Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

”Cealaltă capitală” a supermarketurilor. LIDL intenționează să deschidă un AL TREILEA magazin la Alba Iulia

Publicat

gmaps 1mod

Alba Iulia ar putea avea în curând un nou supermarket din reţeaua Lidl, care va fi amplasat în zona de ieşire spre Miceşti. Pe site-ul primăriei este publicat un certificat de urbanism, datat în ianuarie 2019, solicitare pentru construirea magazinului.

În oraș mai există un magazin Lidl funcțional, și altul care va fi construit pe locul fostei piețe SIFOR. Acesta ar fi cel de-al treilea. În mod normal, în alte țări europene, supermarketurile sunt amplasate în afara orașului, pentru a-i proteja pe micii comercianți locali. De asemenea, există politici stricte privind programul acestora, o altă măsură de protecție a comercianților locali.

În România însă, aceste lucruri nu sunt importante. Supermarketurile apar mai degrabă în oraș, în general fără ca administrația locală să aibă studii de impact asupra afacerilor locale. Din acest punct de vedere, Alba Iulia nu este o excepție, ba din contră, un exemplu.

Magazinul ar urma să fie amplasat în apropierea supermarketurilor Kaufland şi Profi, pe Calea Moţilor la nr. 166. Certificatul de urbanism este pentru suprafeţe de teren înscrise în cinci poziţii CF, solicitarea fiind pentru „construire magazine comercial Lidl, realizare accese şi împrejumuire”.

UPDATE: În şedinţa CL Alba Iulia din 26 februarie intră la aprobare documentaţia de urbanism.

Suprafaţa studiată este un teren de 7.803 mp, pe care să fie construit magazinul (1800 mp) şi să fie amenajate 115 locuri de parcare.

Accesul auto şi pietonal se va face de pe Bulevardul Revoluţiei, Aleea Alcalla de Henares și Calea Moților.

Reamintim că Lidl mai are în derulare investiţia pentru construirea celui de-al doilea magazin în oraş, în centru, în fostul amplasament al pieţei SIFOR. Pentru această investiţie, a fost deja aprobată documentaţia de către Consiliul Local, după mai multe modificări şi amânări.

Citeşte şi Un nou magazin LIDL se va construi în centrul orașului Alba Iulia. Consilierii Locali au aprobat proiectul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. raul

    luni, 28.01.2019 at 15:13

    Avand in vedere ca pozitia magazinului este intre Profi si Bazinul Olimpic cum ati reuzit sa-l pozitionati , verbal , la iesirea spre Micesti ????

  2. Sorana

    luni, 28.01.2019 at 16:23

    scrie ca accesul e pe calea motilor nr 116, asta e intre profi si kaufland. deci se va intra pe drumul Micestiului.

    • Raul

      luni, 28.01.2019 at 20:14

      Nu exista drumul Micestiului. Accesul este prin acei 5 metri dintre Profi și Pepco ? Pe afirmația ta și Kaufland este pe drumul Micestiului. Un pic de realism ar fi binevenit.

  3. Sorin

    luni, 28.01.2019 at 22:04

    Cu scuzele de rigoare, unde este al doilea deschis? Ca parca urmeaza sa deschida al treilea.

  4. Adi

    marți, 29.01.2019 at 00:10

    Am fost prin Germania si Franta de mai multe ori si am vazut peste tot supermarket-uri in interiorul oraselor. Micii comercianti, carora le plangeti de mila, fura statul cat de mult pot si majoritatea se fac ca uita sa dea bon, isi slugaresc angajatii pana trag pielea de pe ei si mai si uita sa plateasca statului ce se cuvine pentru ei…

  5. dolfi

    marți, 29.01.2019 at 01:24

    prefer oricand Hipermarketuri in oras decat duzinele de maghernite de magazine „de cartier” insalubre si inghesuite. M-am saturat de cum arata orasul nostru. Toate blocurile de pe arterele importante sunt mutilate de tot felul de asa-zise spatii comerciale, iar orasul arata ca un…. cartier chinezesc din marile orase ale lumii la nivelul anilor 70

  6. ab2000

    marți, 29.01.2019 at 08:46

    Da, micii comercianti locali, care vand pe bonuri (desi nu au contract), iar apoi cu aceste bonuri cumpara marfa din Lidl, kaufland, etc, pun adaos si o vand mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax