Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei mai buni sportivi ai CS Unirea, premiați la Sala Unirii. Diplome și bani din partea oficialităților pentru 66 de performeri


Publicat

Un grup de 66 de sportivi ai CS Unirea Alba Iulia au fost premiați vineri, la Sala Unirii, de către primarul Mircea Hava și prefectul Ștefan Bardan. Cei doi au oferit diplome, bani şi flori pentru domnișoare şi doamne.

Chiar dacă sportivii CS Unirea au fost premiați, directorul Marius Anghel s-a arătat ușor dezamăgit, deoarece rezultatele clubului albaiulian au fost în scădere față de anul precedent. ”Avem mai puţini sportivi premiați decât anul trecut, asta e, au fost și rezultatele mai puține decât ne așteptam, sperăm ca 2012 să fie un an mai fructuos, sperăm să mergem la olimpiadă și să avem rezultate mai bune. Dacă vom merge la Olimpiadă înseamnă că suntem club de performanță, dacă nu, înseamnă că suntem de semi-performanță”, a declarat Anghel.

Sumele oferite sportivilor au variat în funcție de vârstă, respectiv performanțe. Astfel, cea mai mică sumă a fost 100 de lei, iar cea mai mare a fost de 500 de lei, în vreme ce suma totală a premiilor a fost de 15.000 de lei.

Atletism

Antrenor Mariana Bucerzan:

 1. Mădălina Istrate – rezultate: O medalie de aur și una de argint cu echipa la Campionatele Naționale de Marș – senioare și o medalie de bronz cu echipa la CN de Cros – senioare.
 2. Simona Suciu – O medalie de argint cu echipa la CN de Marș – senioare
 3. Denisa Popa – O medalie de bronz cu echipa la CN de Marș – junioare II
 4. Maria Lazăr – O medalie de bronz cu echipa la CN de Marș – junioare II
 5. Patricia Rojneai – Locul 23 la CN de Copii la 600 de metri

Antrenor: Gabriel Avram

 1. Ana Rodean – O medalie de agrint și una de bronz la CN de Marș – senioare individual. O Medalie de de aur și una de argin cu echipa la CN de Mar, senioare. Trei medalii de bronz cu echipa la senioare la CN de Cros, Alegarge Montană și Semimaraton. Locul 5 la semimaratonul de la București cu record personal. Componentă a lotului național al României participant la Cupa Europei la Marș din Portugalia. Câștigătoare a Cupei României la Cros – senioare cu echipa.
 2. Alina Boholțan rezultate: Componentă a Lotului Naţional al României participant la CAMPIONATUL BALCANIC de Alergare Montană din Serbia unde a terminat pe locul 9 la individual şi pe locul I cu echipa României. 1 medalie de bronz la Campionatul Naţional de Semimaraton – tineret.3 medalii de bronz cu echipa de senioare la Campionatele Naţionale de Cros, Alergare Montană şi Semimaraton.Locul 5 la semimaratonul de la Cluj Napoca cu record personal. 1Câştigătoare a Cupei Românie la Cros – senioare cu echipa
 3. Roxana Duță rezultate: 1 medalie de bronz cu echipa de senioare la Campionatele Naţionale de SemimaratonLocul 2 la semimaratonul de la Arad cu record personal.Locul 3 la semimaratonul de la Bucureşti cu record personal.Câştigătoare a Cupei Românie la Cros – senioare cu echipa
 4. Loredana Ologu rezultate – Două medalii de bornz cu echipa de senioare la CN de Cros și Alergare Montană. Locul 5 la CN de Semimarator tineret, locul 7 la semimaratonul de la Cluj Napoca cu record personal
 5. Mihaela Acatrinei rezultate: O medalie de aur la individual și o medalie de bronz cu echipa la CN de Marș – junioare II. Componentă a lotului național al României, participantă la Campionatul Balcanic de marș – locul cinci individual junioare II.
 6. Bianca Molnar rezultate: Două medalii de argint la CN de Marș – junioare III – individual
 7. Maria Acatrinei rezultate: O medalie de argint cu echipa la CN de Marș, individual I
 8. Maria Neag rezultate: O medalie de argint cu echipa la CN de Marș – junioare I
 9. Maria Molnar rezultate: Două medalii de bronz la CN de Marș – junioare I individual, o medalie de argint cu echipa la CN de Marș – junioare I. Componentă a lotului național al României participant Campionatul Balcanic de Marș – locul 6 individual junioare I

Antrenor Horea Ștef

Ana Maria Groza – rezultate: Componentă a Lotului Naţional al României participant la CUPA EUROPEI LA MARŞ din Portugalia – locul 23 individual – senioare.Componentă a Lotului Naţional al României participant la CAMPIONATUL BALCANIC de Marş – locul 2 individual – senioare.1 medalie de argint individual şi 1 de aur cu echipa la Campionatele Naţionale de Marş – senioare

Emil Stănilă – antrenor atletism – fără rezultate notabile în 2011 dar cu speranțe în anii viitori

Haltere: Antrenor Ioan Frățilă

 1. Ana Maria Sturza – O medalie de argint și două de bronz la CN de Juniori I sub 20 de ani. O medalie de bronz la CN de Tineret.
 2. Daniel Ordean – Două medalii de bronz la CN de Juniori II, sub 17 ani
 3. Alexandra Avram – Două medalii de bronz la CN de Juniori I, sub 20 de ani
 4. Marius Die – Trei locuri 5 la CN de Juniori II, sub 17 ani
 5. Diana Șilinca – Trei locuri 5 la CN de Juniori II sub 17 ani
 6. Răzvan Vaida – Halterofil noua generație

Judo: Antrenor: Ioan Todor și Cristian Dinu

 1. Bogdan Alexandru – Locul 7 la CN de Seniori deși este doar junior. Component al lotului național al României
 2. Andreea Cuțitar – medalie de argint la CN Individual sub 15 ani
 3. Darius Bogdan – medalie de bronz la CN Individual sub 15 ani
 4. Georgiana Ispir – Campionă Națională anul trecut în care ne punem mari speranțe în 2012
 5. Denisa Sava – Locul 5 la CN Individual sub 15 ani
 6. Roxana Mocan- Locul 5 la Campionatul Național Individual sub 15 ani

Oana Igna, Ana Mărginean, Raluca Hăbuc, Rebeca rusu, Ioana Muntean, Luiza Negru, Dragoș Tuța, Cristiana Iancu, – toți participanți alături de CS Unirea, medaliată cu bronz la CN pe echipe sub 13 ani.

 1. Sebastian Stoica – locul 5 CN Individual sub 11 ani.

Orientare Sportivă:Antrenor Marius Anghel

 1. Andreea Dănilă – Două medalii și una de bronz la Campionatul Național de Orientare de Mountain Bike – Senioare. O medalie de argint și două de bronz la CN de Orientare pe Schiuri – Senioare. O medalie de argint și două de bronz la CN de Orientare pe echipe – senioare. Două medalii la CN de Orientare în Alergare
 2. Irina Maiorescu – Componentă a lotului național al României participant la CM de Seniori din Franță. Locul II la ”Belgrad Open” din Serbia. Vicecampioană mondială de senioare în probele de semimaraton pe echipe și noapte. O medalie de aur și două de argint la Campionatul Național de Orientare în Alergare.
 3. Tamas Bogya – Component al lotului național al României participant la CM de Seniori din Franța. Trei medalii de aur și una de argint la CN de Orientare pe Mountain Bike. O medalie de aur și una de argint la CN de Orientare pe schiuri. O medalie de bronz la CN de Orientare de Noapte.
 4. Radu Milea – Locul VI la proba de medie distanță al CN de Orientare în Alergare – seniori. Locul V cu echipa la CN de Orientare pe echipe.
 5. Florin Țuncu – Locul VI în proba de lungă distanță la CN de Orientare în Alergare – juniori II. Locul 5 la CN Școlar.
 6. Robert Muscaliuc – Locul 5 la CN Școlar.

CULTURISM: Antrenor Ovidiu Pănăzan

 1. Ionuț Muntean – Locul V la CN de Seniori
 2. Ovidiu Vâtcă – Locul V la CN de Seniori

BOX: Antrenor Nicolae Paștiu

 1. Gavrilă Pleș – Medalie de bronz la CN de Juniori I. Locul II la Cupa României – Juniori I.
 2. Florin Nicula – Medalie de Bronz la CN Juniori I. Locul III la CN de Toamnă pentru juniori.
 3. Ioan Pleș – Vicecampion Național la CN de Juniori II. Locul III, la CN de Toamnă pentru Juniori.
 4. Gheorghe Râșniță – Ex-campion Universitar
 5. George Pogârâșteanu – Locul III la CN de Toamnă pentru Juniori.

Tenis de masă – SUFELŢEL GELU EMIL – un adevărat pasionat al sportului cu mingea de celuloid. Este cel care se ocupă de destinele Echipei de tenis a CS Unirea Alba Iulia care are ca obiectiv rămânerea în Divizia A.

Sportivi veterani – Atletism

 1. Emilia Gușat 65-69 de ani – Patru medalii de aur la Campionatele Balcanice. Aur la CB din Serbia, cros. Trei medalii de aur la CB in Slovenia și trei medalii de aur la CN.
 2. Vasile Hârjoc categoria 55-59 de ani – Locul VII la proba probelor – maraton – 42, 195 de km. O medalie de aur la CN de Sală la proba de 3000 de metri.
 3. Ilie Cioca categoria 65-69 – Două medalii de aur, două de argint la Campionatele Balcanice. Cinci medalii de aur și două de argint la CN.
 4. Emil Suflețel 75-79 de ani – O medalie de aur la 1500 de m și una de argint la 60 m garduri la CN de Sală. O medalie de aur la CN de Schi Fond. Participant la 22 de concursuri în anul 2011, câștigând mai mult de jumătate din ele.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Școlile se închid, dar cursurile se fac online, înainte și după alegerile locale. Anunțul premierului Ludovic Orban

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

El a precizat că o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât.

Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Premierul Orban a declarat şi vineri seara, la Reghin, că după alegerile locale va fi nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare, dar că deocamdată nu a fost luată o decizie la nivel naţional privind desfăşurarea online a cursurilor.

„Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online.

Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

”Școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu”. Avertismentul Federației Sindicatelor din Învățământ

Publicat

Explozia cazurilor de îmbolnăviri în tot mai multe şcoli din România va provoca închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ,  iar cursurile vor intra în scenariul roșu, transmite Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia tuturor instituţiilor statului responsabile cu buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ din unităţile de învăţământ din România că riscăm să ajungem într-un blocaj!

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe şcoli din România ne aduce în faţa unei situaţii pe care guvernanţii ar fi trebuit să o anticipeze: şcolile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu, respectiv în mediul online.

Din păcate, însă nici la această oră, după prima săptămână din noul an şcolar, unităţile de învăţământ nu au fost dotate cu infrastructura necesară: lipsesc din multe localităţi tabletele pentru elevi şi cadre didactice, precum şi conexiunea la internet a şcolilor. În aceste condiţii cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educaţie”, potrivit comunicatului remis de FSLI.

Organizaţia sindicală a profesorilor apreciază că sute de mii de elevi sunt în pericol să nu poată participa la cursurile online.

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că în absenţa unui program naţional guvernamental, prin care să se asigure echipamente elevilor şi cadrelor didactice, sute de mii de elevi nu vor avea posibilitatea să participe la şcoala online.

Speranţa că autorităţile locale vor asigura aceste echipamente este deşartă, pentru că puţine sunt cele care au fondurile necesare, iar varianta ca unităţile de învăţământ să facă proiecte, prin care să achiziţioneze echipamente, este şi ea utopică.

Atragem atenţia şi asupra faptului că în alte ţări, precum Germania, cursurile au fost realuate în condiţii bune, datorită aplicării unui sistem de testare COVID-19 la nivelul unităţilor de învăţământ. În acest fel au fost depistate cazurile de persoane bolnave şi izolate de restul populaţiei şcolare”, se precizează în comunicatul FSLI.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită implicarea Guvernului pentru rezolvarea scăpărilor legislative din cauza cărora profesorii şi elevii pot deveni victime ale coronavirusului.

“Guvernul României, cât şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii trebuie să se implice pentru a remedia lacunele legislative în ceea ce priveşte protecţia copiilor şi a angajaţilor care au diferite afecţiuni şi care îi pot transforma în victime ale noului coronavirus.

Reamintim şi pe această cale faptul că în contextul actual, cadrele didactice din România sunt în linia întâi, expuse îmbolnăvirii cu COVID-19”, conform comunicatului FSLI.

Preşedintele sindicatului profesorilor, Simion Hăncescu, subliniază că din cauza lipsei de pregătire a instituţiilor statului, multe şcoli devin bombe epidemiologice.

“Din păcate, am anticipat acest scenariu pesimist: multe dintre unităţile de învăţământ devin bombe epidemiologice, pentru că instituţiile statului nu şi-au făcut treaba, deşi au avut luni bune la dispoziţie în care să aplice un plan bine pus la punct de măsuri prin care să fie protejaţi atât elevii cât şi angajaţii din sistem.

În acest context, trebuie să fie urgentată achiziţia de tablete pentru elevi şi cadre didactice, precum şi rezolvarea accesului la internet, pentru că sunt şcoli care încă nu au această facilitate.

Realitatea este crudă: ne pregătim în multe dintre şcoli de aplicarea scenariului roşu, în care cursurile vor avea loc în sistem online.

Am senzaţia însă că guvernanţii se află într-o stare de amorţeală, aflaţi probabil cu gândul doar la alegerile locale şi parlamentare. Nu ne putem bate joc de educaţia copiilor!

Pot să înţeleg situaţia anului şcolar trecut, pentru că a fost una fără precedent pentru lumea întreagă şi a apărut peste noapte, dar în multe dintre ţări, responsabilii au învăţat din perioada trecută, nu stau să caute şi acum, letargic, soluţii”, a afirmat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, citat în comunicat. ( Agerpres)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți cere Google Street View să îți blureze locuința în aplicație. Procedura simplă, în 6 pași

Publicat

De la apariția serviciului Google Maps, multă lume și-a simțit intimitatea invadată de expunerea străzii și a casei în care locuiește. 

Din fericire, se poate face ceva în acest sens. Mai exact. De exemplu, dacă sunteți unul dintre cei deranjați de acest lucru, puteți cere Google să vă estompeze permanent imaginea casei – lăsând doar o sugestie blurată a unei clădiri în locul ei.

Întregul proces este surprinzător de ușor.

1. Accesați Google Maps și introduceți adresa de acasă

2. Intrați în modul Street View trăgând pictograma mică galbenă în formă de om, aflată în colțul din dreapta jos al ecranului, pe harta din fața casei dvs.

3. Cu casa dvs. în vizualizare, faceți clic pe „Raportați o problemă”  (Report a problem) în colțul din dreapta jos al ecranului

4. Centrați caseta roșie de acasă și selectați „Casa mea” în câmpul „Solicitați estompare” („My home”în „Request blurring”)

5. Scrieți în câmpul furnizat motivul pentru care doriți ca imaginea să fie neclară (de exemplu, s-ar putea să fiți preocupat de problemele de siguranță)

6. Introduceți adresa de e-mail și faceți clic pe „Trimiteți”

Vezi și: FOTO: Google Street View a surprins ”la lucru” prostituatele pe Centura din Alba Iulia. Imagini sugestive

Important: asigurați-vă că blurarea casei este ceea ce doriți. Google vă avertizează că, odată ce v-a estompat casa din Street View, procedura „este permanentă”.

După ce ați apăsat „trimiteți”, ar trebui să primiți un e-mail de la Google prin care să rețineți că „examinează imaginea pe care ați raportat-o și vă va trimite un e-mail când solicitarea dvs. va fi soluționată”.

Compania poate urmări, prin e-mail, și vă poate cere să fiți mai specific cu privire la zona pe care doriți să o estompați. Dacă da, va trebui să faceți din nou întregul proces – detaliind în mod clar zona specifică a imaginii pe care doriți să o estompați.

După cum sugerează și numele, Street View, lansat în 2007, oferă o vedere la nivelul străzii în majoritatea orașelor din întreaga lume.

Imaginile sunt realizate cu ajutorul mașinilor sau al unor fotografi individuali cu echipament complex de fotografiat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean Harghita propune ca județul să renunțe la purtarea măștilor în școli și grădinițe

Publicat

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, propune ca purtarea măștii în școli generale și grădinițe să fie facultativă la nivel local.

Borboly Csaba declară că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita ca purtarea măștii în școli generale să fie facultativă la nivel local.

„ Pentru ziua de luni am propus convocarea Comitetului Județean pentru Coordonare si Conducere al Intervenției (CJCCI) Harghita, astfel încât să avem o decizie comună pentru susținerea propunerii de modificare a ordinului comun referitor la purtarea măștii în grădinițe și în clasele I-IV să fie facultativă în județele cu scenariu verde”, a spus Borboly într-o postare de sâmbătă, pe Facebook.

Anterior, acesta a mai postat și pe contul său de Facebook și un alt mesaj, în limba maghiară, în același sens.

”Vedem și simțim că purtarea unei măști la grădiniță și în clasa 1-4. cauzează probleme și probleme speciale copiilor. Se vede clar că obligația de a purta mască nu a fost cel mai bine gândită în București.

Vă rugăm să trimiteți un certificat medical, un document, o declarație, un film cu care să putem documenta că purtarea măștii este dăunătoare copiilor” a transmis acesta urmăritorilor săi.

Citește și: HARTĂ: Topul județelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația în 19 septembrie

În județul Harghita, de la debutul epidemiei COVID-19 în România și până în prezent, au fost confirmate cu noul virus un număr de 876 de cazuri, din care cinci în ultimele 24 de ore.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate