Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Cea mai neagră zi din istoria Camerei Deputaților în ultimii 27 de ani”- declarația deputatului Florin Roman

Publicat

florin roman

Deputatul liberal de Alba, Florin Roman, a declarat că PSD a profitat de funeraliile Regelui Mihai pentru a marca cea mai neagră zi din istoria modernă a parlamentarismului românesc. Acesta a adăugat că liberalii iau în calcul orice formă de protest față de modificările aduse regulamentului Camerei Deputaților, prin care opoziția a fost redusă la tăcere.

„Este cea mai neagră zi din istoria Camerei Deputaților din ultimii 27 de ani! Practic, profitând de atenția presei pentru funeraliile Majestății Sale, PSD-iștii au modificat regulamentul și au omorât din fașă tot ceea ce înseamnă dezbatere în Camera Deputaților. În semn de protest, ne-am lipit un scotch pe gură și am spus: «Dacă asta doriți, nu o să reușiți să ne închideți gura!» E trist, pentru că rolul Parlamentului este tocmai cel al dezbaterii – încă din epoca romană, când niște băieți deștepți au făcut Senatul tocmai pentru ca niște blambeci să nu se mai bată între ei” a spus Roman.

Reamintim că opoziția a fost, de astăzi, scoasă din jocul democratic. Plenul Camerei Deputaților a aprobat (cu 176 voturi „pentru”, 88 voturi „împotrivă”) modificarea Regulamentului propriu în sensul că se va schimba ordinea în care se supun la vot amendamentele admise și respinse. Ca urmare a acestei modificări, opoziția nu-și va mai putea susține în plen propunerile. Noile reguli se aplică, dacă hotărârea va fi publicată rapid în Monitorul Oficial, chiar de astăzi, inclusiv la dezbaterile și votul asupra ultimelor două legi din pachetul legilor Justiției. Este vorba despre Legea privind organizarea judiciară și Legea privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax