Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei care transportă ilegal persoane, contra cost, vor putea fi amendaţi la prima abatere. Proiect

Publicat

Cei care fac taximetrie ilegală, adică transportă persoane contra-cost, fără a deţine autorizațiile cerute de lege, vor putea fi amendaţi la prima abatere, potrivit unui proiect de act normative.

Cu alte cuvinte, vor primi amendă prima dată când sunt surprinşi că transportă ilegal persoane, contra-cost, nu doar după ce s-au aflat în această situaţie de mai multe ori.

În prezent, legislația taximetriei stabilește că e nevoie de mai multe abateri pentru ca un transportator de persoane neautorizat să fie sancționat.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere a fost pus în dezbatere de Ministerul Dezvoltării.

Acesta prevede amendă de la 1.000 la 5.000 de lei, aplicabilă, „persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, după caz, ale art. 7 alin. (3) (adică fără autorizare de transport persoane/mărfuri, obținută în condițiile Legii taximetriei – n.red.)”. Schimbarea adusă de proiect este faptul că se va renunța la sintagma „în mod repetat” din articolul propus spre modificare.

Actul normativ mai prevede și că „se interzice taxiurilor să efectueze transport public de persoane în regim de taxi sau să staţioneze, în locurile de aşteptare, în scopul efectuării transportului în regim de taxi în interiorul unei localităţi, alta decât localitatea de autorizare”, cu eliminarea sintagmei „în mod permanent”.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax