Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cei mai căutați candidați pentru joburi în România. Ce urmăresc angajatorii și domenii de activitate preferate

Publicat

interviu-angajat

În topul preferințelor exprimate de angajatori se află candidați din grupa de vârstă 36-45 de ani. Astfel, percepția generalizată potrivit căreia angajatorii caută oameni foarte tineri pare să nu mai fie valabilă.

CV-urile candidaților din grupa de vârstă 36-45 de ani activi pe platforma de recrutare online eJobs.ro au strâns, de la începutul anului și până acum, aproape 3,2 milioane de vizualizări, scrie startupcafe.ro. Sunt urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, ale căror CV-uri au fost vizualizate de aproximativ 2,5 milioane de ori și de cei din categoria 18-24 (812.000 de vizualizări).

”La nivelul candidaților, există o percepție generalizată potrivit căreia angajatorii caută doar oameni foarte tineri, care, fiind la început de drum, au așteptări ceva mai mici și care pot fi mai ușor formați, de la zero. Cu toate acestea, iată că datele arată că anul 2019 a fost, totuși, anul specialiștilor, al candidaților maturi, cu experiență. Companiile au căutat intens oameni care să vină cu un know-how solid pe care să-l implementeze în companii, iar asta s-a văzut nu doar în numărul de CV-uri vizualizate, ci și într-o creștere a numărului de joburi adresate specialiștilor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, sunt peste 17.500 de joburi care se adresează candidaților cu nivel de experiență mediu (2-5 ani) și mare (peste 5 ani), precum și managerilor.

Următoarea cea mai căutată categorie este cea a candidaților de peste 45 de ani, care au adunat, în perioada ianuarie-august 2019, aproape 390.000 de vizualizări pentru CV-urile urcate pe eJobs.ro. Domeniile cele mai căutate de aceștia au fost retailul, zona de prestări servicii, construcțiile, transporturile, băncile și serviciile financiare, industria alimentară și auto.

sursă: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax