Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cea mai mare pensie din România. Ministrul Muncii: Are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari

Publicat

Cea mai mare pensie din România. Cea mai mare pensie din țară, după recalculare, se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, adică aproximativ 20.000 de euro.

Pensia este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani, însă contribuțiile acestuia au fost foarte mari, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

„Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari.

Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 ron”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Simona Bucura-Oprescu a fost întrebată dacă nu este vorba despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Nu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituţie privată. Este o instituţie bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituţie bancară cu reputaţie prestigioasă, cu o cotă mare de piaţă şi astăzi când vorbim”, a explicat ministrul Muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate