Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cei 29 de învinuiţi din Dosarul „Ketamina” rămân în arest preventiv

Publicat

Cele 29 de persoane din Hunedoara, arestate la sfârşitul lunii august, pentru trafic şi consum de ketamină vor rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a judecat, joi, recursurile inculpaţilor înaintate de aceştia împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara. Tot lotul de învinuiţi, printre care şi fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, va rămâne după gratii.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Hunedoara a prelungit mandatele de arestare preventivă ale celor 29 de persoane cu încă 20 de zile. Acestea sunt suspectate că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de ketamină, anihilată de Biroul Teritorial Hunedoara al DIICOT, în 23 august. Fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, are 21 de ani şi a fost adusă la audieri, îmreună cu alţi câteva zeci de tineri, în urma descinderilor ce au avut loc la 35 de domicilii din judeţul Hunedora, Olt şi Mehedinţi.

Conform declaraţiilor DIICOT din acea perioadă, drogurile erau comandate de către liderii grupului, Puiu Mircea Ianchi, Cristina Niţescu, Claudiu Nicolae Podină şi Paul Fârda, de la medicii veterinari Marian Pacioagă şi Ilie Jilcu. Cei doi medici intrau în posesia unor cantităţi mari de ketamină, pe care le justificau prin acte false, ca fiindu-le necesare în cabinetele medicale. Ketamina era ulterior depozitată la locuinţa închiriată a lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani. Un miligram de ketamină era vândut ulterior în schimbul sumei de 10 lei.

La sfârşitul lunii august, 54 de persoane au fost cercetate de către procurorii DIICOT, pentru constituire de grup infracţional şi cultivare, producere, vânzare, deţinere, experimentare, preparare şi obţinere de droguri de mare risc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax