Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei care cunosc limbi străine vor fi la fel de căutaţi ca şi IT-iştii, pe piaţa muncii. Multinaţionalele câştigă teren

Publicat

examen oral engleza casti Alături de candidaţi în domeniul IT, vorbitorii de limbi străine vor deveni din ce în ce mai căutaţi pe piaţa muncii, spun specialiştii din resurse umane.

În următorii trei-patru ani, de­ficitul de can­di­daţi se va accen­tua şi în rân­dul vorbito­ri­lor de limbi stră­ine, având în ve­dere faptul că tot mai mul­te multi­naţionale câş­ti­gă teren pe pia­ţa forţei de muncă din România.

„Din perspectivă teh­nică, piaţa consideră pro­filurile de IT ca fiind înalt calificate şi nu valorizează în egală măsură multi-lingvismul, dar situaţia evoluează rapid.

Disponibilitatea e mică pentru am­bele categorii, chiar şi pentru vor­bi­torii de limbi străine, care se găsesc din ce în ce mai greu faţă de 2013-2014. Putem vorbi de o supra­sa­tu­rare a pieţei. În acest ritm, se pune o pre­siu­ne foarte mare pe echipele de HR pentru recrutarea de sute de oameni pe an, căci com­pa­niile ac­ceptă pro­iec­te­le de externalizare a anu­mi­tor ser­vicii fără a avea per­sonalul necesar, format şi disponibil“, a spus Raluca Pârvu, business ma­nager în cadrul com­pa­niei de con­sul­tanţă în ma­nage­ment şi resurse umane BPI Group, pentru zf.ro.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax