Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei care deţin terenuri agricole lucrate nu mai plătesc impozite pe acestea. Pentru cele în paragină, dările pot creşte cu până la 100 lei/ha. Proiect

Publicat

teren agricol 1 Cei care au în proprietate terenuri agricole ce sunt lucrate nu vor mai avea de plătit impozite pe acestea. Este o prevedere dintr-un proiect de ordonanţă la Ministerul Finanţelor Publice.

În schimb, pentru cei care au suprafeţe nelucrate, impozitul poate creşte şi cu 100 de leo pe hectar.

„La articolul 464, alineatul (1) după litera y) se introduce o nouă literă, litera z), cu următorul cuprins : ‘z) terenurile agricole lucrate’”, se arata in proiectul MFP.
Articolul 464 – „Scutiri” din Codul Fiscal prevede la alineatul (1) categoriile pentru care nu se datoreaza impozit/taxa pe teren.
Pe de alta parte, acelaşi proiect proiect prevede că „pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu până la 100 lei/ha, începând cu al treilea an, în condiţiile stabilite prin hotărâre a consiliului local”.
În prezent, pentru un teren arabil extravilan se plăteşte o sumă rezultată din înmulţirea sumei de 50 lei/hectar cu un coeficient între 1 si 8, în funcţie de rangul localităţii.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax