Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei 9 inculpaţi din dosarul utilajelor furate rămân în arest preventiv pentru 29 de zile

Publicat


Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile inculpaţilor din dosarul furturilor cu utilaje agricole şi a dispus menţinerea hotărârii date de Tribunalul Hunedoara, prin care tot lotul de învinuiţi va rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile.
Cei nouă inculpaţi au fost aduşi, joi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia. Andrei Vasile Dărămuş, Cornel Daniel Irimia, Mirel Florin Oniga, Cosmin Marin Samoilă, Adrian Ioan Lăscan şi Florin Bujor Bodea, toţi din judeţul Alba au înaintat recurs impotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara de a-i aresta preventiv pentru o perioadă de 29 de zile pentru infracţiuni ce ţin de crima organizată. Alături de aceştia, mai sunt judecaţi şi Mircea Vasile Condor, Dorel Vasile Tukacs – ambii din Satu Mare şi Simion Daniel Marin, din Bistriţa.

Cei nouă inculpaţi, prin avocaţii care îi reprezintă, şi-au susţinut nevinovăţia în faţa magistraţilor. Aceştia nu au avut nimic în plus de completat la declaraţiile pe cae le-au dat în faţa procurorilor, în schimb au cerut să fie judecaţi în stare de libertate. Apărătorul fostului luptător de K1, Andrei Dărămuş, avocatul Ionuţ Filipescu a cerut ca inculpatul, în sarcina căruia s-au reţinut 5 infracţiuni, să fie cercetat în libertate, invocând faptul că acesta nu reprezintă un pericol pentru societate.
În acest context, reamintim faptul că Andrei Dărămuş mai are la activ numeroase dosare penale .

Procurorii DIICOT au refuzat să ofere detalii despre activitatea infracţională a celor nouă, motivând că mai sunt şi alte utilaje de recuperat şi nu vor să pericliteze investigaţia.

Apărătorul inculpatului Cornel Daniel Irimia, avocatul Victor Ioan Bleahu a cerut magistraţilor să verifice încheierea Tribunalului Hunedoara sub aspectul competenţei instanţei. Acesta a precizat că instanţa competentă să judece acest dosar este Tribunalul Alba. Potrivit declaraţiilor avocatului, din datele prezentate de procurori în acest dosar nu rezultă că inculpaţii ar faceparte dintr-o grupare infracţională care ar avea lăgătură cu un alt dosar, cercetat de DIICOT Hunedoara.
” Se referea în dosar că aceşti nouă inculpaţi ar avea activităţi comune cu un alt grup infracţional cercetat de DIICOT Hunedoara. Din declaraţii nu rezultă acest lucru. Cel mai probabil, aceştia se cunosc, dar nicidecum nu au legătură cu infracţiunile comise de ceilalţi”, se arată în pledoaria susţinută de avocatul Victor Bleahu.

Reamintim că inculpaţii fac parte dintr-o grupare infracţională anihilată în data de în data de 23 ianuarie, în urma unei acţiuni a ofiţerilor de la Crimă Organizată şi procurorilor DIICOT. Membrii acesteia au furat trei tractoare din Franţa, în valoare de peste 100.000 de euro, pe care ulterior le-au vândut la mâna a doua, în Ungaria. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

[media id=182 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax