Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei opt militari care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de la Constanța, decorați de președintele Iohannis

Publicat

Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentele aviatice din județul Constanța de miercuri au fost decorați de președintele Klaus Iohannis.

Președintele a decis decorarea post-mortem a celor opt militari care și-au pierdut viața în urma accidentelor aviatice care au avut loc în județul Constanța în seara zilei de 2 martie.

Pentru a onora memoria ofițerilor care și-au sacrificat viața săvârșind acte de devotament excepțional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredințate, Președintele României va conferi post-mortem

  • Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnilor: căpitan-comandor Bogdan Dumitru Florin, locotenent-comandor Niță Gheorghe Iosif-Costinel, căpitan Pătrașcu Gheorghe Gheorghe-Sorin, sublocotenent Banu Ion Gelu, sublocotenent Lateș Gheorghe-Nicu Eduard-Cătălin, sublocotenent Marinescu Victor Ionuț,
  • Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnilor sublocotenent Bosoi Mihai Sergiu și sublocotenent Carp Vasile Vlad.

Doi dintre militarii morți în tragedia aviatică erau absolvenți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Doi dintre militarii morți în tragicul accident aviatic, de miercuri seara erau absolvenți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Unul a fost absolvent al promoției 1999 iar altul al promoției 2003. 

Este vorba despre locotententul comandor Florin Bogdan și locotenentul Sorin Pătrașcu. Reprezentații Colegiului Militar din Alba Iulia au postat un mesaj pe pagina da Facebook a instituției.

”Suntem profund îndurerați de vestea că doi dintre absolvenții noștri și-au pierdut viața în catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt cei 5 militari care și-au pierdut viața în urma prăbușirii elicopterului PUMA. Copilotul avea doar 27 de ani

Locotenent-comandor Florin Bogdan, pilot, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în anul 1999. Era angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Sorin Pătrașcu, copilot, în vârstă de 27 de ani, a absolvit colegiul nostru în anul 2013. Angajat în armată din anul 2016, avea 500 de ore de zbor.

Alături de absolvenții noștri și-au pierdut viața și ceilalți trei membri ai echipajului, dar și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române:

Maistrul militar Gelu Banu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
Caporal cls. a III-a Cătălin Lateș, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.

Sergent Ionuț Marinescu, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. I Vlad Carp, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Imagini de la locul prăbușirii elicopterului PUMA, trimis în căutarea MIG-ului. A ars ca o torță. UPDATE: Șapte morți

Maistru militar cls. a II-a Sergiu Bosoi, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

Elicopterul militar tip IAR 330 – Puma decolase de urgență într-o misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR, prăbuşită miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța. Din păcate, pilotul avionului, căpitanul Costinel Iosif Niță, şi-a pierdut viaţa.

Astăzi, în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.
Suntem alături de familiile îndoliate și transmitem condoleanțe.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, au transmis reprezentații instituției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax