Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei care îşi schimbă reşedinţa cu trei luni înainte de alegerile locale votează în localitatea în care au avut domiciliul. Proiect de lege

Publicat

alegeri, stampila, vot Un proiect de lege depus la Senat prevede că alegătorii care îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa cu mai putin de trei luni înainte data alegerilor locale să poată vota doar în localitatea de la domiciliul anterior. Măsura este menită să prevină “turismul electoral”.

„Alegătorul care şi-a schimbat domiciliul sau resedinta cu mai puţin de trei luni înainte de data alegerilor îşi va exercita dreptul de vot în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul a avut anterior domiciliul sau reşedinţa, după caz”, se arată în proiect.

AICI, vezi documentaţia de proiect.

În expunerea de motive, se motivează că actuala legislaţie menţine încă posibilităţi de fraudare a procesului electoral.

„Una dintre ele este tot mai utilizată în alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrative de mici dimensiuni – comune sau orase cu mai puţin de 10 mii de locuitori. Ea prinde forma turismului electoral, prin care unii cetăţeni îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa cu numai câteva zile înainte de data alegerilor, în vederea susţinerii unui anumit candidat”, se mai arată în document.

surse: cdep.ro. hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax