Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei care dau bani cerșetorilor vor fi aspru sancționați. Liberalul Teodor Atanasiu vrea să inițieze un nou proiect de lege

Publicat

Senatorul PNL Teodor Atanasiu și consilierul local Rareș Buglea au prezentat, vineri, în conferinţă de presă, ideea unui proiect de lege privitor la eradicarea fenomenului de cerșetorie. Pornind de la faptul că persoanele care cerşesc în zona istorică a oraşului Alba Iulia influenţează negativ turismul, au în vedere modelul din ţări precum Suedia, unde nu sunt amendați cei care cerşesc, ci cei care le oferă bani acestora.

„Dacă tineretul îmi dă o mână de ajutor, vreau să fac o lege împotriva cerșetoriei”. Asta a declarat senatorul Teodor Atanasiu, vineri, în cadrul unei conferințe de presă a PNL. Ideea de eradicare a fenomenului de cerșetorie îi aparține consilierului local Rareș Buglea, care consideră că fenomenul ia amploare în capitala Marii Uniri și influențează într-un mod negativ turismul din zonă.

Deși cerșetoria a rămas în continuare sancționată și după intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, conform consilierului local, poliția locală invocă adesea faptul că „nu are baze legale pentru a-i sancționa pe cerșetori”. Cu toate acestea, sute de amenzi au fost aplicate în ultima perioadă pentru cerșetorie, dar cei care o practică nu au bani să le plătească.

„E doar un pas de la cerșetorie, la tâlhărie. L-am rugat pe șeful Poliției Locale să își mobilizeze subordonații să fie mai prompți și mai prezenți, atunci cînd este cazul”, a declarat Buglea. Totodată, „eu personal vin cu dovezi în sprijinul acestora. O să aduc poze și informații să demonstrez că sunt peste 15 cerșetori, care fac din treaba asta obișnuință”, a mai spus acesta.

Teodor Atanasiu, însă, este de părere că „de ceva vreme se practică cerșetoria în stil mafie. Asta a devenit o profesie deja. Cerșetorii sunt plasați într-un loc anume, nu se duc ei acolo de bunăvoie. E o afacere”. Fenomenul trebuie eradicat, iar prin legea avută în vedere de cei doi liberali se urmărește „sancționarea, la fel ca în țări precum Suedia. Nu este eficient să fie amendați cei care cerșesc, ci trebuie aspru sancționați cei care dau bani. Ideea este că omul politic discută doar politica pe care vrea să o facă, dar nu și modul în care vrea să o facă. Prin urmare, soluția este să fie stabilită politica publică”, spune Atanasiu.

De asemenea, consilierul local Rareș Buglea este de părere că „fenomenul trebuie stopat, cu orice preț. Legea aceasta e similară cu cea a corupției, unde e sancționată atât darea, cât și luarea de mită”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. io io

    vineri, 11.04.2014 at 16:19

    io o sa dau in continuare la cersetori! asa, ca sa-ti fac in ciuda!

  2. Tibi

    vineri, 11.04.2014 at 18:11

    De acord degeaba il amendeaza pe cersetor. Sunt de acord cu amendarea celor care le dau bani cersetorilor. Daca ai mila de cineva si vrei sa il ajuti, nu ii dai bani ca de cele mai multe ori nu se optesc la el banii sau isi cumpara alcool. Am vazut o faza in care saraca cersetoare dupa ce a terminat de cersit sa urcat in taxi si a plecat.

  3. Sorin

    vineri, 11.04.2014 at 19:19

    Foarte bine !!! ar fi extraordinara o astfel de initiativa !!!

  4. dana

    vineri, 11.04.2014 at 22:27

    FELICITARI !!!

  5. Marius

    vineri, 11.04.2014 at 22:41

    foarte buna ideea ! o idee liberala dc sa fie la fiecare colt de strada cate un cersetor? sa mearga la munca!

  6. derpes

    sâmbătă, 12.04.2014 at 00:49

    pai este una ce pozeaza in amarata in fata la catedrala si aproape in fiecare seara o vezi prin oras cu doua plase pline de cumparaturi… Practica cersitul in familie, ea, sotul si copii. Domiciliul il au intr-un sat din apropierea orasului Alba Iulia.

  7. stat.de.drept?

    sâmbătă, 12.04.2014 at 01:47

    dar TU cand cerseai ….voturi sub umbrela USL ? Te vor amenda peste 2 ani electorii 🙂

  8. Semeon

    sâmbătă, 12.04.2014 at 08:43

    „Tineretul” e compromis dom’le! Inca ne amintim cu cu dezgust declaratiile extremisto-fasciste de la inceputul anului trecut…suntem totusi oameni…

  9. Semeon

    sâmbătă, 12.04.2014 at 08:45

    Si totusi baiatu asta n-are nicio greata. Ia uite ce s-a ingrasat!

  10. dana

    sâmbătă, 12.04.2014 at 13:15

    Buglea esti cel mai tare, felicitari !!!

  11. Nelu

    duminică, 13.04.2014 at 16:18

    Mantuitorul Isus Cristos ne porunceste „Celui ce cere de la tine, da-i !”
    Un senator dintr-o tara crestina nu are dreptul sa initieze o lege anticrestina !!!
    Nu-i asa domnilor crestini si apoi liberali ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax