Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei mai buni sportivi ai CS Unirea, premiați la Sala Unirii. Diplome și bani din partea oficialităților pentru 66 de performeri


Publicat

Un grup de 66 de sportivi ai CS Unirea Alba Iulia au fost premiați vineri, la Sala Unirii, de către primarul Mircea Hava și prefectul Ștefan Bardan. Cei doi au oferit diplome, bani şi flori pentru domnișoare şi doamne.

Chiar dacă sportivii CS Unirea au fost premiați, directorul Marius Anghel s-a arătat ușor dezamăgit, deoarece rezultatele clubului albaiulian au fost în scădere față de anul precedent. ”Avem mai puţini sportivi premiați decât anul trecut, asta e, au fost și rezultatele mai puține decât ne așteptam, sperăm ca 2012 să fie un an mai fructuos, sperăm să mergem la olimpiadă și să avem rezultate mai bune. Dacă vom merge la Olimpiadă înseamnă că suntem club de performanță, dacă nu, înseamnă că suntem de semi-performanță”, a declarat Anghel.

Sumele oferite sportivilor au variat în funcție de vârstă, respectiv performanțe. Astfel, cea mai mică sumă a fost 100 de lei, iar cea mai mare a fost de 500 de lei, în vreme ce suma totală a premiilor a fost de 15.000 de lei.

Atletism

Antrenor Mariana Bucerzan:

 1. Mădălina Istrate – rezultate: O medalie de aur și una de argint cu echipa la Campionatele Naționale de Marș – senioare și o medalie de bronz cu echipa la CN de Cros – senioare.
 2. Simona Suciu – O medalie de argint cu echipa la CN de Marș – senioare
 3. Denisa Popa – O medalie de bronz cu echipa la CN de Marș – junioare II
 4. Maria Lazăr – O medalie de bronz cu echipa la CN de Marș – junioare II
 5. Patricia Rojneai – Locul 23 la CN de Copii la 600 de metri

Antrenor: Gabriel Avram

 1. Ana Rodean – O medalie de agrint și una de bronz la CN de Marș – senioare individual. O Medalie de de aur și una de argin cu echipa la CN de Mar, senioare. Trei medalii de bronz cu echipa la senioare la CN de Cros, Alegarge Montană și Semimaraton. Locul 5 la semimaratonul de la București cu record personal. Componentă a lotului național al României participant la Cupa Europei la Marș din Portugalia. Câștigătoare a Cupei României la Cros – senioare cu echipa.
 2. Alina Boholțan rezultate: Componentă a Lotului Naţional al României participant la CAMPIONATUL BALCANIC de Alergare Montană din Serbia unde a terminat pe locul 9 la individual şi pe locul I cu echipa României. 1 medalie de bronz la Campionatul Naţional de Semimaraton – tineret.3 medalii de bronz cu echipa de senioare la Campionatele Naţionale de Cros, Alergare Montană şi Semimaraton.Locul 5 la semimaratonul de la Cluj Napoca cu record personal. 1Câştigătoare a Cupei Românie la Cros – senioare cu echipa
 3. Roxana Duță rezultate: 1 medalie de bronz cu echipa de senioare la Campionatele Naţionale de SemimaratonLocul 2 la semimaratonul de la Arad cu record personal.Locul 3 la semimaratonul de la Bucureşti cu record personal.Câştigătoare a Cupei Românie la Cros – senioare cu echipa
 4. Loredana Ologu rezultate – Două medalii de bornz cu echipa de senioare la CN de Cros și Alergare Montană. Locul 5 la CN de Semimarator tineret, locul 7 la semimaratonul de la Cluj Napoca cu record personal
 5. Mihaela Acatrinei rezultate: O medalie de aur la individual și o medalie de bronz cu echipa la CN de Marș – junioare II. Componentă a lotului național al României, participantă la Campionatul Balcanic de marș – locul cinci individual junioare II.
 6. Bianca Molnar rezultate: Două medalii de argint la CN de Marș – junioare III – individual
 7. Maria Acatrinei rezultate: O medalie de argint cu echipa la CN de Marș, individual I
 8. Maria Neag rezultate: O medalie de argint cu echipa la CN de Marș – junioare I
 9. Maria Molnar rezultate: Două medalii de bronz la CN de Marș – junioare I individual, o medalie de argint cu echipa la CN de Marș – junioare I. Componentă a lotului național al României participant Campionatul Balcanic de Marș – locul 6 individual junioare I

Antrenor Horea Ștef

Ana Maria Groza – rezultate: Componentă a Lotului Naţional al României participant la CUPA EUROPEI LA MARŞ din Portugalia – locul 23 individual – senioare.Componentă a Lotului Naţional al României participant la CAMPIONATUL BALCANIC de Marş – locul 2 individual – senioare.1 medalie de argint individual şi 1 de aur cu echipa la Campionatele Naţionale de Marş – senioare

Emil Stănilă – antrenor atletism – fără rezultate notabile în 2011 dar cu speranțe în anii viitori

Haltere: Antrenor Ioan Frățilă

 1. Ana Maria Sturza – O medalie de argint și două de bronz la CN de Juniori I sub 20 de ani. O medalie de bronz la CN de Tineret.
 2. Daniel Ordean – Două medalii de bronz la CN de Juniori II, sub 17 ani
 3. Alexandra Avram – Două medalii de bronz la CN de Juniori I, sub 20 de ani
 4. Marius Die – Trei locuri 5 la CN de Juniori II, sub 17 ani
 5. Diana Șilinca – Trei locuri 5 la CN de Juniori II sub 17 ani
 6. Răzvan Vaida – Halterofil noua generație

Judo: Antrenor: Ioan Todor și Cristian Dinu

 1. Bogdan Alexandru – Locul 7 la CN de Seniori deși este doar junior. Component al lotului național al României
 2. Andreea Cuțitar – medalie de argint la CN Individual sub 15 ani
 3. Darius Bogdan – medalie de bronz la CN Individual sub 15 ani
 4. Georgiana Ispir – Campionă Națională anul trecut în care ne punem mari speranțe în 2012
 5. Denisa Sava – Locul 5 la CN Individual sub 15 ani
 6. Roxana Mocan- Locul 5 la Campionatul Național Individual sub 15 ani

Oana Igna, Ana Mărginean, Raluca Hăbuc, Rebeca rusu, Ioana Muntean, Luiza Negru, Dragoș Tuța, Cristiana Iancu, – toți participanți alături de CS Unirea, medaliată cu bronz la CN pe echipe sub 13 ani.

 1. Sebastian Stoica – locul 5 CN Individual sub 11 ani.

Orientare Sportivă:Antrenor Marius Anghel

 1. Andreea Dănilă – Două medalii și una de bronz la Campionatul Național de Orientare de Mountain Bike – Senioare. O medalie de argint și două de bronz la CN de Orientare pe Schiuri – Senioare. O medalie de argint și două de bronz la CN de Orientare pe echipe – senioare. Două medalii la CN de Orientare în Alergare
 2. Irina Maiorescu – Componentă a lotului național al României participant la CM de Seniori din Franță. Locul II la ”Belgrad Open” din Serbia. Vicecampioană mondială de senioare în probele de semimaraton pe echipe și noapte. O medalie de aur și două de argint la Campionatul Național de Orientare în Alergare.
 3. Tamas Bogya – Component al lotului național al României participant la CM de Seniori din Franța. Trei medalii de aur și una de argint la CN de Orientare pe Mountain Bike. O medalie de aur și una de argint la CN de Orientare pe schiuri. O medalie de bronz la CN de Orientare de Noapte.
 4. Radu Milea – Locul VI la proba de medie distanță al CN de Orientare în Alergare – seniori. Locul V cu echipa la CN de Orientare pe echipe.
 5. Florin Țuncu – Locul VI în proba de lungă distanță la CN de Orientare în Alergare – juniori II. Locul 5 la CN Școlar.
 6. Robert Muscaliuc – Locul 5 la CN Școlar.

CULTURISM: Antrenor Ovidiu Pănăzan

 1. Ionuț Muntean – Locul V la CN de Seniori
 2. Ovidiu Vâtcă – Locul V la CN de Seniori

BOX: Antrenor Nicolae Paștiu

 1. Gavrilă Pleș – Medalie de bronz la CN de Juniori I. Locul II la Cupa României – Juniori I.
 2. Florin Nicula – Medalie de Bronz la CN Juniori I. Locul III la CN de Toamnă pentru juniori.
 3. Ioan Pleș – Vicecampion Național la CN de Juniori II. Locul III, la CN de Toamnă pentru Juniori.
 4. Gheorghe Râșniță – Ex-campion Universitar
 5. George Pogârâșteanu – Locul III la CN de Toamnă pentru Juniori.

Tenis de masă – SUFELŢEL GELU EMIL – un adevărat pasionat al sportului cu mingea de celuloid. Este cel care se ocupă de destinele Echipei de tenis a CS Unirea Alba Iulia care are ca obiectiv rămânerea în Divizia A.

Sportivi veterani – Atletism

 1. Emilia Gușat 65-69 de ani – Patru medalii de aur la Campionatele Balcanice. Aur la CB din Serbia, cros. Trei medalii de aur la CB in Slovenia și trei medalii de aur la CN.
 2. Vasile Hârjoc categoria 55-59 de ani – Locul VII la proba probelor – maraton – 42, 195 de km. O medalie de aur la CN de Sală la proba de 3000 de metri.
 3. Ilie Cioca categoria 65-69 – Două medalii de aur, două de argint la Campionatele Balcanice. Cinci medalii de aur și două de argint la CN.
 4. Emil Suflețel 75-79 de ani – O medalie de aur la 1500 de m și una de argint la 60 m garduri la CN de Sală. O medalie de aur la CN de Schi Fond. Participant la 22 de concursuri în anul 2011, câștigând mai mult de jumătate din ele.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba vor primi două pistoale radar, trei sonometre și trei echipamente pentru măsurarea transparenței geamurilor

Publicat

Consiliul Județean Alba cumpără echipamente de măsurare a nivelului de zgomot (sonometre), de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor (radare/pistoale laser) și de măsurare a transparenței geamurilor (Tint Meter).

Acestea urmează să fie achiziționate în cadrul unui proiect pentru creșterea capacității operaționale la solicitările cetățenilor și pentru creșterea capacității de investigare a structurilor IPJ Alba. 

În acest sens Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru furnizare echipamente de măsurare.

Valoarea totală estimată este de 201.870 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, vor fi achiziționate:

 • echipament de măsurare zgomot (sonometre) – 3 buc. – valoare estimată: 75.000 de lei
 • echipament de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor (pistol laser) – 2 buc. – valoare estimată: 122.000 de lei
 • echipament de măsurare transparență geamuri (Tint Meter) – 5 buc. – valoare estimată: 4.870 de lei

Specificații tehnice

Sonometru 2245 (sau echivalent) pentru măsurarea nivelului de zgomot ambiental și la nivelul țevii de eșapament, incluzând:

 • calibrator
 • microfon special
 • protecție zgomot ambiental
 • echipament Ipad sau echivalent pentru control la distanță
 • încărcător
 • trepied
 • buletin de verificare metrologică valabil minim 1 an
 • certificat de etalonare emis de INM pentru sonometru și calibrator valabil 3 ani
 • geantă de transport
 • aplicație de măsurare a zgomotului la țeava de eșapament
 • pachet de instruire și certificare operatori

Pistol laser TruCam2 (sau echivalent) pentru supravegherea, măsurarea și înregistrarea vitezei de deplasare a autovehiculelor, incluzând:

 • card SD 32 GB și cititor card SD
 • geantă Pelicase pentru transportul în siguranță
 • 2 bucăți acumulator reîncărcabil
 • alimentator curent electric pentru rețea 220V și 12V
 • parasolar
 • suport umăr și suport trepied
 • aplicația software TruCAM2Viewer sau echivalent
 • 3 bucăți stylus pentru controlul ecranului tactil
 • buletin de verificare metrologică valabil minim 1 an
 • certificat de calibrare și garanție
 • kit de utilizare pe timp de noapte
 • trepied

Tint Meter Inspector II (sau echivalent) pentru măsurarea transparenței geamurilor autovehiculelor, incluzând:

 • construcție din 2 piese, pentru utilizarea la orice tip de geam, inclusiv lunetă
 • autocalibrare
 • interval de măsurare transparență: 0% – 100%
 • timp afișare rezultat: maxim 1 secundă
 • măsurătorile nu sunt afectate de lumina ambientală
 • geantă transport
Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ: Tentativă de înșelăciune în numele Poliției Române. Amendă falsă de la ”Brigada Rutieră”, primită pe email

Publicat

Mai mulți șoferi români au primit e-mail-uri prin care au fost informați că ar fi fost sancționați în trafic pentru depășirea vitezei legale. Acestora li s-a cerut să plătească amenda online.

Poliția Română atrage atenția pe contul de Facebook asupra unei înșelătorii și avertizează românii să nu dea curs unor astfel de solicitări.

De pe o adresă de e-mail ce pare a fi a Brigăzii Rutiere vine o amendă electronică, în care șoferul este informat că a fost sancționat în trafic și că poate plăti jumătate din amendă prin plată online.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții Poliției Române atrag atenția că este vorba de un nou tip de înșelăciune.

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, spun polițiștii din cadrul IGPR, pe pagina oficială de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Patru angajați ai ISU Alba au alergat 17 kilometri, de la Sebeș la Alba Iulia. Ștafeta Veteranilor – Invictus, la Sala Unirii

Publicat

Patru angajați ai ISU Alba au participat miercuri la Ștafeta Veteranilor, Invictus. Aceștia au alergat peste 17 kilometri, de la Sebeș la Alba Iulia. 

Reprezentanții instituției au postat pe Facebook o serie de fotografii de la eveniment.

”Suntem onorați că am luat parte la acest eveniment național unde am îmbinat pasiunea pentru sport cu recunoștința pe care o purtăm în suflet pentru eroi.

Colegii noștri, plt. adj. Suvaina Cosmin, plt. maj. Avram Mihai, sg. maj. Madaras Mădălin, sg. maj. Nasta Cătălin au ales să participe la acest deosebit eveniment.

Aceștia au preluat ștafeta din Municipiul Sebeș, au alergat peste 17 kilometri, până în orașul din Inima României – Alba Iulia unde, de asemena, s-a predat ștafeta care va avea ca destinație Municipiului Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Acțiunea organizată de Asociația Invictus România presupune purtarea în alergare, pe trei trasee, a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu,

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație.

Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944”.

Echipa Veteranilor – Invictus a fost primită miercuri la Sala Unirii din Alba Iulia.

Ștafeta Veteranilor, editia a VIII-a, a pornit pe data de 1 octombrie de la Mărășești și va ajunge pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei.

Evenimentul sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu.

Cele trei trasee însumează aproximativ 3800 de km.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

20 octombrie: Ziua internațională a bucătarului și cofetarului. International Chef’s Day- sărbătoarea unei meserii de mii de ani

Publicat

În 20 octombrie, se sărbătorește ziua mondială a bucătarului şi cofetarului. „International Chef’s Day” a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2004, la iniţiativa lui Chef dr. Bill Gallagher şi Asociaţiei Mondiale a Bucătarilor.

Scopul celebrării bucătarilor şi cofetarilor din întreaga lume este recunoaşterea profesionalismului acestei profesii.

Anual bucătarii şi cofetarii din peste 70 de ţări ale lumii marchează ziua lor profesională – Ziua internaţională a bucătarilor.

Worldchef s-a angajat să folosească această zi pentru a sărbători o meserie nobilă, întotdeauna amintindu-şi că este datorie permanentă a bucătarilor să transmită cunoştinţele şi abilităţile culinare următoarei generaţii, sentiment de mândrie şi angajament faţă de viitor.

În ultimii ani, evenimentul a fost orientat şi către copiii din întreaga lume, învăţându-i despre importanţa unei alimentaţii sănătoase, prin găzduirea de ateliere de divertisment.

În cadrul lor copiii vor descoperi o listă întreagă de alimente sănătoase şi vor afla despre beneficiile unor mese combinate folosind ingrediente de bază: broccoli, portocală, măr, morcov, castravete şi spanac.

De fapt, World Association of Chefs Societes, care patronează evenimentele specifice la nivel mondial în ziua de 20 octombrie, s-a angajat să dedice Ziua internaţională a bucătarilor pentru a educa copiii din întreaga lume despre importanţa unei alimentaţii sănătoase.

În acest sens, bucătarii speră să-i îndrume pe copii spre profesii gastronomice şi să-i înveţe practici culinare sănătoase, pe care le pot transmite mai departe.

În România nu se organizează încă manifestări specifice cu ocazia acestei zile. În lume, însă, bucătarii participă la competiții de artă culinară, demonstrații și acțiuni cu scopuri umanitare.

Istoria profesiei

Bucătari au fost mereu pe Pământ, scrie ladyinthehome.com. Ei există la fel de mult ca și omenirea. oamenii primitivi să înțeleagă că carnea prăjită peste un foc de tabără este mult mai gustoasă crud și condimentat cu sare, mai ales, fără să știe, am pus bazele pentru dezvoltarea profesiei „bucătarul-șef.“

Cu toate acestea, primii bucătari adevărați sunt încă considerați reprezentanți ai unei ere ne-preistorice, iar civilizația antică a Fr. Creta. În anul 2006 î.Hr.

Conducătorul grec avea printre subiecții săi un om al cărui misiune era să pregătească mâncare pentru soldați. Dar, probabil, egiptenii și sumerienii erau familiarizați cu arta culinară.

De-a lungul istoriei dezvoltării afacerii bucătarului a existat o atitudine ambiguă față de alimente.

De exemplu, în aceleași Hellas în diferite orașe în diferite moduri se uite la gătit: spartanii nu a acordat nici o importanță acestui proces, oamenii din Atena, dimpotrivă, experimentând puternic în acest domeniu.

Dar bucătarii și-au respectat întotdeauna propria persoană. Specialiștii culinari specialiști romani au fost cei mai activi, au organizat revolte, au elaborat noi tradiții. Marele rol al gătitului sa reflectat în mitologie.

Deci, grecii au venerat Culina, aproape a zecea muză, bucătarul Asclepius. Versiunea romană este Muse Culinary.

Evul Mediu a trecut în acest plan sub auspiciile celei mai severe stagnări. Și numai până la sfârșitul erei sumbre, gătitul a început să se dezvolte cu o forță reînnoită, iar Italia sa transformat într-un centru de gătit. În timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, Franța a devenit principalul său rival.

Gătitul rusesc a început să se formeze în cadrul familiei. Iar aici, spre deosebire de Europa, femeile dominau. Gătitul de specialitate a fost în secolul al XI-lea în Rusia. Bucătarii erau la casele nobile.

O mulțime de rețete antice ruse conțin „pictura la feluri de mâncare regală” (secolul 17). Shchi, kulebyaki, kisel, kvass, plăcinte – toate acestea și multe altele pot fi găsite pe paginile volumului.

Specialiștii culinari ruși au avut o gândire specială nu numai despre tipurile de produse alimentare pe care le-au pregătit, ci și despre manipulările care au loc în acest moment.

De aceea, multe feluri de mâncare au fost păstrate mult timp, iar calitatea lor a rămas excelentă. Ca disciplină independentă, gătitul a apărut în Rusia la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Surse: bucpress.eu, ladyinthehome.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate