Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cea mai mare pensie a unui magistrat din România ajunge la 41.000 de lei. Modificările la pensiile speciale sperie sistemul

Publicat

Pensia medie în rândul magistraților este de peste 20.000 de lei. Cea mai mare pensie de acest fel ajunge lunar la 41.000 de lei. adică peste 8.000 de euro. 

Pensia medie lunară în România este de 1.851 lei net. Practic, pensia specială medie a unui magistrat este mai mare de 11 ori față de pensia medie a unui angajat

Informațiile au fost publicate de Antena3, care mai semnalează că la ultima ședință a Consiliului Superior al Magistraturii au fost prezentate peste 60 de cereri de ieșire din sistem, cereri de pensionare.

Magistrații ar fi nemulțumiți de schimbările aduse.

Statul român ar urma să crească vârsta de pensionare la 65 de ani și să stabilească faptul că nici o pensie nu poate să fie mai mare decât salariul în plată.

Informațiile că, la cererea Băncii Mondiale și a Comisiei Europe, se vor face aceste modificări la pensiile speciale i-au speriat pe magistrați care au început să se pensioneze în masă pentru a nu-și pierde privilegiile.

De asemenea, are loc o amplă mobilizare pentru a împiedica modificarea legii.

Anul acesta salariul mediu net al unui judecător este de 13.369 de lei pe lună, de peste trei ori mai mare decât cel mediu înregistrat la nivelul întregii economii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 05.11.2022 at 21:18

    Şi asta datorită PNL-ului, care în afară de asta nu se poate lăuda cu nimic, pentru că sunt un cuib de nimicuri.Iar reducerea pensiilor speciale va fi făcută în stilul neaoş românesc, adică la Sf. Aşteaptă, pentru că proştii sunt speriaţi, şi tac mâlc.

  2. Rusinea

    marți, 08.11.2022 at 05:16

    O revoluție adevărată care să mature toate privilegiile, bate la ușă !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax