IT mobile ale elevilor va asigura folosirea acestora  în  interesul educației.

Valoarea totală a proiectului este 712111,20 lei, din care:

 • Valoarea totală eligibilă: 664420,77 lei
 • Valoarea eligibilă nerambursabilă: 651132,34 lei (din care FEDR: 564757,66 lei și Bugetul național: 86374,68 lei)
 • Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului: 13288,43 lei
 • Valoarea neeligibilă inclusiv TVA: 47690,43 lei

Dată începere proiect: 22.09.2021 Dată finalizare proiect: 22.12.2022 Cod MySMIS 2014:145268

„Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020”

DATE DE CONTACT:

UAT com. Galda de Jos, cu sediul în loc. Galda de Jos, str. Principală, nr. 90, jud. Alba

tel. 0258/846101

e-mail: clgalda@yahoo.com

AICI, comunicatul în format .pdf.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax