Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ceaiurile mai puţin cunoscute care pot înlocui cafeaua. Alternative naturale la cafeină

Publicat

Cafeaua nu lipseşte mai niciodată din meniul de dimineaţă. Fie că o bem la masă, în drum spre locul de muncă sau cum ne aşezăm la birou, avem garantată doza de energie pe care ea ne-o furnizează. Însă, cafeaua nu este singura licoare cu efect tonic şi energizant.

Cafeaua conține antioxidanți și, atunci când se consumă moderat, crește gradul de concentrare și acționează precum un tonic pentru organism. Excesele însă accentuează stările de insomnie, oboseală fizică și intelectuală.

Apar stările de nervozitate, depresie psihică, ameteli, migrene, crește ritmul cardiac și apar incoerențe în exprimare. Unele ceaiuri însă înlocuiesc cu succes cafeaua prin cantitatea mai redusă de cafeină și nu dăunează sănătății, nici în exces.

Ceaiul de cătină

Este mai puţin cunoscut pentru efectul lui energizant. Fructele de cătin sunt bogate în acizi graşi, nesaturaţi ce ajută sistemul digestiv. Mai mult, ceaiul este un tonic foarte eficient fiind recomandat în cazul surmenajului, în cazul carenţelor de vitamine, în stările de convalescenţă şi chiar pentru creşterea performanţelor sportive.

Pe lângă surplusul de energie, ceaiul de cătină ajută în cazul ulcerului şi pentru reglarea metabolismului glucidic.

Ceaiul de aloe vera

Şi acesta este recomandat ca înlocuitor al cafelei. Prin natura ei, planta de aloe vera constituie un supliment nutriţional, calitate preluata şi de ceai. Ceaiul de aloe este un tonic general ce sporeşte starea de bine. Mai mult, acest ceai ajută la regenerarea celulară şi la detoxifierea organismului.

Ceaiul de gingko biloba

Pentru stări de oboseală, crampe musculare, circulaţie periferică deficitară şi tulburări de concentrare, foarte bun este ceaiul de Gingko biloba. Prin substanţele continute acest ceai îmbunătăţeşte capacitatea de stocare a informaţiilor, creşte viteza de transmitere a informaţiilor, are efect antistres şi anxiolitic şi reduce pierderile de memorie.

Ceaiul de guarana

Un ceai energizant mai puţin cunoscut este ceaiul de guarana. Guarana este o plantă cu un conţinut mare de guaranina, substanţă care ajută la recuparea fizică rapidă dupa ce s-a depus efort. Ceaiul din această plantă este un excitant nervos puternic, tocmai de aceea nu este bine să se bea mai mult de o cană pe zi. În plus, consumul acestui ceai îmbunătăţeşte memoria, întăreşte imunitatea, scade apetitul şi măreşte vitalitatea.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax